Antalya’da öğretmenlerden grev kararı

haberimizvar.net- Sendikaların aldığı kararlar şöyle:

Dört sendika (yeni katılımlara açık olacak şekilde) 26 Ekim’de öğretmenler odasında okunacak bildiri ve 3 gün süre ile takılacak kokart eylemlerini işyerlerinde birlikte planlayarak, birlikte örgütleyecekler. 2 Kasım Çarşamba günü Antalya’da örgütlü olan 13 sendikanın üyeleri iş bırakma eylemini gerçekleştirecekler. 2 Kasım Çarşamba günü Eğitim Sen, Eğitim İş ve Teç Sen üyeleri olarak Aydın Kanza Parkı’nda toplanacak ve buradan İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne yürüyerek ortak basın açıklamasını gerçekleştireceğiz.

Taleplerimiz çok açıktır. Öğretmenleri itibarsızlaştıran, ayrıştıran, dayanışma yerine rekabeti dayatan, öğretmenler arasında ücret farklılıklarına yol açan, bütün eğitim çalışanlarını kapsamayan Öğretmenlik Meslek Yasası ve yapılacak sınav iptal edilmelidir. Eğitim çalışanlarının talepleri ve önerileri dikkate alınarak demokratik bir yasa yapılmalıdır. Eğitim emekçilerine yoksulluk sınırının üzerinde bir ücret ödenmelidir.

Antalya halkını ve demokratik kamuoyunu yapacağımız eyleme destek vermeye çağırıyoruz.Bilinmelidir ki biz çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakma mücadelesi yürütüyoruz. Bu nedenle velilerimizin de bizimle birlikte olduğunun bilincindeyiz.