ATSO'dan Kemer'e destek hamlesi

haberimizvar.net- Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Proje Geliştirme ve Devlet Destekleri Bilgilendirme Toplantısı, Kemer’de Kemer Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlendi. Kemer Belediyesi Kültür Salonu’nda yapılan toplantıya Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, ATSO Başkanı Yusuf Hacısüleyman ve birçok yerel yönetici ile sektör temsilcisi katıldı.

TURİZM, EĞİTİM, TARIM VE SPOR
Toplantıda, ATSO Proje Geliştirme ve Devlet Destekleri Ofisi’nin amaçları, yürütülen çalışmalar ve planlanan projeler hakkında bilgi verildi. Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, turizmin Kemer’in en önemli lokomotif sektörü olduğunu vurguladı. Solmaz, turizmi destekleyecek diğer alanların da geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Kemer’de mevcut kaynaklarımızı doğru şekilde kullanmalı ve turizmle birlikte eğitim, tarım ve spor gibi alanlarda da ilerleme kaydetmeliyiz” dedi.

BELEDİYEDEN EĞİTİME DESTEK
Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ise, konuşmasında eğitime verilen destekleri anlattı. Topaloğlu, Kemer Belediyesi olarak ilkokuldan ortaokula kadar eğitim gören 6 bin 500 öğrencinin kırtasiye ihtiyaçlarının karşılandığını belirtti. Ayrıca, turizmcilerin desteğiyle öğrencilere burs sağlandığını ifade eden Topaloğlu, “Bu yıl 990 öğrencimize aylık 2500 lira burs desteği sağlıyoruz. Eğitim için harcanan her kuruş, geleceğe yapılan yatırımdır” şeklinde konuştu.

ATSO'DAN TAM DESTEK
ATSO Başkanı Yusuf Hacısüleyman da Kemer’in ana gelir kaynağı olan turizmin geliştirilmesi için yerel paydaşlarla ortak projeler üreteceklerini belirtti. ATSO olarak, bölge ekonomisini canlandıracak çalışmalar yapmayı hedeflediklerini dile getirdi. Toplantı, katılımcılara plaket takdimi ile sona erdi.