AKP iktidarında 24 bin işçi öldü

GÜNDEM 03.03.2020 - 11:13, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

AKP iktidarında 24 bin işçi öldü

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, 1992 tarihinde Kozlu’da yaşanan ve 263 işçinin hayatını kaybettiği gün olan 3 Mart tarihiyle alakalı yazılı bir basın açıklamasında bulundu. Başkan Bayar, “İşçi ölümleri kader değil, AKP’nin sömürü düzeninin bir sonucudur” dedi

haberimizvar.net- Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, 1992’de Kozlu’da yaşanan maden faciasının yıldönümü olan 3 Mart’a özel basına yazılı bir açıklamada bulundu. Başkan Nusret Bayar yaptığı açıklamada 3 Mart tarihinin önemine vurgu yaptı. Bayar, “Ülkemizin en önemli maden facialarından biri olan ve 263 madencinin yaşamını yitirdiği 3 Mart, ülkemizdeki iş cinayetlerine dikkat çekebilmek, işçi sağlığının ve iş güvenliğinin önemini vurgulamak için ‘İş Cinayetlerine Karşı Mücadele Günü’ olarak ilan edilmiştir. AKP’nin emek karşıtı politikalarının bir sonucu olarak Türkiye son yıllarda ölümlü iş kazalarıyla anılan, maalesef bu alanda Avrupa’da birinci, dünyada üçüncü sırada yer alan bir ülke konumuna gelmiştir. 18 yıllık AKP iktidarında uygulanan neo-liberal, emek düşmanı politikaların bir sonucu olarak Türkiye, taşeron cenneti olmuştur. Sendikasızlaştırma, esnek çalışma sistemi, özelleştirme uygulamaları, güvencesiz çalışma yöntemleri, kayıt dışı çalışma gibi sorunlarla boğuşan emekçiler, her türlü güvenceden, sağlıklı çalışma koşullarından yoksun bir şekilde çalıştırılmaktadır. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi’nin raporuna göre Ocak ayında en az 112 işçi yaşamını yitirdi! İSİG Meclisi’nin derlediği bilgilere göre 2019 yılı içerisinde en az 1736 çalışan, işyeri kazalarında hayatını kaybetmiş. AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana iş cinayetlerinde hayatını kaybeden emekçilerin sayısının 24 bine yaklaşmış durumda” ifadelerine yer verdi.     426 ÇOCUK İŞ CİNAYETLERİNE KURBAN GİTTİ Ülkemizde son yedi yılda 426 çocuk işçinin iş cinayetlerine kurban gittiğini belirten CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, açıklamasının devamında işçi ölümlerinin kader olmadığını, AKP iktidarının işçilere dayattığı sömürü düzeninin sonucu olduğunu ifade etti. Başkan Bayar, “Kuralsız, güvencesiz çalışma koşulları devam ettiği sürece, sendikal örgütlenmenin önündeki engellerler kaldırılmadıkça iş cinayetleri ve meslek hastalıkları her yıl artarak devam edecektir. Çalışanlar açısından yapılması gerekenler açıktır: İşçi sağlığı ve iş güvenliği alanını temel bir mücadele ve örgütlenme alanı olarak ele almak zorunluluktur! Cumhuriyet Halk Partisi, sosyal demokrat bir parti olmanın gereği olarak dün olduğu gibi, bugün de emeğin, örgütlü mücadelenin her zaman yanında olacaktır. Birleşe birleşe kazanacağız” ifadelerine yer verdi.
Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, 1992 tarihinde Kozlu’da yaşanan ve 263 işçinin hayatını kaybettiği gün olan 3 Mart tarihiyle alakalı yazılı bir basın açıklamasında bulundu. Başkan Bayar, “İşçi ölümleri kader değil, AKP’nin sömürü düzeninin bir sonucudur” dedi

haberimizvar.net- Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, 1992’de Kozlu’da yaşanan maden faciasının yıldönümü olan 3 Mart’a özel basına yazılı bir açıklamada bulundu. Başkan Nusret Bayar yaptığı açıklamada 3 Mart tarihinin önemine vurgu yaptı. Bayar, “Ülkemizin en önemli maden facialarından biri olan ve 263 madencinin yaşamını yitirdiği 3 Mart, ülkemizdeki iş cinayetlerine dikkat çekebilmek, işçi sağlığının ve iş güvenliğinin önemini vurgulamak için ‘İş Cinayetlerine Karşı Mücadele Günü’ olarak ilan edilmiştir. AKP’nin emek karşıtı politikalarının bir sonucu olarak Türkiye son yıllarda ölümlü iş kazalarıyla anılan, maalesef bu alanda Avrupa’da birinci, dünyada üçüncü sırada yer alan bir ülke konumuna gelmiştir. 18 yıllık AKP iktidarında uygulanan neo-liberal, emek düşmanı politikaların bir sonucu olarak Türkiye, taşeron cenneti olmuştur. Sendikasızlaştırma, esnek çalışma sistemi, özelleştirme uygulamaları, güvencesiz çalışma yöntemleri, kayıt dışı çalışma gibi sorunlarla boğuşan emekçiler, her türlü güvenceden, sağlıklı çalışma koşullarından yoksun bir şekilde çalıştırılmaktadır. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi’nin raporuna göre Ocak ayında en az 112 işçi yaşamını yitirdi! İSİG Meclisi’nin derlediği bilgilere göre 2019 yılı içerisinde en az 1736 çalışan, işyeri kazalarında hayatını kaybetmiş. AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana iş cinayetlerinde hayatını kaybeden emekçilerin sayısının 24 bine yaklaşmış durumda” ifadelerine yer verdi.

 

  426 ÇOCUK İŞ CİNAYETLERİNE KURBAN GİTTİ

Ülkemizde son yedi yılda 426 çocuk işçinin iş cinayetlerine kurban gittiğini belirten CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, açıklamasının devamında işçi ölümlerinin kader olmadığını, AKP iktidarının işçilere dayattığı sömürü düzeninin sonucu olduğunu ifade etti. Başkan Bayar, “Kuralsız, güvencesiz çalışma koşulları devam ettiği sürece, sendikal örgütlenmenin önündeki engellerler kaldırılmadıkça iş cinayetleri ve meslek hastalıkları her yıl artarak devam edecektir. Çalışanlar açısından yapılması gerekenler açıktır: İşçi sağlığı ve iş güvenliği alanını temel bir mücadele ve örgütlenme alanı olarak ele almak zorunluluktur! Cumhuriyet Halk Partisi, sosyal demokrat bir parti olmanın gereği olarak dün olduğu gibi, bugün de emeğin, örgütlü mücadelenin her zaman yanında olacaktır. Birleşe birleşe kazanacağız” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.