Daire başkanına suç duyurusu

haberimizvar.net Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Daire Başkanlığı’na atanan İYİ Parti Aksu Belediye Başkan Adayı Durmuş Ali Arslan için ‘kullanımdan kaynaklanan hırsızlık’ iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu. Rent a car firması olan İYİ Parti Aksu İlçe Başkan Yardımcısı Gülçin Kozgar, seçim çalışmalarında 1 ay boyunca kullanmak üzere Arslan’a verdiği aracın, kendi bilgisi dışında başka şahıslara verildiğini ve pert olduğunu söyleyerek savcılığa şikayetçi oldu.

ÖNCE MASRAFLARINI ÜSTLENDİ

2018 model Fiat Egea marka aracı Durmuş Ali Arslan’ın yeğeni Hasan Arslan’a seçim çalışmalarında kullanılması için 10 Mart 2019’da 1 aylığına verdiğini belirten Kozgar, “Seçim çalışmalarında kullanılan aracım 2 Nisan 2019 tarihinde gece 01.30 sularında maddi hasarlı kazaya karışarak pert oldu. Hasan Arslan’ın kullanımına verdiğim araç bilgim ve onayım olmadan Muzaffer Şafak Sile tarafından kullanılıyormuş. Kazayı yapan Muzaffer Şafak Sile, ‘Ramazan Özen ile birlikte çalışıyorum’ dedi. Ramazan Özen ve Durmuş Ali Arslan ile görüşme yaptığımızda ‘benim için çalışan aracın bütün masraflarını üstleniyorum’ diyerek 10 gün içerisinde bütün maddi kaybımı karşılayacağını sözlü olarak taahhüt etti” dedi.

SONRA ARAÇ KAYIPLARA KARIŞTI

Bu görüşmenin üzerinden 1 ay geçtikten sonra bu parayı ödeyecek gücü olmadığını söyleyen Durmuş Ali Arslan’ın, aracı İstanbul Pendik’te yaptırıp satmak istediğini belirten Gülçin Kozgar, “Aracın üzerindeki GPRS cihazını çıkarttıkları için aracımın nerede olduğunu da bilmiyorum. Aracımın kredili olduğunu, aylık taksit ödediğimi ve gelirimi araç kiralayarak sağladığımı, kısa sürede çözülmesi gerektiğini defalarca söylememe rağmen aracım ne yaptırılmış, ne de bana kazalı hali teslim edilmiş olup, ne de bu zamana kadar ödeme yapılmıştır. Aradığımda telefonlarıma bakmayıp ‘verin mahkemeye, benden hiçbir şey alamazsınız’ diyerek çözümsüz bırakmıştır. Rent a car işi yaptığımdan 5 aydır mağdurum. Aracım nerede bilmiyorum. Çalıştırmadığım aracımın kredisini ödemeye devam ediyorum. İyi niyetle çözmeye çalışsam da bu çözümsüzlükle hukuki yollara başvurdum” şeklinde açıklama yaptı.