Karalar'a tutuklama, Tutdere'ye adli kontrol

haberimizvar.net- Adliyeye sevk edilmişlerdi: Zeydan Karalar'a tutuklama, Abdurrahman Tutdere'ye adli kontrol talebi

CHP'li belediyelere yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Adıyaman Büyükşehir Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere hakkında yeni gelişme yaşandı.

KARALAR'A TUTUKLAMA, TUTDERE'YE ADLİ KONTROL TALEBİ
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tutuklama talebi ile hakimliğe sevk edildi.

Adıyaman Büyükşehir Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere ise adli kontrol talebiyle hakimliğe sevk edildi

NE OLMUŞTU?
CHP'li belediyelere yönelik yeni operasyon, etkin pişmanlıktan yararlandığı bildirilen Aziz İhsan Aktaş'ın ve yanında çalışan bazı isimlerin ifadeleri gerekçe gösterilerek düzenlenmişti.

Silivri'de tutuklu bulunan CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret için geldiği İstanbul'dan dönerken uğradığı ablasının Gebze'deki evinde gözaltına alınan Zeydan Karalar ile Ankara'dan Adıyaman'a dönmek isterken gözaltına alınan Abdurrahman Tutdere, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasına götürülmüştü.

Hastanedeki sağlık kontrolünün ardından isimler, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilmişti.

(Cumhuriyet)