AKP'de fuhuş iddiasına erişim engeli

GÜNDEM 03.11.2019 - 18:03, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

AKP'de fuhuş iddiasına erişim engeli

Manisa 1. Sulh Ceza Hâkimliği, AKP’nin Manisa İl Başkanlığına iş bulmak için gelen çaresiz kadınların fuhuşa sürüklendiği yönündeki haberlere erişim engeli getirdi.

HABERİMİZ VAR – Manisa 1. Sulh Ceza Hâkimliği, AKP’nin Manisa İl Başkanlığı’na, “iş için gelen kadınların fuhuş batağına sürüklendiği” iddialarına ilişkin haberlere, erişimin engellenmesine karar verdi. Manisa’nın yerel gazeteleri Manisa Son Haber ve Türkiye Havadis’in internet sitelerinde yayımlanan yazılarda, “Manisa AKP İl Başkanlığı’na iş bulmak amacıyla gidenlerin fuhuşa bulaştırıldığı” iddia edilmişti.   ESKİ MİLLETVEKİLİNİN İDDİALARI Gazeteci Yekta Yaktı tarafından yazılan yazıda, Manisa eski milletvekili Tevfik Diker’in, “İş arayan çaresiz kızlarla kadınları iş vaadiyle kandırıp yatıyorlar. Yatma teklifini kabul etmeyenlere ise yaşama hakkı tanımıyorlar” açıklamasına yer verildi. Haber, Manisa’da tartışma yaratırken, AKP Manisa İl Başkanlığı önlem olarak mahkemeye başvurdu. Manisa 1. Sulh Ceza Hâkimliği, her iki habere ilişkin linklere erişimin engellenmesine karar verdi. Kararın gerekçesinde haberlerin “başvurucu parti tüzel kişiliğinin kişilik haklarını ihlal eder nitelikte olduğu” savunuldu.
Manisa 1. Sulh Ceza Hâkimliği, AKP’nin Manisa İl Başkanlığına iş bulmak için gelen çaresiz kadınların fuhuşa sürüklendiği yönündeki haberlere erişim engeli getirdi.

HABERİMİZ VAR – Manisa 1. Sulh Ceza Hâkimliği, AKP’nin Manisa İl Başkanlığı’na, “iş için gelen kadınların fuhuş batağına sürüklendiği” iddialarına ilişkin haberlere, erişimin engellenmesine karar verdi. Manisa’nın yerel gazeteleri Manisa Son Haber ve Türkiye Havadis’in internet sitelerinde yayımlanan yazılarda, “Manisa AKP İl Başkanlığı’na iş bulmak amacıyla gidenlerin fuhuşa bulaştırıldığı” iddia edilmişti.

 

ESKİ MİLLETVEKİLİNİN İDDİALARI

Gazeteci Yekta Yaktı tarafından yazılan yazıda, Manisa eski milletvekili Tevfik Diker’in, “İş arayan çaresiz kızlarla kadınları iş vaadiyle kandırıp yatıyorlar. Yatma teklifini kabul etmeyenlere ise yaşama hakkı tanımıyorlar” açıklamasına yer verildi. Haber, Manisa’da tartışma yaratırken, AKP Manisa İl Başkanlığı önlem olarak mahkemeye başvurdu. Manisa 1. Sulh Ceza Hâkimliği, her iki habere ilişkin linklere erişimin engellenmesine karar verdi. Kararın gerekçesinde haberlerin “başvurucu parti tüzel kişiliğinin kişilik haklarını ihlal eder nitelikte olduğu” savunuldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.