Büyükşehir inceleme başlattı

haberimizvar.net-Konyaaltı Sahili’nin ihalesi bilindiği gibi Alkoçlar Turizm ile Turse Şirketi’nin ortaklığıyla alınmış ve ortak firmanın adı ALSE olmuştu. Konyaaltı Sahili’nde işletmesinden sorumlu ALSE Şirketi, iddialara göre gıda satışı yapan firmalarla sponsorluk anlaşması yaptı. Toplamda 18 milyon TL’lik sponsorluk anlaşması yaptığı gıda dağıtım firmaları dışında başka bir firmanın Konyaaltı Sahili’ndeki işletmelere ürün satışı yapamadığı gelen bilgiler arasında yerini aldı.

GİZLİ TUTULAN SÖZLEŞME

Sponsor anlaşması yapılan gıda satıcılarından fahiş fiyatla ürün satın olmak zorunda bırakılan Konyaaltı Sahili’ndeki işletmeciler, ödediklerini çıkarmak için vatandaşa yüksek fiyata yiyecek ve içecek satmak zorunda kalması da tepkilere neden oluyor. Öte yandan, ihale şartnamesinde yer almamasından dolayı Konyaaltı Sahil İşletmecisi ALSE firması yetkililerinin sponsorluk anlaşmasını gizli tuttuğu iddia ediliyor.

BÜYÜKŞEHİR KONUYA EL ATTI
Konyaaltı Sahili’ndeki sponsorluk bilmecesiyle ilgili iddiaların peşini bırakmayan Antalya Büyükşehir Belediyesi konuyla ilgili inceleme başlattı. İnceleme için özel bir ekip oluşturan Büyükşehir’in ortaya çıkacak rapor doğrultusunda konuya müdahale etmesi bekleniyor.