ABC’den 1 Mayıs mesajı

GÜNDEM 30.04.2020 - 16:18, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

ABC’den 1 Mayıs mesajı

1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle mesaj yayınlayan Antalya Basın Cemiyeti (ABC) Başkanı İbrahim Akkaya, “1 Mayıs, demokrasi ve laikliği temel birleştirici kabul edenlerin, bağımsız Türkiye şiarını yükseltenlerin bayramı” dedi.” dedi.

haberimizvar.net- Antalya Basın Cemiyeti (ABC) Başkanı İbrahim Akkaya, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, 1 Mayıs’ın emeğin, alın teriyle kazananların bayramı olduğunu vurgulayarak, “1 Mayıs’ta ‘Biz varız, biz bu ülkenin gerçek sahipleriyiz’ diye hep birlikte haykırmalıyız. 1 Mayıs’ı 1 Mayıs gibi kutlamalıyız” dedi. Türkiye genelinde olduğu gibi Antalya’da da 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın küresel salgının gölgesinde karşılandığını vurgulayan Akkaya, “Bayramın adı ‘İşçi ve Emekçi’ olmasına karşılık gerek işçinin ve emekçinin haklarının yok edildiği, sendikal hayatın rafa kaldırıldığı bir dönemi yaşıyoruz. Küresel salgına karşı izolasyon ve karantina uygulamaları yapılırken, işçiler ve emekçilerin işyerlerinde, fabrikalarda hala çalıştırılıyor olması üzücü ve düşündürücü. Kaderin cilvesi geçmiş yıllarda türlü nedenlerle sokağa çıkarılmayan işçiler ve emekçiler bayramlarını yani 1 Mayıs’ı alanlarda kutlayamıyorlar. Salgın önlemleri yüzünden işçiler ve emekçiler seslerini duyurma şansından da mahrum oluyorlar” ifadelerini kullandı.   ‘1 MAYIS DİRENENLERİN BAYRAMI’   Salgın nedeniyle rekor sayıda emekçinin işsiz ve aşsız kaldığının altını çizen Akkaya, “Önceki yıllarda 1 Mayıs’ta ‘eşitlik, adalet ve barış’ için, sömürüye ve gericiliğe karşı alanlara çıkan emekçiler, bugün taleplerini alanlarda dile getiremeyecekler. 1 Mayıs işçilerin, işsizlerin, kamu çalışanlarının, güvencesiz çalışanların, taşeron işçilerin, gençlerin, kadınların bayramı. 1 Mayıs,  kentsel dönüşüm mağdurlarının, çevrecilerin, akarsularına sahip çıkanların, savaş karşıtlarının bayramı. 1 Mayıs,  kentlerin kentlilerin olduğunu düşünenlerin, kentlerin sermayeye peşkeş çekilmesine itiraz edenlerin, kamusal değerlerin satılmasına karşı çıkanların bayramı. 1 Mayıs, parasız ve nitelikli eğitim isteyen öğrencilerin, geleceği yok edilenlerin, evsizlerin, topraksızların, barınmanın temel insan hakkı olduğunu savunanların bayramı. 1 Mayıs, başta eğitim olmak üzere toplumsal yaşamın gericileştirilmesinden rahatsız olanların, yasaklara, yasaklamalara, yıllar süren haksız tutuklamalara, temel hak ve özgürlüklerin çiğnenmesine karşı direnenlerin bayramı. 1 Mayıs,  demokrasi ve laikliği temel birleştirici kabul edenlerin, bağımsız Türkiye şiarını yükseltenlerin, ülkemizin emperyalistlerin koçbaşı olmasına ret edenlerin bayramı” dedi.   ‘BİZ ÜLKENİN GERÇEK SAHİPLERİYİZ’   Akkaya açıklamasını şu sözlerle bitirdi: “Bu bayram emeğin, alın teriyle kazananların bayramı. 1 Mayıs emperyalizme meydan okumadır. 1 Mayıs ezilenlerin ezenlere karşı başkaldırısıdır. ‘Bu düzen böyle gitmez’ diyenlerin bayramıdır. 1 Mayıs’ı sadece bir avuç işçi, emekçi ve sendika değil, herkes kutlamalıdır diye düşünmeliyiz. 1 Mayıs’ta her türlü baskı, tehdit, gözdağı ve itibarsızlaştırma çabalarına karşı bu ülkenin gerçek sahipleri olarak sesimizi gür çıkarmalıyız. 1 Mayıs’ta ‘Biz varız, biz bu ülkenin gerçek sahipleriyiz’ diye hep birlikte haykırmalıyız. 1 Mayıs’ı 1 Mayıs gibi kutlamalıyız”.          
1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle mesaj yayınlayan Antalya Basın Cemiyeti (ABC) Başkanı İbrahim Akkaya, “1 Mayıs, demokrasi ve laikliği temel birleştirici kabul edenlerin, bağımsız Türkiye şiarını yükseltenlerin bayramı” dedi.” dedi.

