38 iyileşen vakada donör arıyoruz

GÜNDEM 06.04.2020 - 17:17, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

38 iyileşen vakada donör arıyoruz

Bugünden itibaren Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde coronavirüsü hastalarında antikor tedavisine başlanacağı müjdesini veren Rektör Mustafa Ünal, “Antikorlar hastalanıp, tamamen iyileşen vakalardan elde edeceğiz. Tedavisi tamamlanmış 38 vaka üzerinde donör olarak çalışmamız sürüyor” dedi.

haberimizvar.net-Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Ünal, dün sosyal medya hesabından coronavirüs tedavisiyle ilgili olarak Sağlık Bakanlığı’ndan alınan onayla tedaviye başlanacağını duyurmuştu. Ünal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında şu ifadelere yer vermişti: “Üniversitemizde  Covid-19 hastaları tedavisi için bu haftadan itibaren bu hastalığı geçiren ve iyileşen hastalardan alınan immun plasma (antikor) tedavisine başlanacak. İnşallah hastalarımıza şifa olur.” BUGÜN NELER YAPILDI? www.haberimizvar.net’e açıklama yapan Rektör Ünal, “Sağlık Bakanlığımız, İl Sağlık Müdürlüğümüz ile koordineli olarak çalışıyoruz. Valimiz Münir Karaloğlu 38 vakanın iyileştiğini açıkladı. 38 iyileşen hastamız evlerine gönderildi ancak 15 gün evlerinde de karantina altında olacaklar. Taburcu edilen hastaların testlerinin negatif çıkması ayrıca vücutlarındaki antikor sayısının artış göstermesi gerekiyor. Bu durum da süreç gerektiriyor. Tedavisi geçen hastalarımızın halen testleri pozitif çıkabiliyor. Bu nedenle takip sürecek, 38 vaka üzerinde donör arayışımız devam edecek. Potansiyel donörlerimiz iyileşen hastalardır. Beklediğimiz seviyede antikor üretenlerden aldıklarımızı da aşı olarak özellikle yoğun bakım ünitelerinde tedavi gören hastalarımıza vereceğiz. Hepsine şifa olması umuduyla çalışmalarımızı ve takiplerimizi sürdürüyoruz.” dedi.   İLGİLİ LİNK: 
Bugünden itibaren Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde coronavirüsü hastalarında antikor tedavisine başlanacağı müjdesini veren Rektör Mustafa Ünal, “Antikorlar hastalanıp, tamamen iyileşen vakalardan elde edeceğiz. Tedavisi tamamlanmış 38 vaka üzerinde donör olarak çalışmamız sürüyor” dedi.

haberimizvar.net-Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Ünal, dün sosyal medya hesabından coronavirüs tedavisiyle ilgili olarak Sağlık Bakanlığı’ndan alınan onayla tedaviye başlanacağını duyurmuştu. Ünal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında şu ifadelere yer vermişti: “Üniversitemizde  Covid-19 hastaları tedavisi için bu haftadan itibaren bu hastalığı geçiren ve iyileşen hastalardan alınan immun plasma (antikor) tedavisine başlanacak. İnşallah hastalarımıza şifa olur.”

BUGÜN NELER YAPILDI?

www.haberimizvar.net’e açıklama yapan Rektör Ünal, “Sağlık Bakanlığımız, İl Sağlık Müdürlüğümüz ile koordineli olarak çalışıyoruz. Valimiz Münir Karaloğlu 38 vakanın iyileştiğini açıkladı. 38 iyileşen hastamız evlerine gönderildi ancak 15 gün evlerinde de karantina altında olacaklar. Taburcu edilen hastaların testlerinin negatif çıkması ayrıca vücutlarındaki antikor sayısının artış göstermesi gerekiyor. Bu durum da süreç gerektiriyor. Tedavisi geçen hastalarımızın halen testleri pozitif çıkabiliyor. Bu nedenle takip sürecek, 38 vaka üzerinde donör arayışımız devam edecek. Potansiyel donörlerimiz iyileşen hastalardır. Beklediğimiz seviyede antikor üretenlerden aldıklarımızı da aşı olarak özellikle yoğun bakım ünitelerinde tedavi gören hastalarımıza vereceğiz. Hepsine şifa olması umuduyla çalışmalarımızı ve takiplerimizi sürdürüyoruz.” dedi.  

İLGİLİ LİNK: 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.