AKP, Türkiye’nin itibarını yerle bir etti

GÜNDEM 19.12.2021 - 18:08, Güncelleme: 19.12.2021 - 18:08
 

AKP, Türkiye’nin itibarını yerle bir etti

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Merkez Bankası’nın müdahalelerinin ardından doların 16 TL’yi geçmesine ve asgari ücret ile ilgili açıklamalarda bulundu.

haberimizvar.net- Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararını açıkladı. TCMB, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 100 baz puan indirerek yüzde 14’e düşürdü Merkez Bankası'nın bu kararının ardından döviz kurları hızla yükselişe geçti ve dolar/TL kuru 16 TL’yi aşarak 17 TL’ye dayandı.   MİLLET YOKSULLAŞIYOR Yaşanan gelişmelerin ardından CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek’ten de bir açıklama geldi. CHP’li Zeybek, “AKP iktidarı giderayak milleti yoksullaştırmaya, yandaşı doyurmaya tam gaz devam ediyor. Sahte bir asgari ücret artışıyla alım gücündeki sert düşüşü makyajlamaya çalışan iktidar ve Merkez Bankası’nın akıl almaz politikalarıyla ülkeyi uçuruma sürüklüyor. Tek adamın her şeyi ben bilirim tavrıyla bugün geldiğimiz noktada Türk Lirası’nın, dolayısıyla AKP genel başkanının da söylediği gibi ülkemizin itibarı yerle bir edilmiştir.” dedi.   HALK SİZE BEDELİ DEMOKRASİYLE ÖDETECEKTİR CHP’li Zeybek sözlerinin devamında, “Millet bu durumdan ise, ancak erken seçimle kurtulabilir. Erken seçim demek AKP iktidarının sonu demek. Erdoğan ve AKP’si bu sondan kaçmak için her şeyi denese de korkunun ecele faydası yok. Halk bugüne kadar başına gelen her şeyin hesabını sandıkta size soracak, bedeli demokrasiyle size ödetecektir” ifadelerini kullandı. CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, 4,253 TL olarak açıklanan asgari ücretle ilgili de değerlendirmede bulundu. Yapılan zammı küçümsemediklerini dile getiren CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, “Yapılan zam yaralara merhem değil sadece yaranın üstünü kapatan bir bant oldu. Enflasyon ve dövizdeki artışın devam etmesi halinde bu zam çalışanın cebine girmeden eriyecek” dedi.   ASGARİ ÜCRETTEKİ ARTIŞ ANLAMSIZ KALACAKTIR CHP’li Zeybek, "Asgari ücrete zam geldi, vergiler kaldırıldı. Bu sevindirici bir gelişme. İktidar CHP’nin söylemlerini birebir hayata geçiriyor. Ama eğer ocak ayında elektrik, doğalgaz, akaryakıt ve gıda zamları aynı şekilde devam ederse asgari ücretteki artış anlamsız kalacaktır. Bizim iktidara söylediğimiz tek şey TL'nin itibarının artması ve enflasyonun hızla düşürmek için çözüm bulmalarıdır. Aksi halde ekonomistler dövizde artışın devam edeceğini, enflasyonun da aynı hızla artacağını açıklıyor. Biz asgari ücretin artmasını enflasyon sebebi ile istedik. Yaraya pansuman yapmayın, o yarayı artık kapatın.” şeklinde konuştu. Zeybek, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun CHP’li belediyelerde asgari ücretin 4500 TL olarak uygulanması talimatının da ülkedeki enflasyona daha yakın bir artış olduğunu söyledi.
CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Merkez Bankası’nın müdahalelerinin ardından doların 16 TL’yi geçmesine ve asgari ücret ile ilgili açıklamalarda bulundu.

haberimizvar.net- Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararını açıkladı. TCMB, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 100 baz puan indirerek yüzde 14’e düşürdü Merkez Bankası'nın bu kararının ardından döviz kurları hızla yükselişe geçti ve dolar/TL kuru 16 TL’yi aşarak 17 TL’ye dayandı.

 

MİLLET YOKSULLAŞIYOR

Yaşanan gelişmelerin ardından CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek’ten de bir açıklama geldi. CHP’li Zeybek, “AKP iktidarı giderayak milleti yoksullaştırmaya, yandaşı doyurmaya tam gaz devam ediyor. Sahte bir asgari ücret artışıyla alım gücündeki sert düşüşü makyajlamaya çalışan iktidar ve Merkez Bankası’nın akıl almaz politikalarıyla ülkeyi uçuruma sürüklüyor. Tek adamın her şeyi ben bilirim tavrıyla bugün geldiğimiz noktada Türk Lirası’nın, dolayısıyla AKP genel başkanının da söylediği gibi ülkemizin itibarı yerle bir edilmiştir.” dedi.

 

HALK SİZE BEDELİ DEMOKRASİYLE ÖDETECEKTİR

CHP’li Zeybek sözlerinin devamında, “Millet bu durumdan ise, ancak erken seçimle kurtulabilir. Erken seçim demek AKP iktidarının sonu demek. Erdoğan ve AKP’si bu sondan kaçmak için her şeyi denese de korkunun ecele faydası yok. Halk bugüne kadar başına gelen her şeyin hesabını sandıkta size soracak, bedeli demokrasiyle size ödetecektir” ifadelerini kullandı. CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, 4,253 TL olarak açıklanan asgari ücretle ilgili de değerlendirmede bulundu. Yapılan zammı küçümsemediklerini dile getiren CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, “Yapılan zam yaralara merhem değil sadece yaranın üstünü kapatan bir bant oldu. Enflasyon ve dövizdeki artışın devam etmesi halinde bu zam çalışanın cebine girmeden eriyecek” dedi.

 

ASGARİ ÜCRETTEKİ ARTIŞ ANLAMSIZ KALACAKTIR

CHP’li Zeybek, "Asgari ücrete zam geldi, vergiler kaldırıldı. Bu sevindirici bir gelişme. İktidar CHP’nin söylemlerini birebir hayata geçiriyor. Ama eğer ocak ayında elektrik, doğalgaz, akaryakıt ve gıda zamları aynı şekilde devam ederse asgari ücretteki artış anlamsız kalacaktır. Bizim iktidara söylediğimiz tek şey TL'nin itibarının artması ve enflasyonun hızla düşürmek için çözüm bulmalarıdır. Aksi halde ekonomistler dövizde artışın devam edeceğini, enflasyonun da aynı hızla artacağını açıklıyor. Biz asgari ücretin artmasını enflasyon sebebi ile istedik. Yaraya pansuman yapmayın, o yarayı artık kapatın.” şeklinde konuştu. Zeybek, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun CHP’li belediyelerde asgari ücretin 4500 TL olarak uygulanması talimatının da ülkedeki enflasyona daha yakın bir artış olduğunu söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.