Adaylığını açıkladı!

SİYASET 09.02.2022 - 10:32, Güncelleme: 09.02.2022 - 10:32
 

Adaylığını açıkladı!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan için “Aday olsun karşıma çıksın” ifadelerini kullanarak adaylığını açıkladı.

haberimizvar.net- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV’den Fikret Bila’ya konuştu, “Erdoğan’ın üçüncü kez aday olmasına itirazımız olmaz” sözüne açıklık getirdi. “ERKEN SEÇİM OLSUN VE ERDOĞAN KARŞIMA ÇIKSIN” Fikret Bila’nın Anayasa’daki bir kişinin ancak iki kez cumhurbaşkanı seçilebileceği hükmünü hatırlatarak yönelttiği “Anayasa’ya aykırı olsa da Erdoğan’ın 3. Kez adaylığına itiraz etmeyecek misiniz” sorusuna Kılıçdaroğlu, şu yanıtı verdi: “Elbette Anayasanın hükmü açık. Eğer seçim normal zamanında yapılırsa Erdoğan üçüncü kez aday olamaz. Benim kastım Meclisin erken seçim kararı alması halinde Erdoğan’ın üçüncü kez adaylığına bir engel olmadığıdır. Seçim zamanında yapılırsa aday olmasına Anayasa engeldir. Bunu bildiği için Devlet Bahçeli de ‘Erdoğan’ın adaylığı için yasal düzenleme yapılması gerekiyorsa elimizden gelen gayreti gösteririz’ dedi. O da zamanında bir seçimde üçüncü kez aday olamayacağını biliyor, onun için böyle konuşuyor. Ama biz erken seçim istiyoruz. Hem de hemen. Erken seçim olsun ve Erdoğan karşıma çıksın, Onu sandıkta göndereyim. Siyasi olarak çağrım budur. Halkın zamanında seçimi bekleyecek hali kalmadı. Hemen erken seçim kararı alınmalı ve Erdoğan sandıkta gönderilmelidir. Benim talebim ve kastım budur.” BAHÇELİ’DEN İKİ GÜN SONRA MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün partisinin "MYK, MDK ve Milletvekilleri Ortak Toplantısı"nın basına kapalı bölümünde, Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı tartışmalarına ilişkin değerlendirmede bulunmuştu. Haziran 2023'te yapılacak seçimde Cumhur İttifakı'nın adayının Recep Tayyip Erdoğan olduğunu yineleyen Bahçeli, "Bizim cumhurbaşkanı adayımız nettir, o da Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. İnanıyorum ki, 2023 yılının haziran ayında yapılacak seçimde Sayın Erdoğan açık ara farkla seçimi kazanacak ve Cumhur İttifakı da yeni bir zafere imza atacaktır" ifadelerini kullandı.
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan için “Aday olsun karşıma çıksın” ifadelerini kullanarak adaylığını açıkladı.

haberimizvar.net- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV’den Fikret Bila’ya konuştu, “Erdoğan’ın üçüncü kez aday olmasına itirazımız olmaz” sözüne açıklık getirdi.

“ERKEN SEÇİM OLSUN VE ERDOĞAN KARŞIMA ÇIKSIN”

Fikret Bila’nın Anayasa’daki bir kişinin ancak iki kez cumhurbaşkanı seçilebileceği hükmünü hatırlatarak yönelttiği “Anayasa’ya aykırı olsa da Erdoğan’ın 3. Kez adaylığına itiraz etmeyecek misiniz” sorusuna Kılıçdaroğlu, şu yanıtı verdi:

“Elbette Anayasanın hükmü açık. Eğer seçim normal zamanında yapılırsa Erdoğan üçüncü kez aday olamaz. Benim kastım Meclisin erken seçim kararı alması halinde Erdoğan’ın üçüncü kez adaylığına bir engel olmadığıdır. Seçim zamanında yapılırsa aday olmasına Anayasa engeldir. Bunu bildiği için Devlet Bahçeli de ‘Erdoğan’ın adaylığı için yasal düzenleme yapılması gerekiyorsa elimizden gelen gayreti gösteririz’ dedi. O da zamanında bir seçimde üçüncü kez aday olamayacağını biliyor, onun için böyle konuşuyor. Ama biz erken seçim istiyoruz. Hem de hemen. Erken seçim olsun ve Erdoğan karşıma çıksın, Onu sandıkta göndereyim. Siyasi olarak çağrım budur. Halkın zamanında seçimi bekleyecek hali kalmadı. Hemen erken seçim kararı alınmalı ve Erdoğan sandıkta gönderilmelidir. Benim talebim ve kastım budur.”

BAHÇELİ’DEN İKİ GÜN SONRA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün partisinin "MYK, MDK ve Milletvekilleri Ortak Toplantısı"nın basına kapalı bölümünde, Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı tartışmalarına ilişkin değerlendirmede bulunmuştu.

Haziran 2023'te yapılacak seçimde Cumhur İttifakı'nın adayının Recep Tayyip Erdoğan olduğunu yineleyen Bahçeli, "Bizim cumhurbaşkanı adayımız nettir, o da Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. İnanıyorum ki, 2023 yılının haziran ayında yapılacak seçimde Sayın Erdoğan açık ara farkla seçimi kazanacak ve Cumhur İttifakı da yeni bir zafere imza atacaktır" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.