Acı gerçek ortaya çıktı

GÜNDEM 11.02.2021 - 10:56, Güncelleme: 11.02.2021 - 10:56
 

Acı gerçek ortaya çıktı

Türkiye üniversitelere iktidar yanlısı siyasi atamaları konuşurken acı gerçek ortaya çıktı...

haberimizvar.net- Boğaziçi Üniversitesi gündemdeki yerini korurken; Metropoll Araştırma'nın kurucusu ve yöneticisi Özer Sencar, "Halkın %52’si Batı ülkelerinde (Almanya, İngiltere ve ABD), sadece %5’i Rusya veya Çin’de okumak istiyor" araştırma sonucunu aktardı. Metropoll Araştırma şirketinin son anketinde, "Kendinizin ya da çocuğunuzun aşağıdaki ülkelerden hangisinde okumasını istersiniz" sorusuna katılımcıların verdiği yanıtları göre sonuç şu şekilde oldu: "Kendisinin ya da çocuğunun Almanya'da eğitim almasını isteyenler yüzde 23'lük bir kitleyi oluşturmaktadır. Almanya'yı yüzde 17 ile İngiltere, yüzde 13 ile Amerika, yüzde 4 ile Rusya ve yüzde 1 ile Çin takip ediyor." Özer Sencar paylaşımında, "Bu veri bize halkımızın geleceğini çok açık şekilde Batı’da gördüğünü gösteriyor.  Ortadoğu’dan bahsetmeye gerek bile yok. Politikacılarımızın dikkatine sunarım" değerlendirmesini yaptı.
Türkiye üniversitelere iktidar yanlısı siyasi atamaları konuşurken acı gerçek ortaya çıktı...

haberimizvar.net-  Boğaziçi Üniversitesi gündemdeki yerini korurken; Metropoll Araştırma'nın kurucusu ve yöneticisi Özer Sencar, "Halkın %52’si Batı ülkelerinde (Almanya, İngiltere ve ABD), sadece %5’i Rusya veya Çin’de okumak istiyor" araştırma sonucunu aktardı.

Metropoll Araştırma şirketinin son anketinde, "Kendinizin ya da çocuğunuzun aşağıdaki ülkelerden hangisinde okumasını istersiniz" sorusuna katılımcıların verdiği yanıtları göre sonuç şu şekilde oldu:

"Kendisinin ya da çocuğunun Almanya'da eğitim almasını isteyenler yüzde 23'lük bir kitleyi oluşturmaktadır. Almanya'yı yüzde 17 ile İngiltere, yüzde 13 ile Amerika, yüzde 4 ile Rusya ve yüzde 1 ile Çin takip ediyor."

Özer Sencar paylaşımında, "Bu veri bize halkımızın geleceğini çok açık şekilde Batı’da gördüğünü gösteriyor.  Ortadoğu’dan bahsetmeye gerek bile yok. Politikacılarımızın dikkatine sunarım" değerlendirmesini yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.