Afet dolandırıcıları

GÜNDEM 05.12.2020 - 19:17, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Afet dolandırıcıları

Antalya’nın Aksu ilçesinde geçen yıl ocak ayında yaşanan sel ve afetin ardından devlet memuru ve muhtarların da içinde olduğu bazı uyanıkların hayali tarım arazisi göstererek devletten haksız yere 385 bin lira yardım aldığı ortaya çıktı

haberimizvar.net- Geçtiğimiz yıl 26 Ocak’ta Antalya’nın Aksu ilçesinde yaşanan sel ve afetin ardından çok sayıda tarım arazisi kullanılamaz hale geldi. Bölgede yapılan incelemelerin ardından zarar gören çiftçilere yardım yapılması kararı alındı. Bu amaçla Aksu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli, köy mahalle muhtarları ve zarar gören çiftçilerin imzaladığı tespit formları üzerinden zarar tespiti çıkarıldı. Aksu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli devlet memurları ile Altıntaş Mahalle Muhtarı Bilal Çelik, Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Hakkı Coşgun, Pınarlı Mahalle Muhtarı Mehmet Danacı, Çalkaya Mahalle muhtarı Durmuş Atik, Fatih Mahalle Muhtarı İbrahim Baki Gülcü, Yurtpınar Mahalle Muhtarı Mehmet Başkaya, Gökdere Mahalle Muhtarı Adem Güler, Hacıaliler Mahalle Muhtarı Nuri Dönmez, İslahiye Mahalle Muhtarı İbrahim Şahin, Özlü Mahalle Muhtarı Ali Çılgın, Kurşunlu Mahalle Muhtarı Musa Dönmez, Solak Mahalle Muhtarı Ahmet Demir ve Boztepe Mahalle Muhtarı Hakkı Tunç’un imzasının yer aldığı hasar tespit raporu bakanlığı gönderildi.  Tespit raporu doğrultusunda Aksu’da 610 çiftçiye toplam 4 milyon 702 bin 669 TL yardım yapıldı.   OLMAYAN ARAZİLERE 385 BİN LİRA YARDIM Tarım ve Orman Bakanlığı daha sonra bir vatandaşın ihbarı üzerine Aksu’ya müfettiş gönderdi. Yardım yapılan sera ve tarım arazilerini inceleyen müfettiş raporunda yardım yapılan 27 tarım arazisinin gerçekte olmadığı ortaya çıktı. Hiçbir kaydı bulunmayan ve uydu görüntülerinde de görülmeyen hayali tarla ve sera sahibi 27 kişiye toplam 385 bin liraya yakın yardım verildiği raporda yer aldı.   BAKANLIK SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU  Müfettiş raporunda, “Uydu görüntüleriyle de sabit olan gerçekte var olmayan seraları, dikiyi alanları varmış gibi forma işlemek suretiyle beyan eden 27 çiftçinin devletten haksız yere yardım almalarına sebep oldukları, her ne kadar çiftçinin ve muhtarın beyanıyla formun doldurulduğu belirtilmişse de, adı geçen görevli ziraat mühendisi ve tekniker hakkında işlem yapılması gerekmektedir” denildi.  Bakanlık, müfettiş raporu doğrultusunda hasar tespit raporunda imzası olan devlet memurları ile 10 mahalle muhtarı ve hayali tarım arazisi sahibi 27 kişi hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. 
Antalya’nın Aksu ilçesinde geçen yıl ocak ayında yaşanan sel ve afetin ardından devlet memuru ve muhtarların da içinde olduğu bazı uyanıkların hayali tarım arazisi göstererek devletten haksız yere 385 bin lira yardım aldığı ortaya çıktı

haberimizvar.net- Geçtiğimiz yıl 26 Ocak’ta Antalya’nın Aksu ilçesinde yaşanan sel ve afetin ardından çok sayıda tarım arazisi kullanılamaz hale geldi. Bölgede yapılan incelemelerin ardından zarar gören çiftçilere yardım yapılması kararı alındı. Bu amaçla Aksu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli, köy mahalle muhtarları ve zarar gören çiftçilerin imzaladığı tespit formları üzerinden zarar tespiti çıkarıldı. Aksu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli devlet memurları ile Altıntaş Mahalle Muhtarı Bilal Çelik, Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Hakkı Coşgun, Pınarlı Mahalle Muhtarı Mehmet Danacı, Çalkaya Mahalle muhtarı Durmuş Atik, Fatih Mahalle Muhtarı İbrahim Baki Gülcü, Yurtpınar Mahalle Muhtarı Mehmet Başkaya, Gökdere Mahalle Muhtarı Adem Güler, Hacıaliler Mahalle Muhtarı Nuri Dönmez, İslahiye Mahalle Muhtarı İbrahim Şahin, Özlü Mahalle Muhtarı Ali Çılgın, Kurşunlu Mahalle Muhtarı Musa Dönmez, Solak Mahalle Muhtarı Ahmet Demir ve Boztepe Mahalle Muhtarı Hakkı Tunç’un imzasının yer aldığı hasar tespit raporu bakanlığı gönderildi.  Tespit raporu doğrultusunda Aksu’da 610 çiftçiye toplam 4 milyon 702 bin 669 TL yardım yapıldı.  

OLMAYAN ARAZİLERE
385 BİN LİRA YARDIM

Tarım ve Orman Bakanlığı daha sonra bir vatandaşın ihbarı üzerine Aksu’ya müfettiş gönderdi. Yardım yapılan sera ve tarım arazilerini inceleyen müfettiş raporunda yardım yapılan 27 tarım arazisinin gerçekte olmadığı ortaya çıktı. Hiçbir kaydı bulunmayan ve uydu görüntülerinde de görülmeyen hayali tarla ve sera sahibi 27 kişiye toplam 385 bin liraya yakın yardım verildiği raporda yer aldı.  
BAKANLIK SUÇ
DUYURUSUNDA BULUNDU 

Müfettiş raporunda, “Uydu görüntüleriyle de sabit olan gerçekte var olmayan seraları, dikiyi alanları varmış gibi forma işlemek suretiyle beyan eden 27 çiftçinin devletten haksız yere yardım almalarına sebep oldukları, her ne kadar çiftçinin ve muhtarın beyanıyla formun doldurulduğu belirtilmişse de, adı geçen görevli ziraat mühendisi ve tekniker hakkında işlem yapılması gerekmektedir” denildi.  Bakanlık, müfettiş raporu doğrultusunda hasar tespit raporunda imzası olan devlet memurları ile 10 mahalle muhtarı ve hayali tarım arazisi sahibi 27 kişi hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.