AESOB Başkan Vekili evrakları kasaya sakladı

GÜNDEM 07.11.2019 - 19:07, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

AESOB Başkan Vekili evrakları kasaya sakladı

Antalya Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan’ın tutuklu yargılanması, Servisçiler Odası Başkanı Şahin hakkında soruşturma açılması, Kahveciler Odası Başkanı Ağaoğlu ve AESOB Başkanı Dere’nin görevi kötüye kullanmaktan hüküm giymesinden sonra, şimdi de AESOB Başkan Vekili ve Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası Başkanı Gülaçtı, odanın evraklarını kasasında saklayınca denetim kurulu üyesi İbrahim İçel tutanak tuttu. İşte yaşananlar…

haberimizvar.net-Antalya’da esnaf odalarında ardı ardına yaşananlar dikkat çekici boyuta ulaştı. Bilindiği gibi Antalya Şoförler Odası Mehmet Ali Alkan’ın kötüye kullanma, rüşvet, tehdit suçlamalarıyla tutuklu olarak yargılanmasına devam ediliyor. Alkan’ın ardından Antalya Servisçiler Odası Başkanı Süleyman Şahin hakkında görevi kötüye kullanma iddiasıyla soruşturma açıldı. Bunlar konuşulurken, Kahveciler Odası Başkanı Murat Ağaoğlu hakkında da mahkemenin görevi kötüye kullanma suçunu işlediği tespit edildiği ve 45 gün uzaklaştırma cezası aldığı ortaya çıktı. ARDI ARDINA GELİYOR Esnaf odası başkanlarının başı olan Antalya Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere’nin de görevini kötüye kullanmaktan 3 ay hapis cezası alması Antalya gündeminin konusu haline geldi. Bu süreçler yaşanırken şimdi de Antalya Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası’nda ilginç gelişmeler yaşandı.  DENETİME İZİN VERMEDİ Yaklaşık 1.200 üyesi bulunan ve 4 dönemdir Antalya Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası başkanlığının yanı sıra AESOB Başkan Vekili görevini de bir arada yürüten Mehmet Ali Gülaçtı, denetim kurulu üyesi olan İbrahim İçel’in evrak incelemesine izin vermedi. Evrakların denetim için kendisine verilmemesi üzerine tutanak tutan İçel, tutanağı oda bünyesinde kayıt altına aldırdı.  TUTUNAKTA YAZILANLAR Tutanakta Oda Genel Sekreteri Gülden Genç Süyün, Başkan Gülaçtı’nın evrakları kasada kilitli tuttuğu bu nedenle görevli tarafından denetimi kurulu üyesine teslim edilemediği belirtildi. Oda Başkanı Gülaçtı’nın daha önce yemek faturalarını oda kayıtlarına sokmak istemesini engellediğini bu nedenle istifaya zorlandığını iddia eden İçel, denetim kurulu üyesi oyarak yasal hakkına sonuna kadar kullanacağını kaydetti.  NEDEN EVRAK SAKLANIR? Görevinin engellendiği için suç işlendiğini ifade eden Denetim Kurulu Üyesi İçel, “Görevim AESOB Başkan Vekili Mehmet Ali Gülaçtı tarafından engellendi. Yetmedi istifaya zorlandım. Çünkü odanın kasasından yemek parası ödenmesine izin vermedim. 560 üyemize aidatlarını yatırmadıkları için tebligat gitti. Üyelerimizin durumu ortada, esnafı bu kadar zora sokarken kimse keyif çatamaz. Kime güveniyorlar?” diye sordu. MÜFETTİŞ İSTEDİ Konuyla ilgili olarak CİMER’e yazı yazdığını, tutanakla da gerekli yasal işlemleri başlatacağını söyleyen İçel, şöyle konuştu: “Ticaret Bakanlığı’ndan müfettiş gelmesi için başvuru yaptım. Odada denetim kurulu üyesinin görmemesi gereken ne evrakı var ki, bu saklanıyor? Gerçekten de esnaf odalarından pis kokular geliyor. Ben de bu konunun takipçisi olacağım”.   
Antalya Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan’ın tutuklu yargılanması, Servisçiler Odası Başkanı Şahin hakkında soruşturma açılması, Kahveciler Odası Başkanı Ağaoğlu ve AESOB Başkanı Dere’nin görevi kötüye kullanmaktan hüküm giymesinden sonra, şimdi de AESOB Başkan Vekili ve Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası Başkanı Gülaçtı, odanın evraklarını kasasında saklayınca denetim kurulu üyesi İbrahim İçel tutanak tuttu. İşte yaşananlar…

