Akdeniz Üniversitesi’nde öğrenci başına 1 kitap bile düşmüyor

GÜNDEM 18.11.2019 - 14:36, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Akdeniz Üniversitesi’nde öğrenci başına 1 kitap bile düşmüyor

YÖK’ün hazırladığı raporlara göre 105 üniversitede öğrenci başına düşen kitap sayısı 5’in altında. 32 yıllık Akdeniz Üniversitesi’nde öğrenci başına 1 kitap bile düşmüyor. Alaeddin Keykubat Üniversitesi’nde 2.7, AKEV Üniversitesi’nde ise 2.1 kitap düşüyor

haberimizvar.net Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından açıklanan 2018 Yılı İzleme ve Değerlendirme Raporları üniversitelerin durumunu çarpıcı bir şekilde gözler önüne seriyor. AKP’nin sayılarıyla övündüğü üniversitelerde öğrenci başına düşen basılı kitap sayısı oldukça düşük. 104 üniversitede öğrenci başına düşen basılı kitap sayısı 5’in altında. 4 üniversitede ise öğrenci başına bir kitap dahi düşmüyor. Bunlar arasında yer alan 32 yıllık Antalya’daki Akdeniz Üniversitesi’nde (AÜ) öğrenci başına düşen kitap sayısı 0.8… İzmir Demokrasi Üniversitesi’nde 0.4, Giresun Üniversitesi’nde 0.9 ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde 0.8… Öğrenci başına 5’in altında kitap düşen üniversiteler arasında 2.7’yle Alanya’daki Alaeddin Keykubat Üniversitesi ve 2.1 kitapla Serik’teki Antalya Akev Üniversitesi’ne de yer alıyor.   EN İYİ KÜTÜPHANE KOÇ ÜNİVERSİTESİ’NDE   Bununla birlikte AKP’nin sık sık hedef aldığı Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve Boğaziçi Üniversitesi (BOUN) gibi üniversitelerde öğrenci başına düşen kitap sayısı oldukça iyi. Bu sayı ODTÜ’de 18, Boğaziçi Üniversitesi’nde ise 31.9 olarak açıklandı. Ayrıca son yıllarda uluslararası kuruluşların üniversitelere verdikleri puanlarda üst sıralarda yer alan Koç Üniversitesi’nde öğrenci başına 34.7, Sabancı Üniversitesi’nde ise 22 kitap düşüyor.
YÖK’ün hazırladığı raporlara göre 105 üniversitede öğrenci başına düşen kitap sayısı 5’in altında. 32 yıllık Akdeniz Üniversitesi’nde öğrenci başına 1 kitap bile düşmüyor. Alaeddin Keykubat Üniversitesi’nde 2.7, AKEV Üniversitesi’nde ise 2.1 kitap düşüyor

haberimizvar.net Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından açıklanan 2018 Yılı İzleme ve Değerlendirme Raporları üniversitelerin durumunu çarpıcı bir şekilde gözler önüne seriyor. AKP’nin sayılarıyla övündüğü üniversitelerde öğrenci başına düşen basılı kitap sayısı oldukça düşük. 104 üniversitede öğrenci başına düşen basılı kitap sayısı 5’in altında. 4 üniversitede ise öğrenci başına bir kitap dahi düşmüyor. Bunlar arasında yer alan 32 yıllık Antalya’daki Akdeniz Üniversitesi’nde (AÜ) öğrenci başına düşen kitap sayısı 0.8… İzmir Demokrasi Üniversitesi’nde 0.4, Giresun Üniversitesi’nde 0.9 ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde 0.8… Öğrenci başına 5’in altında kitap düşen üniversiteler arasında 2.7’yle Alanya’daki Alaeddin Keykubat Üniversitesi ve 2.1 kitapla Serik’teki Antalya Akev Üniversitesi’ne de yer alıyor.

 

EN İYİ KÜTÜPHANE KOÇ ÜNİVERSİTESİ’NDE

 

Bununla birlikte AKP’nin sık sık hedef aldığı Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve Boğaziçi Üniversitesi (BOUN) gibi üniversitelerde öğrenci başına düşen kitap sayısı oldukça iyi. Bu sayı ODTÜ’de 18, Boğaziçi Üniversitesi’nde ise 31.9 olarak açıklandı. Ayrıca son yıllarda uluslararası kuruluşların üniversitelere verdikleri puanlarda üst sıralarda yer alan Koç Üniversitesi’nde öğrenci başına 34.7, Sabancı Üniversitesi’nde ise 22 kitap düşüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.