Ailecek Likya Yolu'nda yürüyorlar

EKONOMİ 17.05.2022 - 12:33, Güncelleme: 17.05.2022 - 12:33
 

Ailecek Likya Yolu'nda yürüyorlar

Adana'da oturan Boğa ailesi, Likya Yolu'nda yürüyüşe çıktı.

haberimizvar.net- Adana'da yaşamını sürdüren emekli Murat Boğa (65), kendisi gibi emekli olan kardeşi Sefa Boğa (55) ve eşi Sevilay Boğa, Likya Yolu'nda yürümek için Adana'dan Antalya'ya geldi. Boğa ailesi, Likya Yolu'ndan yürümeye 8 Mayıs 2022 tarihinde Konyaaltı ilçesine bağlı Geyikbayır'ı Mahallesi'nden başladı. Sırayla Hisarçandır, Göynük, Göynük Kanyonu, Tekirova, Çıralı, Kumluca ilçesindeki Olimpos, Adrasan, Gelidonya Feneri ve Karaöz'ü geçerek, Demre ilçesine gelen aile, iki gün Demre'de kalacak ve Myra Antik Kenti, Aziz Nicolaos Anıt Müzesi ve Likya Uygarlıkları Müzesi'ni gezecek. Ardından aile Likya Yolu'nun Demre ve Kaş ilçeleri arasını yürüyecek. Murat Boğa, "Biz aile olarak doğa sevdalısıyız. Ben geçen yıl Likya Yolu'nun Fethiye- Kaş'a bağlı Kalkan Mahallesi etabını yürümüştüm. Çok sevmiştim. Bu yıl benim tavsiyem üzerine Likya Yolu'nun Konyaaltı ile Kaş arasındaki bölümünü yürümeye karar verdik. Kardeşim ve eşi ilk kez yürüyor. Amacımız doğa, tarih, deniz, orman ile iç içe olmak. Likya Yolu'nda bunların hepsi var. Likya'nın sönmeyen ateşi, Gelidonya Feneri, Olimpos, yeşille mavinin içi içe, insanı büyüleyen ilginç koylar tam bir zenginlik. Günde 15- 20 kilometre yol yapıyoruz. Toplamda yaklaşık 250 kilometre yürüyeceğiz. Tarihi, doğası ve sıcak kanlı insanları ile Likya Yolu Türkiye'nin ve bu bölgenin önemli bir zenginliği. Likya Yolu'nda yürümek için tekrar geleceğiz. Yürümek için mevsim çok güzel" dedi. 
Adana'da oturan Boğa ailesi, Likya Yolu'nda yürüyüşe çıktı.

haberimizvar.net- Adana'da yaşamını sürdüren emekli Murat Boğa (65), kendisi gibi emekli olan kardeşi Sefa Boğa (55) ve eşi Sevilay Boğa, Likya Yolu'nda yürümek için Adana'dan Antalya'ya geldi. Boğa ailesi, Likya Yolu'ndan yürümeye 8 Mayıs 2022 tarihinde Konyaaltı ilçesine bağlı Geyikbayır'ı Mahallesi'nden başladı. Sırayla Hisarçandır, Göynük, Göynük Kanyonu, Tekirova, Çıralı, Kumluca ilçesindeki Olimpos, Adrasan, Gelidonya Feneri ve Karaöz'ü geçerek, Demre ilçesine gelen aile, iki gün Demre'de kalacak ve Myra Antik Kenti, Aziz Nicolaos Anıt Müzesi ve Likya Uygarlıkları Müzesi'ni gezecek. Ardından aile Likya Yolu'nun Demre ve Kaş ilçeleri arasını yürüyecek.


Murat Boğa, "Biz aile olarak doğa sevdalısıyız. Ben geçen yıl Likya Yolu'nun Fethiye- Kaş'a bağlı Kalkan Mahallesi etabını yürümüştüm. Çok sevmiştim. Bu yıl benim tavsiyem üzerine Likya Yolu'nun Konyaaltı ile Kaş arasındaki bölümünü yürümeye karar verdik. Kardeşim ve eşi ilk kez yürüyor. Amacımız doğa, tarih, deniz, orman ile iç içe olmak. Likya Yolu'nda bunların hepsi var. Likya'nın sönmeyen ateşi, Gelidonya Feneri, Olimpos, yeşille mavinin içi içe, insanı büyüleyen ilginç koylar tam bir zenginlik. Günde 15- 20 kilometre yol yapıyoruz. Toplamda yaklaşık 250 kilometre yürüyeceğiz. Tarihi, doğası ve sıcak kanlı insanları ile Likya Yolu Türkiye'nin ve bu bölgenin önemli bir zenginliği. Likya Yolu'nda yürümek için tekrar geleceğiz. Yürümek için mevsim çok güzel" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.