Dışişleri Bakanlığı memur alımı yapıyor

haberimizvar.net Dışişleri Bakanlığı yurtdışı veya yurtiçi birimlerindeki memur personel ihtiyacını karşılamak üzere 75 kişilik boş kadro ile farklı alanlarda olmak üzere memur alım ilanı yayımladı. Yayımlanan ilanda KPSS şartı aranmadığı ifade edildi. 

YDS ŞARTI VAR

Dışişleri Bakanlığı 75 memur alımı için adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmayacağı ifade edilerek alım yapılacak alanlar için toplamda 12 farklı dilde olmak üzere 2017, 2018 veya 2019 yıllarında yapılmış olan Yabancı Dil Sınavından en az 70, 80 veya 85 puan almış olmak şartı gerekmektedir.

ARANAN ŞARTLAR

Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan ilana başvuru yapacak olan adaylarda bazı şartlar aranmaktadır. Bu şartlara haiz olmayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. Buna göre adaylarda şu şartlar aranmaktadır: 

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde sayılan genel şartları taşımak (Sınava başvurabilmek için Türk Vatandaşı olmak gerekmektedir),

01.01.2019 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak (01.01.1984 ve daha sonra doğmuş olanlar) 

Yurtiçindeki üniversitelerin veya diploma denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanmış olmak kaydıyla yabancı üniversitelerin lisans düzeyinde en az dört yıllık eğitim verilen fakültelerinden mezun olmak gerekmektedir.

BAŞVURU DETAYLARI

İlana başvurular 7 Ekim itibari ile başladı ve 17 Ekim'e kadar devam edeceği ifade edildi. Başvurular, Bakanlığın https://sinav.mfa.gov.tr/ adresli internet sitesi üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır. Ayrıca adayların başvurular için bazı belgelere sahip olmaları gerekmektedir. Bu belgeler ise şöyle:

GEREKLİ OLAN BELGELER

T.C. kimlik numarası,

YDS/e-YDS veya puan eşdeğerliği ÖSYM tarafından saptanmış uluslararası dil sınavlarından alınan sonuç belgesi,

Diploma (Yabancı üniversitelerden alınmış olması halinde, YÖK onaylı denklik belgesinin de iletilmesi gerekmektedir),

Mevcut görünümü yansıtan vesikalık fotoğraf (erkekler için sakalsız ve kravatlı), e) Varsa lisansüstü eğitim diploması (Yabancı üniversitelerden alınmış olması halinde, YÖK onaylı denklik belgesinin de iletilmesi gerekmektedir),

Uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, işletme, maliye, finans, çalışma ekonomisi, tarih, sosyoloji, halkla ilişkiler ve tanıtım veya psikoloji bölümü mezunu olmamakla birlikte, bu bölümlerden herhangi birinin müfredatında yer alan derslerin en az 80’ine sahip olan diğer bölümlerden mezun olan aday adayları, eğitim programının uygunluğunun tespiti amacıyla, transkriptlerini de başvuruları çerçevesinde Bakanlığa elektronik ortamda ileteceklerdir.