24 yıllık Finike Otogarı ruhsatsız çıktı

GÜNDEM 25.10.2019 - 15:23, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

24 yıllık Finike Otogarı ruhsatsız çıktı

Ulaştırma Bakanlığı 24 yıllık Finike Otogarı’nın ruhsatsız ve iskansız olduğunu, belediye AKP’den CHP’ye geçince anladı. CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Sahilkent’te 5 yıl boyunca ecrimisil istenmeyen düğün salonundan da şimdi ecrimisil istendiğini duyurdu

haberimizvar.net Antalya’nın Finike İlçesi’nde 1995 yılında eski belediye başkanı Nail Dülgeroğlu tarafından yaptırılan otogarın ruhsatsız olduğu ortaya çıktı. Finike Otogarı’nın 24 yıl boyunca ruhsatsız olarak faaliyet gösterdiği, belediye AKP’den CHP’ye geçince gündeme geldi. Otogarın iskanının da, ruhsatının da olmadığını söyleyen CHP’li Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, “Bütünşehir Yasası çıkınca Büyükşehir Belediyesi’ne de o şekilde devretmişler. Büyükşehir Belediyesi de buna bakmamış” dedi. BÜYÜKŞEHİR’DEN KİRALANDI Ulaştırma Bakanlığı’ndan görevlilerin geldiğini ve otogarın ruhsatsız olduğunu bildirdiklerini söyleyen Başkan Geyikçi, “Biz de burayı Büyükşehir Belediyesi’nden kiralamıştık. Otogara giren, çıkan araçlardan para alıyorduk. Bu durum ortaya çıkınca belediye olarak otogardan çıktık. Sadece bakımını yapıyoruz. Durumu da Büyükşehir Belediyesi’ne bildirdik, onlar halletmeye çalışıyor” şeklinde açıklama yaptı. DÜĞÜN SALONUNA ECRİMİSİL Bütünşehir Yasası’yla birlikte lağvedilen Sahilkent Belediyesi’nden kalan düğün salonunun da şimdi Finike Belediyesi tarafından işletildiğini dile getiren Başkan Mustafa Geyikçi, “Milli Emlak orası için de105 bin ecrimisil istiyor. Sahilkent Belediyesi CHP’liydi ve o dönemde ecrimisil alınmış. Daha sonra düğün salonu Finike Belediyesi’ne geçince 5 yıl boyunca hiç ecrimisil istenmemiş, ödeme emri de gelmemiş. AKP döneminde istenmeyen ecrimisil şimdi bizim dönemimizde isteniyor” diye konuştu.
Ulaştırma Bakanlığı 24 yıllık Finike Otogarı’nın ruhsatsız ve iskansız olduğunu, belediye AKP’den CHP’ye geçince anladı. CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Sahilkent’te 5 yıl boyunca ecrimisil istenmeyen düğün salonundan da şimdi ecrimisil istendiğini duyurdu

haberimizvar.net Antalya’nın Finike İlçesi’nde 1995 yılında eski belediye başkanı Nail Dülgeroğlu tarafından yaptırılan otogarın ruhsatsız olduğu ortaya çıktı. Finike Otogarı’nın 24 yıl boyunca ruhsatsız olarak faaliyet gösterdiği, belediye AKP’den CHP’ye geçince gündeme geldi. Otogarın iskanının da, ruhsatının da olmadığını söyleyen CHP’li Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, “Bütünşehir Yasası çıkınca Büyükşehir Belediyesi’ne de o şekilde devretmişler. Büyükşehir Belediyesi de buna bakmamış” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN KİRALANDI

Ulaştırma Bakanlığı’ndan görevlilerin geldiğini ve otogarın ruhsatsız olduğunu bildirdiklerini söyleyen Başkan Geyikçi, “Biz de burayı Büyükşehir Belediyesi’nden kiralamıştık. Otogara giren, çıkan araçlardan para alıyorduk. Bu durum ortaya çıkınca belediye olarak otogardan çıktık. Sadece bakımını yapıyoruz. Durumu da Büyükşehir Belediyesi’ne bildirdik, onlar halletmeye çalışıyor” şeklinde açıklama yaptı.

DÜĞÜN SALONUNA ECRİMİSİL

Bütünşehir Yasası’yla birlikte lağvedilen Sahilkent Belediyesi’nden kalan düğün salonunun da şimdi Finike Belediyesi tarafından işletildiğini dile getiren Başkan Mustafa Geyikçi, “Milli Emlak orası için de105 bin ecrimisil istiyor. Sahilkent Belediyesi CHP’liydi ve o dönemde ecrimisil alınmış. Daha sonra düğün salonu Finike Belediyesi’ne geçince 5 yıl boyunca hiç ecrimisil istenmemiş, ödeme emri de gelmemiş. AKP döneminde istenmeyen ecrimisil şimdi bizim dönemimizde isteniyor” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.