Altınova'ya spor tesisi

YEREL 02.10.2019 - 16:15, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Altınova'ya spor tesisi

Kepez Belediyesi'nin Altınova Düden Mahallesi'nde 15 bin 430 metrekare alan üzerine inşa ettiği semt spor sahası törenle hizmete açıldı

haberimizvar.net Kepez Belediyesi tarafından Altınova Düden Mahallesi'nde yaptırdığı semt spor sahası törenle hizmete açıldı. Açılışa Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Başkan Tütüncü, açılış öncesi Fen Lisesi'ni ziyaret etti. İlçenin tek Fen Lisesi'ni belediye meclis üyeleri ile beraber gezdiğine değinen Tütüncü, “Öğrencilerimiz TÜBİTAK işbirliğiyle 27 bilimsel proje hazırlamışlar. Projeyi, belediye meclisindeki arkadaşlarımıza sundular. Hüsnü Karakaş Mahallesi'ndeki Kepez'in ilk ve tek Fen Lisesi'nde geleceğin aydınlık gençlerimizi gördük" dedi. KEPEZ'E 137 YENİ OKUL Başkan Tütüncü, "Kepez'e nitelikli eğitim kurumları kazandırmalıyız. Ama bütün bunlarla birlikte özel öğrencileri, özel programlarla eğitime tabi tutan Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri gibi özel okullara ihtiyaç var. Bu okulları da 'Kepez'e kazandırmalıyız' demiştik. Şimdi ise ilçemiz, çok yüksek puanlarla öğrenci alan Sosyal Bilimler Lisesi ve Fen Lisesi ile eğitim yuvası haline geldi. Yaklaşık 10,5 yıllık belediyeciliğimizde Kepez'e büyük küçük tam 137 okul kazandırmışız. Bu 137 yeni okulun tamamının mülkiyet ve imar sorunları Kepez Belediye'miz tarafından çözülerek, hayata geçirilmişti. Bu bizim için büyük bir mutluluk" dedi. BÜYÜK DEĞİŞİM YAŞANDI Altonova'daki büyük bir değişim yaşandığını da belirten Başkan Tütüncü, bölgenin 45 yıldır devam eden imar problemlerini de çözdüklerini söyledi. Altınova'nın önemli bir ticaret merkezi haline geldiğine de değinen Tütüncü, “Burada çok güzel plazalar yükseliyor. Her plaza istihdama katkı sağlamak demek. İstihdama katkı sağlayan Altınova'da kim istihdam ediliyor? Bu şehrin insanları, Antalya'nın insanları. Bölgeye Sosyal Tesisleri birbiri ardına getirdik, sağlık ocağını getirdik. Şimdi de 2020 planları içerisinde bölgemize yeni okullar da geliyor. Yıl yıldan daha iyi geliyor" diye konuştu. CEMEVİ TEMELİ ATILACAK Türkiye'nin en güzel cemevlerinden birisini de Altınova'ya kazandıracaklarını belirten Tütüncü, “Alevi kardeşlerimize cemevi kazandıracağız. İhale tamamlandı, temel atma aşamasına gelindi" dedi. Sporla büyüyen ve sporu yaşam şekli haline getiren bir nesil yetiştirmek istediklerine de değinen Başkan Hakan Tütüncü, "Bu güzel şehrin gençlerini sporla daha özel bir ortamda buluşturmak istiyoruz. Altınova'ya güzel bir spor salonu da yapmak ve gençlerimize burada bambaşka bir sportif ortamı sağlamak istiyoruz. Uygun olan bir okul bahçesine de spor salonu yapılması talimatını verdim. Şimdi Altınova Düden Semt Spor Sahası'nı kazandırdık" dedi. Konuşmaların ardından salonun açılışı yapıldı. SEMT SPOR SAHASI'NDA NELER VAR? Düden Mahallesi'nde 15 bin 430 metre kare alan üzerine inşa edilen semt spor sahasının içinde futbol ve basketbol sahaları, açık hava fitness aletleri, spor alanları, bisiklet ve yürüyüş yolu, çocuk oyun alanları, masalar, banklar, çatılı kamelyalar yer alıyor.
Kepez Belediyesi'nin Altınova Düden Mahallesi'nde 15 bin 430 metrekare alan üzerine inşa ettiği semt spor sahası törenle hizmete açıldı

