65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı kaldırılacak: İşte üzerinde anlaşılan formül

GÜNDEM 04.05.2020 - 14:39, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı kaldırılacak: İşte üzerinde anlaşılan formül

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü 65 yaş üstü vatandaşlara uygulanan sokağa çıkma yasağının kaldırılacağını belirterek, “Şimdi, muhtemelen hafta sonunda, diğer insanların sokağa çıkmadığı dönemde 65 yaş ve üstünün belirli sınırlarla, birkaç saat dolaşmalarına izin verilecektir diye düşünüyorum ben” dedi.

 haberimizvar.net-Korona virüs salgını için alınan tedbirlerin kademeli olarak kaldırılması gündemdeyken 65 yaş üstü vatandaşlara uygulanan sokağa çıkma yasağının devam edip etmeyeceği ise mera konusu oldu. Konuyla ilgili açıklamalar yapan Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr Tevfik Özlü, 65 yaş üstü vatandaşların hasta sonları sokağa çıkma yasağı olduğunda birkaç saatliğine dışarı çıkmasına izin verileceğini söyledi. Habertürk TV’de Ebru Baki’nin sunduğu Para / Gündem programına katılan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, “65 yaş ve üstü için bir esneme bekliyor musunuz? Bilim Kurulu’nun böyle bir tavsiyesi var mı?” sorusuna şu yanıtı verdi: ARTIK ONLARI MOBİLİZE ETME ZAMANI "Ben kendi adıma, böyle bir kararın doğru olacağına inandığımı söylemiştim. Büyüklerimiz çok uzun zamandır evde mahsur kaldılar. Bu hem bedensel hem de ruh sağlıkları için büyük bir risk. Artık onları mobilize etme zamanı geldi. Bunu yaparken onları korumamız gerekiyor. Bu da mümkün görünüyor."   BİRKAÇ SAAT DOLAŞMALARINA İZİN VERİLECEKTİR "Bilim Kurulu’nda geçen toplantıda bu konuşulmuştu. Büyüklerimizi riske atmadan nasıl yapabiliriz, bunun planlanması gerekiyor. Sanırım bu çalışmalar yapıldı. Şimdi, muhtemelen hafta sonunda, diğer insanların sokağa çıkmadığı dönemde 65 yaş ve üstünün belirli sınırlarla, birkaç saat dolaşmalarına izin verilecektir diye düşünüyorum ben." 
Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü 65 yaş üstü vatandaşlara uygulanan sokağa çıkma yasağının kaldırılacağını belirterek, “Şimdi, muhtemelen hafta sonunda, diğer insanların sokağa çıkmadığı dönemde 65 yaş ve üstünün belirli sınırlarla, birkaç saat dolaşmalarına izin verilecektir diye düşünüyorum ben” dedi.
 haberimizvar.net-Korona virüs salgını için alınan tedbirlerin kademeli olarak kaldırılması gündemdeyken 65 yaş üstü vatandaşlara uygulanan sokağa çıkma yasağının devam edip etmeyeceği ise mera konusu oldu. Konuyla ilgili açıklamalar yapan Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr Tevfik Özlü, 65 yaş üstü vatandaşların hasta sonları sokağa çıkma yasağı olduğunda birkaç saatliğine dışarı çıkmasına izin verileceğini söyledi.

Habertürk TV’de Ebru Baki’nin sunduğu Para / Gündem programına katılan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, “65 yaş ve üstü için bir esneme bekliyor musunuz? Bilim Kurulu’nun böyle bir tavsiyesi var mı?” sorusuna şu yanıtı verdi:

ARTIK ONLARI MOBİLİZE ETME ZAMANI

"Ben kendi adıma, böyle bir kararın doğru olacağına inandığımı söylemiştim. Büyüklerimiz çok uzun zamandır evde mahsur kaldılar. Bu hem bedensel hem de ruh sağlıkları için büyük bir risk. Artık onları mobilize etme zamanı geldi. Bunu yaparken onları korumamız gerekiyor. Bu da mümkün görünüyor."

 

BİRKAÇ SAAT DOLAŞMALARINA İZİN VERİLECEKTİR

"Bilim Kurulu’nda geçen toplantıda bu konuşulmuştu. Büyüklerimizi riske atmadan nasıl yapabiliriz, bunun planlanması gerekiyor. Sanırım bu çalışmalar yapıldı. Şimdi, muhtemelen hafta sonunda, diğer insanların sokağa çıkmadığı dönemde 65 yaş ve üstünün belirli sınırlarla, birkaç saat dolaşmalarına izin verilecektir diye düşünüyorum ben." 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.