Atatürk'ü es geçen Ali Babacan'dan geri adım!

haberimizvar.net-DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, kişisel Twitter hesabından 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı ve TBMM'nin açılışının 100. yıl dönümüne ilişkin paylaşımda bulundu. Ancak Babacan, bu paylaşımda Meclis'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e yer vermedi.

Ali Babacan, şu ifadeleri kullandı:

"100 yıl önce bugün temsil gücü yüksek, her görüşü önemli kılan bir meclis kuruldu. Millî egemenlik bu meclisin fikir zenginliği üzerinde yükseldi. Biz de ilk meclisin yüzüncü yılında 90 vatansever arkadaşımızla katılımcı ve çoğulcu bir demokrasi hedefiyle DEVA Partisi’ni kurduk.

 Her fikri değerli gören bir milli egemenlik anlayışıyla, tüm milletimizin özellikle de çocuklarımızın bayramını kutluyorum. Bu önemli ve güzel günde çocuklarımızla bayramlaşırken onlara da fikirlerini sorduk..."

TEPKİ YAĞDI: "DEVA OLMAZ, HEBA OLURSUNUZ"

Babacan'ın paylaşımlarında Atatürk'ün yer almaması sosyal medyada büyük tepki topladı.

Gazeteci Adnan Bulut, Babacan'ın tweetini alıntılayarak "TBMM'nin bir kurucusu yok mu Ali Bey? Topraktan kendi kendine mi bitti? Atatürk ve Kuvvai Milliye şehitlerini anmadan milli bayram kutlanır mı hiç? Siz bu kafayla size umut bağlayanlara 'DEVA' olmaz, o umutları 'HEBA' edersiniz. Katran şeker ilişkisine hiç girmeyeceğim!" ifadelerini kullandı.

 

BABACAN'DAN YENİ PAYLAŞIM

 DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, gelen tepkilerin ardından yeni bir paylaşımda bulundu.

Babacan, attığı tweette bu kez Atatürk'e yer vererek "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı dünya çocuklarına hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyorum." ifadelerini kullandı.