Adlıhan Dere’den açıklama

GÜNDEM 25.10.2019 - 15:57, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Adlıhan Dere’den açıklama

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Adlıhan Dere, haberimizvar.net’te 3 Ekim 2019 tarihinden yayımlanan ‘Kooperatif başkanına lüks araç’ adlı habere, Avukatı İbrahim Etem Can aracılığıyla tekzip metni yolladı.

Söz konusu metinden şu ifadeler yer aldı: Halen yayınlanmakta olan http//www.haberimizvar.net isimli internet haber sitesinde, 03/10/2019 tarihinden yayımlanan “KOOPERATİF BAŞKANINA LÜKS ARAÇ” başlıklı makalede; “Kepez Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin başkanlığını da yürüten AESOB Başkanı Adlıhan Dere hiç kullanılmamış makam aracını yenisiyle değiştirdi. Aracın yenilendiği anlaşılmasın diye de eski arabanın plakası takıldı… AESOB başkanı da olan Dere’nin lüks araç macerasını ayrıntılı bir şekilde aktaran Antalya’nın Tosunu şunları yazdı: …” şeklinde haber yapılmıştır. Bu haber AESOB başkanı Adlıhan DERE’nin makam aracını yenisiyle değiştirdiği ve bu durumun anlaşılmaması adına eski arabanın plakasının takıldığı şeklinde kamuoyunu yanıltıcı, toplum nezdinde AESOB’un güvenilirliğini ve AESOB başkano Adlıhan Derenin onur ve haysiyetini zedeleyici şekilde hayal ürünü içeriğe sahiptir.  Haberde Adlıhan Dere ile ilgili yazılan dayanaksız olup tamamen asılsız bir iftiradan ibarettir. İlgili haberde Adlıhan Dere ile ilgili yazılı şeylere ilişkin hiçbir delil sunulmadığı gibi destekleyici hiçbir olgu da topluma aktarılmamış, tamamen karala üzerine yapılmış bir habercilik anlayışı tarafımızca kabul edilemez. Bu haber içeriğinde ismini gizleyen “Antalya’nun Tosunu” ismi altındaki şahıs da Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet edilmiş olup soruşturmanın devam ettiğini, bu aşamada ilgili paylaşımın da Başsavcılığa bildirilerek şikayete dahil edileceğini kamuoyuna bildiririz. Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı 5262 sayılı kanun ile göreve gelen Adlıhan Dere usule ve yasaya uygun şekilde görevini ifa etmektedir. İddialar tamamiyle araştırmadan uzak ve asılsızdır. Kamuoyunu yanıltısı haber niteliği taşımayan bu tür asılsız iddiaları habermiş gibi yayınlanması toplum huzurunda müvekkilleri itibarsızlaştırma amacı taşımaktadır ve kişilik haklarına bir saldırıdır. Toplumun doğruyu ve gerçekleri öğrenebilmesi adına bu açıklamayı yapma zorunluluğu hasıl olmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği-Adlıhan Dere Vekili Av. İbrahim Etem CAN   Okuyucuya not: Söz konusu metin aslına uygun yazılmış olup, yazım ve imla hataları metinde yazıldığı şekilde verilmiştir.
Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Adlıhan Dere, haberimizvar.net’te 3 Ekim 2019 tarihinden yayımlanan ‘Kooperatif başkanına lüks araç’ adlı habere, Avukatı İbrahim Etem Can aracılığıyla tekzip metni yolladı.

Söz konusu metinden şu ifadeler yer aldı:

Halen yayınlanmakta olan http//www.haberimizvar.net isimli internet haber sitesinde, 03/10/2019 tarihinden yayımlanan “KOOPERATİF BAŞKANINA LÜKS ARAÇ” başlıklı makalede; “Kepez Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin başkanlığını da yürüten AESOB Başkanı Adlıhan Dere hiç kullanılmamış makam aracını yenisiyle değiştirdi. Aracın yenilendiği anlaşılmasın diye de eski arabanın plakası takıldı… AESOB başkanı da olan Dere’nin lüks araç macerasını ayrıntılı bir şekilde aktaran Antalya’nın Tosunu şunları yazdı: …” şeklinde haber yapılmıştır. Bu haber AESOB başkanı Adlıhan DERE’nin makam aracını yenisiyle değiştirdiği ve bu durumun anlaşılmaması adına eski arabanın plakasının takıldığı şeklinde kamuoyunu yanıltıcı, toplum nezdinde AESOB’un güvenilirliğini ve AESOB başkano Adlıhan Derenin onur ve haysiyetini zedeleyici şekilde hayal ürünü içeriğe sahiptir.

 Haberde Adlıhan Dere ile ilgili yazılan dayanaksız olup tamamen asılsız bir iftiradan ibarettir. İlgili haberde Adlıhan Dere ile ilgili yazılı şeylere ilişkin hiçbir delil sunulmadığı gibi destekleyici hiçbir olgu da topluma aktarılmamış, tamamen karala üzerine yapılmış bir habercilik anlayışı tarafımızca kabul edilemez. Bu haber içeriğinde ismini gizleyen “Antalya’nun Tosunu” ismi altındaki şahıs da Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet edilmiş olup soruşturmanın devam ettiğini, bu aşamada ilgili paylaşımın da Başsavcılığa bildirilerek şikayete dahil edileceğini kamuoyuna bildiririz. Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı 5262 sayılı kanun ile göreve gelen Adlıhan Dere usule ve yasaya uygun şekilde görevini ifa etmektedir. İddialar tamamiyle araştırmadan uzak ve asılsızdır.

Kamuoyunu yanıltısı haber niteliği taşımayan bu tür asılsız iddiaları habermiş gibi yayınlanması toplum huzurunda müvekkilleri itibarsızlaştırma amacı taşımaktadır ve kişilik haklarına bir saldırıdır. Toplumun doğruyu ve gerçekleri öğrenebilmesi adına bu açıklamayı yapma zorunluluğu hasıl olmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği-Adlıhan Dere

Vekili

Av. İbrahim Etem CAN

 

Okuyucuya not: Söz konusu metin aslına uygun yazılmış olup, yazım ve imla hataları metinde yazıldığı şekilde verilmiştir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.