Altın Portakal afişinde şaşırtan benzerlik

GÜNDEM 20.08.2019 - 20:25, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Altın Portakal afişinde şaşırtan benzerlik

Altın Portakal’ın basına tanıtılan bu yılki afişinin Cannes Film Festivali’nin 7 yıl önceki afişine şaşırtıcı derecede benzemesi dikkat çekti.

haberimizvar.net Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde bugün yapılan 56’ıncı Altın Portakal Film Festivali toplantısında basına tanıtılan afişin, 7 yıl önceki Cannes Film Festivali’ne şaşırtıcı derecede benzerliği dikkat çekti. Cannes festivalinin 7 yıl önceki 65’inci yıl afişinde siyah-beyaz Marilyn Monroe fotoğrafı kullanılırken, 56’ncı Altın Portakal Film Festivali’nde onun yerini Türkan Şoray aldı. ‘Cannes’ yazısının Monroe’nun etrafından dönüşü ile ‘Antalya’ yazısının Şoray’ın çevresinde dönüşü de birbirine çok benziyor. Cannes festivali afişiyle aynı fikrin kullanıldığı Altın Portakal afişinde tercih edilen harf karakterleri de birbirine çok yakın. REKLAMCILAR DERNEĞİ’NİN ÖNERİSİ Altın Portakal’ın basın tanıtım toplantısında afiş hakkında bilgi veren idari koordinatör Cansel Çevikol Tuncer, çalışmanın Antalya Reklamcılar Derneği’nin getirdiği öneriler ve örneklerle Büyükşehir Belediyesi Tasarım Ofisi’nin ortak ürünü olduğunu söyledi.    
Altın Portakal’ın basına tanıtılan bu yılki afişinin Cannes Film Festivali’nin 7 yıl önceki afişine şaşırtıcı derecede benzemesi dikkat çekti.

haberimizvar.net Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde bugün yapılan 56’ıncı Altın Portakal Film Festivali toplantısında basına tanıtılan afişin, 7 yıl önceki Cannes Film Festivali’ne şaşırtıcı derecede benzerliği dikkat çekti. Cannes festivalinin 7 yıl önceki 65’inci yıl afişinde siyah-beyaz Marilyn Monroe fotoğrafı kullanılırken, 56’ncı Altın Portakal Film Festivali’nde onun yerini Türkan Şoray aldı. ‘Cannes’ yazısının Monroe’nun etrafından dönüşü ile ‘Antalya’ yazısının Şoray’ın çevresinde dönüşü de birbirine çok benziyor. Cannes festivali afişiyle aynı fikrin kullanıldığı Altın Portakal afişinde tercih edilen harf karakterleri de birbirine çok yakın.

REKLAMCILAR DERNEĞİ’NİN ÖNERİSİ

Altın Portakal’ın basın tanıtım toplantısında afiş hakkında bilgi veren idari koordinatör Cansel Çevikol Tuncer, çalışmanın Antalya Reklamcılar Derneği’nin getirdiği öneriler ve örneklerle Büyükşehir Belediyesi Tasarım Ofisi’nin ortak ürünü olduğunu söyledi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.