haberimizvar.net- Antalya Basın Cemiyeti (ABC) Başkanı İbrahim Akkaya, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, 1 Mayıs’ın emeğin, alın teriyle kazananların bayramı olduğunu vurgulayarak, “1 Mayıs’ta ‘Biz varız, biz bu ülkenin gerçek sahipleriyiz’ diye hep birlikte haykırmalıyız. 1 Mayıs’ı 1 Mayıs gibi kutlamalıyız” dedi. Türkiye genelinde olduğu gibi Antalya’da da 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın küresel salgının gölgesinde karşılandığını vurgulayan Akkaya, “Bayramın adı ‘İşçi ve Emekçi’ olmasına karşılık gerek işçinin ve emekçinin haklarının yok edildiği, sendikal hayatın rafa kaldırıldığı bir dönemi yaşıyoruz. Küresel salgına karşı izolasyon ve karantina uygulamaları yapılırken, işçiler ve emekçilerin işyerlerinde, fabrikalarda hala çalıştırılıyor olması üzücü ve düşündürücü. Kaderin cilvesi geçmiş yıllarda türlü nedenlerle sokağa çıkarılmayan işçiler ve emekçiler bayramlarını yani 1 Mayıs’ı alanlarda kutlayamıyorlar. Salgın önlemleri yüzünden işçiler ve emekçiler seslerini duyurma şansından da mahrum oluyorlar” ifadelerini kullandı.

 

‘1 MAYIS DİRENENLERİN BAYRAMI’

 

Salgın nedeniyle rekor sayıda emekçinin işsiz ve aşsız kaldığının altını çizen Akkaya, “Önceki yıllarda 1 Mayıs’ta ‘eşitlik, adalet ve barış’ için, sömürüye ve gericiliğe karşı alanlara çıkan emekçiler, bugün taleplerini alanlarda dile getiremeyecekler. 1 Mayıs işçilerin, işsizlerin, kamu çalışanlarının, güvencesiz çalışanların, taşeron işçilerin, gençlerin, kadınların bayramı. 1 Mayıs,  kentsel dönüşüm mağdurlarının, çevrecilerin, akarsularına sahip çıkanların, savaş karşıtlarının bayramı. 1 Mayıs,  kentlerin kentlilerin olduğunu düşünenlerin, kentlerin sermayeye peşkeş çekilmesine itiraz edenlerin, kamusal değerlerin satılmasına karşı çıkanların bayramı. 1 Mayıs, parasız ve nitelikli eğitim isteyen öğrencilerin, geleceği yok edilenlerin, evsizlerin, topraksızların, barınmanın temel insan hakkı olduğunu savunanların bayramı. 1 Mayıs, başta eğitim olmak üzere toplumsal yaşamın gericileştirilmesinden rahatsız olanların, yasaklara, yasaklamalara, yıllar süren haksız tutuklamalara, temel hak ve özgürlüklerin çiğnenmesine karşı direnenlerin bayramı. 1 Mayıs,  demokrasi ve laikliği temel birleştirici kabul edenlerin, bağımsız Türkiye şiarını yükseltenlerin, ülkemizin emperyalistlerin koçbaşı olmasına ret edenlerin bayramı” dedi.

 

‘BİZ ÜLKENİN GERÇEK SAHİPLERİYİZ’

 

Akkaya açıklamasını şu sözlerle bitirdi: “Bu bayram emeğin, alın teriyle kazananların bayramı. 1 Mayıs emperyalizme meydan okumadır. 1 Mayıs ezilenlerin ezenlere karşı başkaldırısıdır. ‘Bu düzen böyle gitmez’ diyenlerin bayramıdır. 1 Mayıs’ı sadece bir avuç işçi, emekçi ve sendika değil, herkes kutlamalıdır diye düşünmeliyiz. 1 Mayıs’ta her türlü baskı, tehdit, gözdağı ve itibarsızlaştırma çabalarına karşı bu ülkenin gerçek sahipleri olarak sesimizi gür çıkarmalıyız. 1 Mayıs’ta ‘Biz varız, biz bu ülkenin gerçek sahipleriyiz’ diye hep birlikte haykırmalıyız. 1 Mayıs’ı 1 Mayıs gibi kutlamalıyız”.  

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.