AKP’li Çokal: Manavgat’taki arsadan otel yeri istemedim

Antalya’nın Manavgat ilçesi Kum mevkiinde yaklaşık 15 yıldır ilçe halkının hayalini kurduğu 3 bin dönümlük sahile sıfır arsa üzerine bilindiği üzere Yat Limanı ve çekek OSB kurulacaktı. Projesi onaylanan devasal arsanın imar planlarını değiştiren Kültür ve Turizm Bakanlığı, alanı Turizm alanı ilan ettikten sonra imar değişikliğine gitti. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un onayı ile ilçe halkının hayali yerine golf sahalı 4 otelin yapılacağı açıklandı. Söz konusu gelişmeler tepkilere neden olurken İYİ Parti’den olaylı bir şekilde AKP’ye geçen Antalya Milletvekili Tuba Varol Çokal’dan durup, dururken bir açıklama geldi.

İŞTE O AÇIKLAMA

Varol, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kafalarda soru işareti bıraktı. Açıklamada söz konusu arsa üzerinden kendisinin ve ailesinin otel yeri talebi olmadığını belirterek, hakaret dolu paylaşımda bulundu. Manavgatlılar ise, bu açıklamaya ‘Eniştem beni niye öptü?’ diyerek, ‘Ateş oymayan yerden duman çıkmaz’ yorumunu yaptı.

İŞTE O PAYLAŞIM

“Kamuoyuna duyuru

Hakkımda bu zamana kadar akla. izana uymayan iftiralar atan bazı çevrelerin, son olarak Manavgat Kızılağaç Bölgesi‘nde (Kum mevkii) bulunan arazinin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bana ve aileme tahsis edildiği iftirasını ortaya attıklarını öğrendim.  Kamuoyunun doğru bilgilenmesi ve hiçbir dayanağı olmayan bir yalan vatandaşlarımızı meşgul etmemesi için bir açıklama yapma gereği duydum.  Bana ya da aileme böyle bir tahsis yapılmadığı gibi bizim böyle bir talebimiz ya da girişimimiz olmamıştır.

Kum mevkii bölgesi ile ilgili süreç Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından yürütülmektedir. Bölge milletvekili olarak Manavgat ile ilgili alınan bir karan elbette ki yakından takip edecek ve bilgi alacağım. Süreci de Manavgatlılar ile paylaşacağım.  Sınırsız hayal gücü sınırsız kötülükle birleşince maalesef ortaya vicdansızca iftiralar çıkıyor. Bu kişiler daha önce de iftiralar attılar. Yalan olduğu herkes tarafından bilinen bu iftiraları daha sonra kendileri çürüttüler. Çünkü yeni yalanlar bulurken daha önce söyledikleri yalanı unuttular. Önce milletvekili sırası için para verdiğimi söylediler, sonra para aldığımı; önce otel borcu nedeni ile AK Parti’ye geçtiğimi iddia ettiler,  sonra AK Parti’ye geçtikten sonra otel aldığımı. Abimin kumar borcu olduğunu söylediler, semada ailemin tarikat zikirlerine gittiğini.

Bu yalanları ortaya atanlar bu zamana kadar hiçbir belge ya da delil ortaya koyamayarak birer müfteri olduklarını kabul ettiler. Bundan sonra da hayatlarını aynı şekilde sürdüreceklerdir. Bu kişiler ile ilgili gerekli hukuki süreci başlattığımın da bilinmesini isterim. İftiracıların düştükleri duruma inanın artık ben bile üzülüyorum. Bana gerek kalmadan kendi kendilerini yalanlasalar da bu sefer Manavgat'ı ve Antalya’yı ilgilendiren bir konuda yalan söyledikleri için bir açıklama yapma gereği duydum.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Tuba Vural Çokal

Adalet ve Kalkınma Partisi Antalya Milletvekili” HABER MERKEZİ