100 bin kişi akın etti

TURİZM 04.08.2019 - 16:50, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

100 bin kişi akın etti

Burdur'un Yeşilova İlçesi’ndeki Lavanta Deresi ziyaretçi akınına uğradı. Lisinia Doğa Proje Sorumlusu Öztürk Sarıca, Lavanta Deresi'ni temmuz ayında 100 binden fazla kişinin gezdiğini söyledi.

Yeşilova'ya bağlı Akçaköy'de 2014 yılında Lisinia Doğa Projesi kapsamında kiralanan 375 dekarlık alana lavanta dikildi. Bölgedeki çiftçileri lavanta üretimine yöneltmek, susuz tarımı özendirmek ve alternatif turizm seçeneği oluşturmak amacıyla dikilen lavantalar açtıkları mor çiçeklerle görsel şölen oluşturunca, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekti. Lavanta Deresi adı verilen alan pek çok kişinin görmek için geldiği cazibe merkezi haline geldi. Çok sayıda tur firmasıyla bölgeye getirilen turistlerin yanı sıra bireysel ziyaretçiler de mor şölene tanık olmak için Lavanta Deresi'ne akın etti. DÜĞÜN FOTOĞRAFÇILARININ UĞRAK YERİ Lisinia Doğa Proje sorumlusu Öztürk Sarıca, "Temmuz başından bu yana Lavanta Deresi'ne 100 binin üzerinde ziyaretçi geldi. Özellikle gelin damat fotoğrafları çekmek için İstanbul, Ankara, Eskişehir gibi illerden ziyaretçilerimiz geliyor" dedi. AVRUPA’NIN EN BÜYÜĞÜ 375 dekarlık Akçaköy'deki Lavanta Deresi'nin bütünlük açısından Türkiye ve Avrupa'nın en büyüğü olduğunu ve yurt içi ve dışından gelen fotoğrafçıların da ilgisini çektiğini anlatan Sarıca, "Uçsuz bucaksız Lavanta Bahçesi'ni görmek isteyenler Akçaköy Lavanta Deresi'ne akın etti. Önümüzdeki yıllarda bu ziyaretlerin artarak süreceğini tahmin ediyoruz. Burdur'umuzun önünü açmak ve bu konuyla ilgili turizm potansiyeline elimizden gelen katkıyı koymak adına gerekli yatırım ve düzenlemeleri yapmaya çalışacağız. İnsanların gezmesi sırasında biraz daha parkurları kolaylaştırıp, doğal stüdyolar kurarak görselliğiyle, doğallığıyla Lavanta Deresi'nin tadını çıkarmalarını sağlayacağız" diye konuştu. ‘MUHTEŞEM BİR YER’ İstanbul'dan gelen Tuğçe Gökmen, "Lavanta Deresi bu aralar sosyal medyada çok popüler. Biz de görmeye geldik. Burası muhteşem" dedi. Sibel Aybirdi de "Lavanta Deresi'nin sosyal medyada Türkiye'nin en büyük lavanta bahçesi olduğunu okudum. Görmeye geldim. Çok güzel bir yer" diye konuştu.  
Burdur'un Yeşilova İlçesi’ndeki Lavanta Deresi ziyaretçi akınına uğradı. Lisinia Doğa Proje Sorumlusu Öztürk Sarıca, Lavanta Deresi'ni temmuz ayında 100 binden fazla kişinin gezdiğini söyledi.

Yeşilova'ya bağlı Akçaköy'de 2014 yılında Lisinia Doğa Projesi kapsamında kiralanan 375 dekarlık alana lavanta dikildi. Bölgedeki çiftçileri lavanta üretimine yöneltmek, susuz tarımı özendirmek ve alternatif turizm seçeneği oluşturmak amacıyla dikilen lavantalar açtıkları mor çiçeklerle görsel şölen oluşturunca, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekti. Lavanta Deresi adı verilen alan pek çok kişinin görmek için geldiği cazibe merkezi haline geldi. Çok sayıda tur firmasıyla bölgeye getirilen turistlerin yanı sıra bireysel ziyaretçiler de mor şölene tanık olmak için Lavanta Deresi'ne akın etti.

DÜĞÜN FOTOĞRAFÇILARININ UĞRAK YERİ

Lisinia Doğa Proje sorumlusu Öztürk Sarıca, "Temmuz başından bu yana Lavanta Deresi'ne 100 binin üzerinde ziyaretçi geldi. Özellikle gelin damat fotoğrafları çekmek için İstanbul, Ankara, Eskişehir gibi illerden ziyaretçilerimiz geliyor" dedi.

AVRUPA’NIN EN BÜYÜĞÜ

375 dekarlık Akçaköy'deki Lavanta Deresi'nin bütünlük açısından Türkiye ve Avrupa'nın en büyüğü olduğunu ve yurt içi ve dışından gelen fotoğrafçıların da ilgisini çektiğini anlatan Sarıca, "Uçsuz bucaksız Lavanta Bahçesi'ni görmek isteyenler Akçaköy Lavanta Deresi'ne akın etti. Önümüzdeki yıllarda bu ziyaretlerin artarak süreceğini tahmin ediyoruz. Burdur'umuzun önünü açmak ve bu konuyla ilgili turizm potansiyeline elimizden gelen katkıyı koymak adına gerekli yatırım ve düzenlemeleri yapmaya çalışacağız. İnsanların gezmesi sırasında biraz daha parkurları kolaylaştırıp, doğal stüdyolar kurarak görselliğiyle, doğallığıyla Lavanta Deresi'nin tadını çıkarmalarını sağlayacağız" diye konuştu.

‘MUHTEŞEM BİR YER’

İstanbul'dan gelen Tuğçe Gökmen, "Lavanta Deresi bu aralar sosyal medyada çok popüler. Biz de görmeye geldik. Burası muhteşem" dedi. Sibel Aybirdi de "Lavanta Deresi'nin sosyal medyada Türkiye'nin en büyük lavanta bahçesi olduğunu okudum. Görmeye geldim. Çok güzel bir yer" diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.