Ahmet Kaya ve Yılmaz Güney’in mezarlarını ziyaret etti

GÜNDEM 01.10.2019 - 18:36, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Ahmet Kaya ve Yılmaz Güney’in mezarlarını ziyaret etti

Uluslararası bir zirve için Paris’e giden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yılmaz Güney ve Ahmet Kaya’nın mezarlarını ziyaret etti.

HABERİMİZ VAR – Uluslararası bir zirve için Paris’e giden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ünlü yönetmen Yılmaz Güney ile müzisyen Ahmet Kaya’nın mezarlarını ziyaret etti. Sürgünde ölen iki sanatçının ünlü Père Lachaise Mezarlığı’nda olan kabirlerini ziyaret eden İmamoğlu, “Paris’te ‘Edirne’den Ardahan’a kadar ülkemi çok sevdim’ diyen müzisyen Ahmet Kaya ve Türk Sineması’nın unutulmaz ismi Yılmaz Güney’in kabirlerini ziyaret ettim, dua okudum. Allah’tan rahmet diliyorum, ruhları şad olsun” diye yazdı. FRANSA İŞ KONFEDERASYONU’NA KONUK İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fransa’nın başkenti Paris’te, 2 farklı ekonomi kuruluşuyla ayrı ayrı toplantılar yaptı. İmamoğlu, sabah saatlerinde, Fransa İş Konfederasyonu’nun (MEDEF İnternational) düzenlediği toplantıda, Fransa’da farklı iş kollarında faaliyet gösteren yaklaşık 30 şirketin üst düzey yöneticisiyle bir araya geldi.  31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde İstanbul halkının kendisini 2 kez belediye başkanı seçtiğini belirten İmamoğlu, “Üstelik de son 50 yılın en yüksek oy oranıyla ve yerel seçimlerde tüm Türkiye tarihinin en yüksek oy sayısıyla. 16 milyon İstanbullu bu seçimlerde demokrasi ve özgürlükten yana, son derece net bir irade ortaya koymuş oldu. 16 milyon İstanbullunun demokrasi ve özgürlük iradesi tüm dünya için son derece değerlidir” diye konuştu. ‘HOŞGÖRÜ İSTANBUL’UN DNA’SINDA VAR’ “Hoşgörü kültürü, İstanbul’un binlerce yıllık DNA’sında var. Bundan böyle de olacak” diyen İmamoğlu, “Kendi yurttaşlarını memnun edemeyen, kendi sakinleri için bir cazibe oluşturamayan bir kentin, bütün dünya için bir cazibe merkezi olması da mümkün değil elbette. Bırakın cazibe merkezi olmayı, ayakta kalamazlar. Ne kentler, ne ülkeler; hatta ne de ideolojiler” şeklinde konuştu. İmamoğlu, ekibiyle birlikte 5 yıllık süreç için belirledikleri hedeflerini şöyle sıraladı: “İstanbul’un yatırım yapılabilir, çalışılabilir ve ziyaret edilebilir bir dünya metropolü olma niteliğini güçlendireceğiz. İstanbul’u katma değeri yüksek, ileri teknolojinin ve yaratıcı endüstrilerin merkezi haline getireceğiz. Bunu başarabilmek için yabancı yatırımcılarla her zaman açık, dürüst ve çözüm odaklı bir iletişim içerisinde olacağız”. İKİNCİ RANDEVU INSTITUT DU BOSPHORE İmamoğlu, öğleden sonra da 2009’da, 1901 sayılı yasa uyarınca Paris’te kurulan ve temel görevi Fransa ve Türkiye arasında siyasi, ekonomik ve akademik etkinlikler düzenleyen bağımsız bir organizasyon olan Institut du Bosphore üyeleri ile buluştu. İmamoğlu, Institut du Bosphore Bilim Kurulu Eş Başkanı Augustin de Romanet ve arkadaşları tarafından ağırlandı.   
Uluslararası bir zirve için Paris’e giden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yılmaz Güney ve Ahmet Kaya’nın mezarlarını ziyaret etti.

HABERİMİZ VAR – Uluslararası bir zirve için Paris’e giden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ünlü yönetmen Yılmaz Güney ile müzisyen Ahmet Kaya’nın mezarlarını ziyaret etti. Sürgünde ölen iki sanatçının ünlü Père Lachaise Mezarlığı’nda olan kabirlerini ziyaret eden İmamoğlu, “Paris’te ‘Edirne’den Ardahan’a kadar ülkemi çok sevdim’ diyen müzisyen Ahmet Kaya ve Türk Sineması’nın unutulmaz ismi Yılmaz Güney’in kabirlerini ziyaret ettim, dua okudum. Allah’tan rahmet diliyorum, ruhları şad olsun” diye yazdı.

FRANSA İŞ KONFEDERASYONU’NA KONUK

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fransa’nın başkenti Paris’te, 2 farklı ekonomi kuruluşuyla ayrı ayrı toplantılar yaptı. İmamoğlu, sabah saatlerinde, Fransa İş Konfederasyonu’nun (MEDEF İnternational) düzenlediği toplantıda, Fransa’da farklı iş kollarında faaliyet gösteren yaklaşık 30 şirketin üst düzey yöneticisiyle bir araya geldi.  31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde İstanbul halkının kendisini 2 kez belediye başkanı seçtiğini belirten İmamoğlu, “Üstelik de son 50 yılın en yüksek oy oranıyla ve yerel seçimlerde tüm Türkiye tarihinin en yüksek oy sayısıyla. 16 milyon İstanbullu bu seçimlerde demokrasi ve özgürlükten yana, son derece net bir irade ortaya koymuş oldu. 16 milyon İstanbullunun demokrasi ve özgürlük iradesi tüm dünya için son derece değerlidir” diye konuştu.

‘HOŞGÖRÜ İSTANBUL’UN DNA’SINDA VAR’

“Hoşgörü kültürü, İstanbul’un binlerce yıllık DNA’sında var. Bundan böyle de olacak” diyen İmamoğlu, “Kendi yurttaşlarını memnun edemeyen, kendi sakinleri için bir cazibe oluşturamayan bir kentin, bütün dünya için bir cazibe merkezi olması da mümkün değil elbette. Bırakın cazibe merkezi olmayı, ayakta kalamazlar. Ne kentler, ne ülkeler; hatta ne de ideolojiler” şeklinde konuştu. İmamoğlu, ekibiyle birlikte 5 yıllık süreç için belirledikleri hedeflerini şöyle sıraladı:

“İstanbul’un yatırım yapılabilir, çalışılabilir ve ziyaret edilebilir bir dünya metropolü olma niteliğini güçlendireceğiz. İstanbul’u katma değeri yüksek, ileri teknolojinin ve yaratıcı endüstrilerin merkezi haline getireceğiz. Bunu başarabilmek için yabancı yatırımcılarla her zaman açık, dürüst ve çözüm odaklı bir iletişim içerisinde olacağız”.

İKİNCİ RANDEVU INSTITUT DU BOSPHORE

İmamoğlu, öğleden sonra da 2009’da, 1901 sayılı yasa uyarınca Paris’te kurulan ve temel görevi Fransa ve Türkiye arasında siyasi, ekonomik ve akademik etkinlikler düzenleyen bağımsız bir organizasyon olan Institut du Bosphore üyeleri ile buluştu. İmamoğlu, Institut du Bosphore Bilim Kurulu Eş Başkanı Augustin de Romanet ve arkadaşları tarafından ağırlandı. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.