Dikkat! Çöl tozları geliyor

haberimizvar.net- Basra üzerinden Türkiye'ye yaklaşan yeni sıcak hava dalgası nedeniyle ülke genelinde havaların yeniden ısınması beklenirken, Suriye sınırındaki illere de çöl tozu uyarısı yapıldı. Meteoroloji kaynakları, 22 Eylül Cuma günü Suriye kaynaklı çöl tozunun Türkiye’ye geleceği duyurdu.

Çöl tozunun doğuda ve İç Anadolu'da etkili olması bekleniyor. Özellikle Antep ve Urfa gibi sınır kentlerinin etkilenmesi beklenirken, kronik hastaların, yaşlı ve çocukların dikkatli olmaları için uyarı yapıldı. Cam, balkon ve araba yıkanmaması konusunda da uyarı var.

22 Eylül hava bazı kentler sıcaklık tahmini şöyle: "Adana, Kozan'da 40, Eskişehir Sarıcakaya'da 39. Ankara 31, Bursa 30, Gaziantep 36, Kocaeli 30, İstanbul 29, İzmir 30, Şanlıurfa 38, Antalya 33, Aydın 36, Sivas 31, Muğla 34, Konya 31, Edirne 31 derece."

Türkiye'ye cuma günü Basra'dan yeni sıcak hava dalgası, Suriye'den de çöl tozu gelmesi bekleniyor. Özellikle Antep ve Urfa gibi sınır kentlerinde çöl tozuna karşı dikkatli olma uyarısı yapıldı.