3 yıldır açıklanmayan raporu sordu!

GÜNDEM 19.02.2020 - 14:02, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

3 yıldır açıklanmayan raporu sordu!

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, 2016 yılında Avrupa Gıda Güvenliği Otoritelerinin Palm yağının ısıtıldığında diğer bitkisel yağlara göre daha fazla kanserojen olduğuna ilişkin iddiaları içeren raporunu araştırmak üzere 3 yıl önce kurulan komisyonun neler yaptığının kamuoyu ile paylaşılmamasını eleştirerek TBMM’ye soru önergesi verdi.

haberimizvar.net-İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından cevaplandırılmak üzere TBMM Başkanlığı’na verdiği önergede, Palm Yağı’nın zararlı etkileri konusunda şunları söyledi: “Eski adı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 20 Ocak 2017 tarihinde basına verdiği demeçte, Türkiye’de palm yağı kullanılan ürünler konusunda bilimsel bir çalışma yapılmasının kararlaştırıldığını ve bir komisyon kurulduğunu açıklamış, çalışmanın sonuçlarının ve komisyon raporunun kamuoyu ile paylaşılacağı ve gerekli idari tedbirlerin alınacağını ifade etmişti. 20 Ocak 2017 tarihinde Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde kurulacağı açıklanan Palm Yağı Araştırma Komisyonu, Palm Yağının kansere yol açıp açmadığı konusunda bilimsel bir çalışma yürütüp kamuoyunu aydınlatacaktı’’  KANSER RİSKİ TAŞIYOR MU? Aradan 3 yıl geçmesine rağmen bu kurulun raporu kamuoyu ile paylaşılmadığını belirten Subaşı, insan sağlığının bu kadar hafife alınmaması gerektiğini dile getirdi.  Tüketicilerin halen palm yağının sağlıklı olup olmadığı, kansere yol açıp açmadığı konusunda endişeleri olduğunu da ifade eden Subaşı, Bakan Pakdemirli’nin cevaplandırmasını istediği soruları şöyle sıraladı: “1- Bakanlığınız bünyesinde Palm Yağı Araştırma Komisyonu ne zaman kurulmuştur? Bu komisyon kaç kişiden ve kimlerden oluşmaktadır? 2-Palm Yağı Araştırma Komisyonu bugüne kadar kaç kez toplanmış ve sonuç raporu hazırlanmış mıdır? 3-Bakanlığınızın Palm Yağının zararlı etkilerini araştırmak ve vatandaşı bilgilendirmek noktasında çalışmaları var mıdır? "
İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, 2016 yılında Avrupa Gıda Güvenliği Otoritelerinin Palm yağının ısıtıldığında diğer bitkisel yağlara göre daha fazla kanserojen olduğuna ilişkin iddiaları içeren raporunu araştırmak üzere 3 yıl önce kurulan komisyonun neler yaptığının kamuoyu ile paylaşılmamasını eleştirerek TBMM’ye soru önergesi verdi.

haberimizvar.net-İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından cevaplandırılmak üzere TBMM Başkanlığı’na verdiği önergede, Palm Yağı’nın zararlı etkileri konusunda şunları söyledi: “Eski adı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 20 Ocak 2017 tarihinde basına verdiği demeçte, Türkiye’de palm yağı kullanılan ürünler konusunda bilimsel bir çalışma yapılmasının kararlaştırıldığını ve bir komisyon kurulduğunu açıklamış, çalışmanın sonuçlarının ve komisyon raporunun kamuoyu ile paylaşılacağı ve gerekli idari tedbirlerin alınacağını ifade etmişti. 20 Ocak 2017 tarihinde Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde kurulacağı açıklanan Palm Yağı Araştırma Komisyonu, Palm Yağının kansere yol açıp açmadığı konusunda bilimsel bir çalışma yürütüp kamuoyunu aydınlatacaktı’’

 KANSER RİSKİ TAŞIYOR MU?

Aradan 3 yıl geçmesine rağmen bu kurulun raporu kamuoyu ile paylaşılmadığını belirten Subaşı, insan sağlığının bu kadar hafife alınmaması gerektiğini dile getirdi.  Tüketicilerin halen palm yağının sağlıklı olup olmadığı, kansere yol açıp açmadığı konusunda endişeleri olduğunu da ifade eden Subaşı, Bakan Pakdemirli’nin cevaplandırmasını istediği soruları şöyle sıraladı:

“1- Bakanlığınız bünyesinde Palm Yağı Araştırma Komisyonu ne zaman kurulmuştur? Bu komisyon kaç kişiden ve kimlerden oluşmaktadır?

2-Palm Yağı Araştırma Komisyonu bugüne kadar kaç kez toplanmış ve sonuç raporu hazırlanmış mıdır?

3-Bakanlığınızın Palm Yağının zararlı etkilerini araştırmak ve vatandaşı bilgilendirmek noktasında çalışmaları var mıdır? "

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.