haberimizvar.net-Antalya’da esnaf odalarında ardı ardına yaşananlar dikkat çekici boyuta ulaştı. Bilindiği gibi Antalya Şoförler Odası Mehmet Ali Alkan’ın kötüye kullanma, rüşvet, tehdit suçlamalarıyla tutuklu olarak yargılanmasına devam ediliyor. Alkan’ın ardından Antalya Servisçiler Odası Başkanı Süleyman Şahin hakkında görevi kötüye kullanma iddiasıyla soruşturma açıldı. Bunlar konuşulurken, Kahveciler Odası Başkanı Murat Ağaoğlu hakkında da mahkemenin görevi kötüye kullanma suçunu işlediği tespit edildiği ve 45 gün uzaklaştırma cezası aldığı ortaya çıktı.

ARDI ARDINA GELİYOR

Esnaf odası başkanlarının başı olan Antalya Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere’nin de görevini kötüye kullanmaktan 3 ay hapis cezası alması Antalya gündeminin konusu haline geldi. Bu süreçler yaşanırken şimdi de Antalya Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası’nda ilginç gelişmeler yaşandı.

 DENETİME İZİN VERMEDİ

Yaklaşık 1.200 üyesi bulunan ve 4 dönemdir Antalya Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası başkanlığının yanı sıra AESOB Başkan Vekili görevini de bir arada yürüten Mehmet Ali Gülaçtı, denetim kurulu üyesi olan İbrahim İçel’in evrak incelemesine izin vermedi. Evrakların denetim için kendisine verilmemesi üzerine tutanak tutan İçel, tutanağı oda bünyesinde kayıt altına aldırdı.

 TUTUNAKTA YAZILANLAR

Tutanakta Oda Genel Sekreteri Gülden Genç Süyün, Başkan Gülaçtı’nın evrakları kasada kilitli tuttuğu bu nedenle görevli tarafından denetimi kurulu üyesine teslim edilemediği belirtildi. Oda Başkanı Gülaçtı’nın daha önce yemek faturalarını oda kayıtlarına sokmak istemesini engellediğini bu nedenle istifaya zorlandığını iddia eden İçel, denetim kurulu üyesi oyarak yasal hakkına sonuna kadar kullanacağını kaydetti.

 NEDEN EVRAK SAKLANIR?

Görevinin engellendiği için suç işlendiğini ifade eden Denetim Kurulu Üyesi İçel, “Görevim AESOB Başkan Vekili Mehmet Ali Gülaçtı tarafından engellendi. Yetmedi istifaya zorlandım. Çünkü odanın kasasından yemek parası ödenmesine izin vermedim. 560 üyemize aidatlarını yatırmadıkları için tebligat gitti. Üyelerimizin durumu ortada, esnafı bu kadar zora sokarken kimse keyif çatamaz. Kime güveniyorlar?” diye sordu.

MÜFETTİŞ İSTEDİ

Konuyla ilgili olarak CİMER’e yazı yazdığını, tutanakla da gerekli yasal işlemleri başlatacağını söyleyen İçel, şöyle konuştu: “Ticaret Bakanlığı’ndan müfettiş gelmesi için başvuru yaptım. Odada denetim kurulu üyesinin görmemesi gereken ne evrakı var ki, bu saklanıyor? Gerçekten de esnaf odalarından pis kokular geliyor. Ben de bu konunun takipçisi olacağım”. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.