Altay tankında fiyasko

GÜNDEM 10.01.2020 - 10:30, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Altay tankında fiyasko

Mayıs ayında teslim edileceği açıklanan ‘milli tank’ henüz ortada yok. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ihaleyi kazanan Ethem Sancak’ın sahibi olduğu BMC’nin motor bulunamadığı için ‘Altay’ adı verilen tankın yapımına başlamadığını belirtti.

haberimizvar.net- İhalesi 2018’de yapılan ve bu yılın mayıs ayında orduya teslim edileceği iddia edilen ‘milli tank’ henüz ortada yok. Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, ihaleyi kazanan, hükümete yakınlığıyla tanınan Ethem Sancak’ın sahibi olduğu BMC’nin motor bulunamadığı için ‘Altay’ adı verilen tankın yapımına başlamadığını belirtti. 9 Kasım 2018’de yaptığı Twitter paylaşımında ilk Altay tankının 18 ay sonra Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edileceğini duyuran Demir, paylaşımının üzerinden 14 ay geçtikten sonra ifade değiştirerek, “Altay tankında T0 artı 18 gibi bir sözleşmemiz var. Şu an için firma elinde güç paketi (motor ve transmisyon) olmadığından T0 başlatılamıyor. 18 aylık süreç tanka motor bulunduktan sonra yürürlüğe girecek” açıklaması yaptı. NE ZAMAN ÜRETİLECEĞİ BELİRSİZ Ankara’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demir, “Yapılan başvurunun sonuçlanmasını bekliyorduk, bu başvuru pozitif veya negatif sonuçlanmadı. Bekliyoruz, ancak motor yani güç paketi alternatif aramaları sürüyor, çok yakında sonuçlanmasını umuyoruz. Motor olduktan sonra 18 ayı üzerine koyacağız” dedi. Demir, BMC’nin tankı ne zaman üretmeye başlayabileceği ile ilgili bir bilgi vermedi.
Mayıs ayında teslim edileceği açıklanan ‘milli tank’ henüz ortada yok. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ihaleyi kazanan Ethem Sancak’ın sahibi olduğu BMC’nin motor bulunamadığı için ‘Altay’ adı verilen tankın yapımına başlamadığını belirtti.

haberimizvar.net- İhalesi 2018’de yapılan ve bu yılın mayıs ayında orduya teslim edileceği iddia edilen ‘milli tank’ henüz ortada yok. Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, ihaleyi kazanan, hükümete yakınlığıyla tanınan Ethem Sancak’ın sahibi olduğu BMC’nin motor bulunamadığı için ‘Altay’ adı verilen tankın yapımına başlamadığını belirtti. 9 Kasım 2018’de yaptığı Twitter paylaşımında ilk Altay tankının 18 ay sonra Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edileceğini duyuran Demir, paylaşımının üzerinden 14 ay geçtikten sonra ifade değiştirerek, “Altay tankında T0 artı 18 gibi bir sözleşmemiz var. Şu an için firma elinde güç paketi (motor ve transmisyon) olmadığından T0 başlatılamıyor. 18 aylık süreç tanka motor bulunduktan sonra yürürlüğe girecek” açıklaması yaptı.

NE ZAMAN ÜRETİLECEĞİ BELİRSİZ

Ankara’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demir, “Yapılan başvurunun sonuçlanmasını bekliyorduk, bu başvuru pozitif veya negatif sonuçlanmadı. Bekliyoruz, ancak motor yani güç paketi alternatif aramaları sürüyor, çok yakında sonuçlanmasını umuyoruz. Motor olduktan sonra 18 ayı üzerine koyacağız” dedi. Demir, BMC’nin tankı ne zaman üretmeye başlayabileceği ile ilgili bir bilgi vermedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.