1.5 yıl sonra erken seçim var!

SİYASET 31.12.2019 - 13:31, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

1.5 yıl sonra erken seçim var!

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, 1.5 yıl içinde erken seçim ihtimalinin çok yüksek olduğunu dile getirdi. Erken seçimi muhalefetin getireceğini söyleyen Temelli, “HDP’nin çağrısına kulak vermeliler” dedi.

haberimizvar.net  – HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Kanal İstanbul tartışmaları, erken seçim çağrısı ve gündeme dair birçok konuda açıklamalarda bulundu. Temelli, 1 buçuk yıl sonra erken seçim olabileceği ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu liderliğinde kurulan Gelecek Partisi için de açıklamalarda bulunan Temelli, “Söylemlerinde tereddütlü bir yaklaşım var” ifadelerini kullandı.   ‘HDP’NİN ÇAĞRILARINA KULAK VERİN’   Sezai Temelli, “Parti olarak ‘erken seçim’ çağrısında bulundunuz. Saadet Partisi destek verdi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise ‘HDP erken seçim talep etmekte haklı. Erken seçim çağrısında bulunmuyoruz; ama getirirlerse ‘evet’ deriz’ açıklamasında bulundu. Erken seçim ne kadar uzak?” sorusuna, “31 Mart, 23 Haziran bu sisteme bir itirazdır. 19 Ağustos siyasal darbesi de sistemin, topluma, halklara rağmen aslında direnme çabasıdır. Aslında toplumla iktidar arasında çok ciddi bir kopuşun yaşandığı görülüyor. Böyle bir durum erken seçim iklimidir. Erken seçimi muhalefet getirecek. HDP’nin çağrısına kulak vermeliler, yanıt vermeliler. Bu konuda da çalışmaya başlamaları lazım. Erken seçim Türkiye’nin gündemindedir” dedi.   İKTİDARLA TOPLUM ARASINDA KOPUŞ   HDP Eş Başkanı Temelli sözlerini şöyle sürdürdü: “24 Haziran seçimlerinden sonra geçen süreye baktığımızda, ne kadar önemli olduğu ortadadır. Bir sistem meselesi, sorunu var. 31 Mart, 23 Haziran bu sisteme bir itirazdır. 19 Ağustos siyasal darbesi de sistemin, topluma, halklara rağmen aslında direnme çabasıdır. Bütün bunlara baktığımızda, aslında toplumla iktidar arasında çok ciddi bir kopuşun yaşandığı görülüyor. Böyle bir durum erken seçim iklimidir”.   ‘1.5 YIL İÇİNDE SEÇİM İHTİMALİ YÜKSEK’   1 buçuk yıl içinde erken seçim olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu vurgulayan Temelli, “Aslında halkın bütçesidir. Halkın kaynakları, halktan alınıp bu kesimlere veriliyor. Sonuç olarak toplum daha fazla yoksullaşıyor, daha ağır bedeller ödüyor. Bu ağır bedellere karşı itiraz etmeye kalktığında da çok ciddi bir şiddetle karşılaşıyor. Bu AKP iktidarının ayakta durabilmek için çok uzun bir süredir başvurduğu bir yöntem. Ben bunu 5 Nisan 2015’ten başlatıyorum. Tecrit ile ilişkilendirerek, bir referans olarak çoğu konuşmamda gösterdim. Türkiye kamuoyu bunu bir türlü anlamak istemiyor. Aslında orada bir hukuksuzluk başlıyor. O hukuksuzluk, bütçe hakkı hukukunu da yutuyor. O günden bugüne giderek artan bir eğilim var” dedi.       
Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, 1.5 yıl içinde erken seçim ihtimalinin çok yüksek olduğunu dile getirdi. Erken seçimi muhalefetin getireceğini söyleyen Temelli, “HDP’nin çağrısına kulak vermeliler” dedi.

haberimizvar.net  – HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Kanal İstanbul tartışmaları, erken seçim çağrısı ve gündeme dair birçok konuda açıklamalarda bulundu. Temelli, 1 buçuk yıl sonra erken seçim olabileceği ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu liderliğinde kurulan Gelecek Partisi için de açıklamalarda bulunan Temelli, “Söylemlerinde tereddütlü bir yaklaşım var” ifadelerini kullandı.

 

‘HDP’NİN ÇAĞRILARINA KULAK VERİN’

 

Sezai Temelli, “Parti olarak ‘erken seçim’ çağrısında bulundunuz. Saadet Partisi destek verdi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise ‘HDP erken seçim talep etmekte haklı. Erken seçim çağrısında bulunmuyoruz; ama getirirlerse ‘evet’ deriz’ açıklamasında bulundu. Erken seçim ne kadar uzak?” sorusuna, “31 Mart, 23 Haziran bu sisteme bir itirazdır. 19 Ağustos siyasal darbesi de sistemin, topluma, halklara rağmen aslında direnme çabasıdır. Aslında toplumla iktidar arasında çok ciddi bir kopuşun yaşandığı görülüyor. Böyle bir durum erken seçim iklimidir. Erken seçimi muhalefet getirecek. HDP’nin çağrısına kulak vermeliler, yanıt vermeliler. Bu konuda da çalışmaya başlamaları lazım. Erken seçim Türkiye’nin gündemindedir” dedi.

 

İKTİDARLA TOPLUM ARASINDA KOPUŞ

 

HDP Eş Başkanı Temelli sözlerini şöyle sürdürdü: “24 Haziran seçimlerinden sonra geçen süreye baktığımızda, ne kadar önemli olduğu ortadadır. Bir sistem meselesi, sorunu var. 31 Mart, 23 Haziran bu sisteme bir itirazdır. 19 Ağustos siyasal darbesi de sistemin, topluma, halklara rağmen aslında direnme çabasıdır. Bütün bunlara baktığımızda, aslında toplumla iktidar arasında çok ciddi bir kopuşun yaşandığı görülüyor. Böyle bir durum erken seçim iklimidir”.

 

‘1.5 YIL İÇİNDE SEÇİM İHTİMALİ YÜKSEK’

 

1 buçuk yıl içinde erken seçim olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu vurgulayan Temelli, “Aslında halkın bütçesidir. Halkın kaynakları, halktan alınıp bu kesimlere veriliyor. Sonuç olarak toplum daha fazla yoksullaşıyor, daha ağır bedeller ödüyor. Bu ağır bedellere karşı itiraz etmeye kalktığında da çok ciddi bir şiddetle karşılaşıyor. Bu AKP iktidarının ayakta durabilmek için çok uzun bir süredir başvurduğu bir yöntem. Ben bunu 5 Nisan 2015’ten başlatıyorum. Tecrit ile ilişkilendirerek, bir referans olarak çoğu konuşmamda gösterdim. Türkiye kamuoyu bunu bir türlü anlamak istemiyor. Aslında orada bir hukuksuzluk başlıyor. O hukuksuzluk, bütçe hakkı hukukunu da yutuyor. O günden bugüne giderek artan bir eğilim var” dedi. 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.