EXPO alanı boşaltılıyor

haberimizvar.net 23 Nisan 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılan ‘Çiçek ve Çocuk’ temalı EXPO 2016 Antalya alanı boşaltılıyor.  Aksu İlçesi sınırları içinde 1.121 dönüm üzerine 1.8 milyar TL maliyetle kurulan EXPO 2016 Antalya alanı, bilindiği üzere fuarın ardından atıl durumda kalınca sivil topum kuruluşlarına (STK) tahsis edilmişti.

BAKANLIK DEĞİŞİYOR

Tarım Bakanlığı’nın sorumluluğunda girişi 10 TL olan ve içinde STK’larla düğün ve eğlence salonlarını barındıran EXPO 2016 Antalya harcanan maliyetlere rağmen istenildiği gibi kullanılamıyordu. Yaklaşık 3 ay önce Tarım Bakanlığı’ndan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devri için görüşmeler yapılan fuar alanı 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren el değiştirecek.

STK’LAR TAŞINIYOR

Yeni yıldan itibaren Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın uhdesine geçecek olan fuar alanında bulunan STK’lara kullandıkları alanları boşaltmaları için tebligat gitti. Şehir merkezindeki bürolarını bırakarak bir yıl önce fuar alanına taşınan STK’lar şimdi ne yapacağını bilemez duruma geldi.

YENİ PROJE BEKLENİYOR
Fuar alanının boşaltılmasının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yeni bir projeyi hayata geçirmesi bekleniyor. Proje ile atıl durumda kalan fuar alanının kentin canlı hayatına ve turizme katkı vermesi bekleniyor.