haberimizvar.net Kepez Belediyesi tarafından Altınova Düden Mahallesi'nde yaptırdığı semt spor sahası törenle hizmete açıldı. Açılışa Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Başkan Tütüncü, açılış öncesi Fen Lisesi'ni ziyaret etti. İlçenin tek Fen Lisesi'ni belediye meclis üyeleri ile beraber gezdiğine değinen Tütüncü, “Öğrencilerimiz TÜBİTAK işbirliğiyle 27 bilimsel proje hazırlamışlar. Projeyi, belediye meclisindeki arkadaşlarımıza sundular. Hüsnü Karakaş Mahallesi'ndeki Kepez'in ilk ve tek Fen Lisesi'nde geleceğin aydınlık gençlerimizi gördük" dedi.

KEPEZ'E 137 YENİ OKUL

Başkan Tütüncü, "Kepez'e nitelikli eğitim kurumları kazandırmalıyız. Ama bütün bunlarla birlikte özel öğrencileri, özel programlarla eğitime tabi tutan Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri gibi özel okullara ihtiyaç var. Bu okulları da 'Kepez'e kazandırmalıyız' demiştik. Şimdi ise ilçemiz, çok yüksek puanlarla öğrenci alan Sosyal Bilimler Lisesi ve Fen Lisesi ile eğitim yuvası haline geldi. Yaklaşık 10,5 yıllık belediyeciliğimizde Kepez'e büyük küçük tam 137 okul kazandırmışız. Bu 137 yeni okulun tamamının mülkiyet ve imar sorunları Kepez Belediye'miz tarafından çözülerek, hayata geçirilmişti. Bu bizim için büyük bir mutluluk" dedi.

BÜYÜK DEĞİŞİM YAŞANDI

Altonova'daki büyük bir değişim yaşandığını da belirten Başkan Tütüncü, bölgenin 45 yıldır devam eden imar problemlerini de çözdüklerini söyledi. Altınova'nın önemli bir ticaret merkezi haline geldiğine de değinen Tütüncü, “Burada çok güzel plazalar yükseliyor. Her plaza istihdama katkı sağlamak demek. İstihdama katkı sağlayan Altınova'da kim istihdam ediliyor? Bu şehrin insanları, Antalya'nın insanları. Bölgeye Sosyal Tesisleri birbiri ardına getirdik, sağlık ocağını getirdik. Şimdi de 2020 planları içerisinde bölgemize yeni okullar da geliyor. Yıl yıldan daha iyi geliyor" diye konuştu.

CEMEVİ TEMELİ ATILACAK

Türkiye'nin en güzel cemevlerinden birisini de Altınova'ya kazandıracaklarını belirten Tütüncü, “Alevi kardeşlerimize cemevi kazandıracağız. İhale tamamlandı, temel atma aşamasına gelindi" dedi. Sporla büyüyen ve sporu yaşam şekli haline getiren bir nesil yetiştirmek istediklerine de değinen Başkan Hakan Tütüncü, "Bu güzel şehrin gençlerini sporla daha özel bir ortamda buluşturmak istiyoruz. Altınova'ya güzel bir spor salonu da yapmak ve gençlerimize burada bambaşka bir sportif ortamı sağlamak istiyoruz. Uygun olan bir okul bahçesine de spor salonu yapılması talimatını verdim. Şimdi Altınova Düden Semt Spor Sahası'nı kazandırdık" dedi. Konuşmaların ardından salonun açılışı yapıldı.

SEMT SPOR SAHASI'NDA NELER VAR?

Düden Mahallesi'nde 15 bin 430 metre kare alan üzerine inşa edilen semt spor sahasının içinde futbol ve basketbol sahaları, açık hava fitness aletleri, spor alanları, bisiklet ve yürüyüş yolu, çocuk oyun alanları, masalar, banklar, çatılı kamelyalar yer alıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.