Afette böyle çalıştı, Bakan bey muhatap almadı!

haberimizvar.net- İYİ Partili Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Antalya’da yaşana sel felaketinde ilçesini selden, çamurdan kurtarmak için belediyenin tüm ekipmanlarını seferber etti. Gece, gündüz ilçe halkı birlikte olan ve ekipleriyle birlikte çalışan Başkan Kocakaya, ilçeye gelen Turizm ve Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından muhatap alınmadı.

2 BAKAN KUMLUCA’DA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Demre ilçesinde gerek sel mağdurlarıyla görüşmek, gerekse hasar tespiti için Kumluca dışına çıkmazken, Turizm ve Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ilçeye geldi. İlçede yaşananlarla ilgili AKP Demre İlçe Başkanı Bayram Arıcı’dan bilgi alan ve belediye başkanı Kocakaya’ya ‘geçmiş olsun’ bile demeden gitti.

AFETTE SİYASET OLMAZ!

Bakan Ersoy’un Demre’ye geldiğinden haberi olmadığını belirten Başkan Kocakaya, kendisinden afetle ilgili bilgi almak için dahi aranmadığını söyledi. ‘Afette siyaset olmaz!’ diyerek sosyal medya hesabından tepkisini dile getiren Başkan Kocakaya, “Yağmurun başlamasıyla birlikte tüm makinelerimiz, tüm belediye çalışanlarımız teyakkuza geçti. Bende başlarından hiç ayrılmadım ki, ilçe halkım en az hasarla afeti atlatalım istedim. Sel mağduru vatandaşlarla sahadayız. Bu arada Bakan Mehmet Nuri Ersoy ilçemize gelmiş, gerekli bilgiyi, hasar tespit çalışmasını şehri emin olarak seçilen belediye başkanından alma gereği duymamış. Demek ki, afette bile siyaseti bırakmıyorlar. Gerçekten dertleri zararı bilmek, sel mağdurlarına geçmiş olsun demek olsaydı belediye başkanından bilgi alırlardı. Amaç farklı… Siyasette ötekileştiriyorlardı şimdi de afetlerde ötekileştirmeye başladılar. İnşallah, bakanlar doğru tespitlerde bulunurda vatandaşlarımızın mağduriyetini giderir.” dedi.