Muratpaşa Meclisi’nde Başkan Böcek çağrısı

haberimizvar.net- Antalya'da siyasi gündemin merkezinde yer alan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in tutukluluğu, Muratpaşa Belediyesi'nin Ağustos ayı olağan meclis toplantısında sessiz bir protesto ile gündeme taşındı. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Muratpaşa Belediyesi Meclis Üyesi Taylan Şanlı, toplantı sırasında masasına, "Muhittin Böcek'e özgürlük" yazılı bir pankartı yerleştirdi.

SESSİZ AMA NET BİR MESAJ

Muratpaşa Belediye Meclisi, 1 Ağustos Perşembe günü Ağustos ayı olağan toplantısı için bir araya geldi. Meclis üyelerinin gündem maddelerini görüştüğü sırada, CHP'li Meclis Üyesi Taylan Şanlı'nın yaptığı eylem toplantıya damga vurdu. Şanlı, sessizce oturduğu sırada yanındaki masaya "Muhittin Böcek'e özgürlük" yazılı bir pankart yerleştirdi.

TUTUKLULUK HALİ TEPKİLERE NEDEN OLUYOR

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı "rüşvet" soruşturması kapsamında, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek 5 Temmuz günü tutuklanmış ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılmıştı. Muhalefet partileri, tutuklanmayı "Hukuki değil, siyasi" olarak nitelendirirken, kamuoyunda da adalet çağrıları yükselmeye devam ediyor.

(Antalya Körfez)