Almanca oyun atölyesi açıldı

YAŞAM 09.03.2020 - 16:53, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Almanca oyun atölyesi açıldı

Antalya'da ilk Almanca dil ve oyun atölyesi 'Fasching' kostüm partisiyle açıldı. Antalya'da yaşayan yerleşik Almanlar çocuklarını atölyeye getirip küçük yaşlarda kültürlerini yaşatmayı amaçlıyor.

haberimizvar.net-Konyaaltı ilçesinde Antalya'nın ilk Almanca dil ve oyun atölyesi açıldı. Alman vatandaşı olup Antalya'ya yerleşen iki kız kardeşinin açtığı atölyede, çocuklara Almanca konuşularak hem dil pratiği yapılacak hem de önemli gün ve haftalarda çeşitli etkinlikler yapılacak. Bu sayede Alman kültürünün yaşatılmasına katkı sağlanacak. Açılışta, Almanya'da çocukların prenses, korsan, cadı gibi çeşitli kostümler giyerek baharın habercisi olarak kutlanan 'Fasching' kostüm partisi düzenlendi.   KURUCUSU İKİ KIZ KARDEŞ Almanca dil ve oyun atölyesinin ortağı Şebnem Klink (50) kız kardeşi Meltem Takmaz'la (44) birlikte Almanya'da doğup büyüdüklerini anlattı. Yıllar sonra Türkiye'de yaşamaya başladıklarını belirten Klink, aslında yıllar önce hukuk mezunu olduğunu avukatlık yaptığını daha sonra Almanca- İngilizce Öğretmenliği bölümünden mezun olduğunu söyledi. Çocukları çok sevdiklerini aktaran Şebnem Klink, çok sayıda Alman'ın Antalya'da yaşadığını belirtti. Atölyede Alman ailelerinin yanı sıra Türk çocuklarına da ikinci dil olarak Almanca'yı öğretmeyi amaçladıklarını anlatan Klink, “Oyun atölyesinde çocuklara çeşitli şarkılar, oyunlar sadece Almanca konuşularak öğretilecek. Biz Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bir kreş veya okul değiliz. Sadece Almanca konuşulan bir oyun atölyesiyiz. Çocuklar oyun oynarken aynı anda da Almancayı öğrenecek" dedi. ALMAN DERNEĞİ'NDEN DESTEK Açılışa katılan Alman Kültür ve Kardeşlik Derneği Başkan Yardımcısı Beate Göktekin (46), Antalya'da yaşayan Almanlara destek olduklarını anlattı. Bu atölyenin özellikle çocuklar için çok önemli olduğuna vurgu yapan Göktekin, “Antalya'ya yerleşen Almanların çocukları genellikle özel okullarda ikinci dil olarak Almanca'yı öğreniyor. Bu atölyede çocuklar şarkılar, oyunlar eşliğinde dillerini ilerletecek, kültürlerini yaşatacak. Bu tür çalışmaları dernek olarak destekliyoruz" diye konuştu.
Antalya'da ilk Almanca dil ve oyun atölyesi 'Fasching' kostüm partisiyle açıldı. Antalya'da yaşayan yerleşik Almanlar çocuklarını atölyeye getirip küçük yaşlarda kültürlerini yaşatmayı amaçlıyor.

haberimizvar.net-Konyaaltı ilçesinde Antalya'nın ilk Almanca dil ve oyun atölyesi açıldı. Alman vatandaşı olup Antalya'ya yerleşen iki kız kardeşinin açtığı atölyede, çocuklara Almanca konuşularak hem dil pratiği yapılacak hem de önemli gün ve haftalarda çeşitli etkinlikler yapılacak. Bu sayede Alman kültürünün yaşatılmasına katkı sağlanacak. Açılışta, Almanya'da çocukların prenses, korsan, cadı gibi çeşitli kostümler giyerek baharın habercisi olarak kutlanan 'Fasching' kostüm partisi düzenlendi.

 

KURUCUSU İKİ KIZ KARDEŞ

Almanca dil ve oyun atölyesinin ortağı Şebnem Klink (50) kız kardeşi Meltem Takmaz'la (44) birlikte Almanya'da doğup büyüdüklerini anlattı. Yıllar sonra Türkiye'de yaşamaya başladıklarını belirten Klink, aslında yıllar önce hukuk mezunu olduğunu avukatlık yaptığını daha sonra Almanca- İngilizce Öğretmenliği bölümünden mezun olduğunu söyledi.

Çocukları çok sevdiklerini aktaran Şebnem Klink, çok sayıda Alman'ın Antalya'da yaşadığını belirtti. Atölyede Alman ailelerinin yanı sıra Türk çocuklarına da ikinci dil olarak Almanca'yı öğretmeyi amaçladıklarını anlatan Klink, “Oyun atölyesinde çocuklara çeşitli şarkılar, oyunlar sadece Almanca konuşularak öğretilecek. Biz Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bir kreş veya okul değiliz. Sadece Almanca konuşulan bir oyun atölyesiyiz. Çocuklar oyun oynarken aynı anda da Almancayı öğrenecek" dedi.

ALMAN DERNEĞİ'NDEN DESTEK

Açılışa katılan Alman Kültür ve Kardeşlik Derneği Başkan Yardımcısı Beate Göktekin (46), Antalya'da yaşayan Almanlara destek olduklarını anlattı. Bu atölyenin özellikle çocuklar için çok önemli olduğuna vurgu yapan Göktekin, “Antalya'ya yerleşen Almanların çocukları genellikle özel okullarda ikinci dil olarak Almanca'yı öğreniyor. Bu atölyede çocuklar şarkılar, oyunlar eşliğinde dillerini ilerletecek, kültürlerini yaşatacak. Bu tür çalışmaları dernek olarak destekliyoruz" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.