Aile hekimleri isyan etti

SAĞLIK (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 17.12.2020 - 23:33, Güncelleme: 17.12.2020 - 23:33
 

Aile hekimleri isyan etti

Pandemi sürecinde aile hekimleri olarak, hem poliklinik hizmeti vermeye çalıştıklarını hem kendi hastalarını takip ettiklerini ve bu hizmetleri eksik personelle gerçekleştirmek zorunda kaldıklarını belirten Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu 2. Başkanı Dr. H.Yusuf Eryazğan, bugün başka bir iş yükü ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

haberimizvar.net-Eryazğan, Sağlık Bakanlığı'ndan resmi bir yazı gelmediği halde her bir birime 400 grip aşısı tanımlandığını ve bunu yıl sonuna kadar yapmaları gerektiğine dair sistemden bir uyarı geldiğini söyledi. Pandeminin başından beri özveri ile çalışan, tüm yeni doğan ve gebe izlemlerini, okul, grip ve zatürre aşılarını yapan, orta yaş ve üzeri kişilerde tansiyon gibi semptomları takip eden, hasta muayenelerini gerçekleştiren ve tüm bunlara rağmen eksik sağlık çalışanı sıkıntısı ile her şeye yetişmeye çalışan Aile Hekimleri, bugün beklemedikleri bir durumla karşı karşıya kaldı. “İŞ YÜKÜMÜZ YÜZDE 300 ARTTI” Aile Hekimliklerinin sisteminde bir anda 400 grip aşısı tanımlandığı görüldü. Konu ile ilgili konuşan Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) 2. Başkanı Dr. H. Yusuf Eryazğan bu ağır yük karşısında şaşkın olduklarını, eksik ekipmanla kendilerini, aşıya gelenleri koruyarak bunu nasıl yapacaklarını düşündüklerini söyledi. Dr. H. Yusuf Eryazğan, şöyle konuştu: “Aile hekimleri olarak pandeminin başından bu yana 6 ay boyunca tek poliklinik yapan kesim olduk. Aşılarımızı, bebeklerimizin, çocuklarımızın izlemlerini, gebelerin izlemlerini hakkıyla yaptık. Covid’li hastaları, temaslı hastaları tespit edip hastanelere yönlendirdik. Covid-19'lu ve temaslı hastaların aranması ve kontrolleri için görev verildi. Tamam dedik. Üstüne zatürre aşısını tüm ülke genelinde çok yoğun çalışarak yaptık. Ardından grip aşısı için büyük bir başvuru olurken 10 yıldır TSM İlçe Sağlık Müdürlüklerinin yaptığı aşılar bize devredildi. İş yükümüz yüzde 300 arttı. Bütün bunlarla uğraşırken aile sağlığı çalışanımız eksikti, bir yandan Covid'e yakalanan, vefat eden meslektaşlarımız oldu. Şimdi ise bir birime 400 grip aşısı tanımlanıyor. Bu kadar Aile Sağlığı çalışanı açığı varken bu kadar iş yükü varken buna nasıl yetişeceğiz? AHEF olarak iş yüküne yeter diyoruz. Eksiklikler giderilmeden her işin bize yüklenmesini hiç adil bulmuyoruz.”
Pandemi sürecinde aile hekimleri olarak, hem poliklinik hizmeti vermeye çalıştıklarını hem kendi hastalarını takip ettiklerini ve bu hizmetleri eksik personelle gerçekleştirmek zorunda kaldıklarını belirten Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu 2. Başkanı Dr. H.Yusuf Eryazğan, bugün başka bir iş yükü ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

haberimizvar.net-Eryazğan, Sağlık Bakanlığı'ndan resmi bir yazı gelmediği halde her bir birime 400 grip aşısı tanımlandığını ve bunu yıl sonuna kadar yapmaları gerektiğine dair sistemden bir uyarı geldiğini söyledi.

Pandeminin başından beri özveri ile çalışan, tüm yeni doğan ve gebe izlemlerini, okul, grip ve zatürre aşılarını yapan, orta yaş ve üzeri kişilerde tansiyon gibi semptomları takip eden, hasta muayenelerini gerçekleştiren ve tüm bunlara rağmen eksik sağlık çalışanı sıkıntısı ile her şeye yetişmeye çalışan Aile Hekimleri, bugün beklemedikleri bir durumla karşı karşıya kaldı.

“İŞ YÜKÜMÜZ YÜZDE 300 ARTTI”

Aile Hekimliklerinin sisteminde bir anda 400 grip aşısı tanımlandığı görüldü. Konu ile ilgili konuşan Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) 2. Başkanı Dr. H. Yusuf Eryazğan bu ağır yük karşısında şaşkın olduklarını, eksik ekipmanla kendilerini, aşıya gelenleri koruyarak bunu nasıl yapacaklarını düşündüklerini söyledi.

Dr. H. Yusuf Eryazğan, şöyle konuştu:

Aile hekimleri olarak pandeminin başından bu yana 6 ay boyunca tek poli klinik yapan kesim olduk. Aşılarımızı, bebeklerimizin, çocuklarımızın izlemlerini, gebelerin izlemlerini hakkıyla yaptık. Covid’li hastaları, temaslı hastaları tespit edip hastanelere yönlendirdik. Covid-19'lu ve temaslı hastaların aranması ve kontrolleri için görev verildi. Tamam dedik. Üstüne zatürre aşısını tüm ülke genelinde çok yoğun çalışarak yaptık. Ardından grip aşısı için büyük bir başvuru olurken 10 yıldır TSM İlçe Sağlık Müdürlüklerinin yaptığı aşılar bize devredildi. İş yükümüz yüzde 300 arttı. Bütün bunlarla uğraşırken aile sağlığı çalışanımız eksikti, bir yandan Covid'e yakalanan, vefat eden meslektaşlarımız oldu. Şimdi ise bir birime 400 grip aşısı tanımlanıyor. Bu kadar Aile Sağlığı çalışanı açığı varken bu kadar iş yükü varken buna nasıl yetişeceğiz? AHEF olarak iş yüküne yeter diyoruz. Eksiklikler giderilmeden her işin bize yüklenmesini hiç adil bulmuyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.