Sağlık Bakanlığı açıkladı İşte yeni Corona önlemleri !

haberimizvar.net- Bakanlığın güncellemesinin ardından artık bu kurallar geçerli olacak;

*Kurum içi düşük katılımlı toplantılar için mümkünse doğal havalandırması olan (pencereli) odalar tercih edilecek, klima ile vantilatör kullanılmayacak.

*Toplantı salonu ile salon girişine Covid-19 önlemleriyle ilgili bilgilendirme afişleri (el yıkama, maske kullanımı, sosyal mesafe) asılacak.

*Toplantı sırasında su haricinde herhangi bir şey yenilip içilmemeli, toplantı süreleri mümkün olduğunca kısa tutulacak.

EN AZ 14 GÜN SAKLANACAK

*Toplantı salonunda, görevli personel dahil 4 metrekareye 1 kişi düşecek şekilde planlama yapılacak, salondaki oturma düzeni de en az 1 metre sosyal mesafe olacak şekilde sağlanacak.

*Katılımcılar toplantı boyunca maskelerini mutlaka takacaktoplantı başkanı katılımcılara toplantı boyunca maskelerini çıkarmamaları uyarısında bulunacak.

*Toplantı salonunun girişinde el antiseptiği bulunacak, kişiler toplantı salonuna girerken ve çıkarken el antiseptiği kullanacak.

*Toplantıdan sonra tüm katılımcıların adları ve iletişim bilgileri en az 14 gün saklanacak. Bir veya daha fazla katılımcı toplantıdan sonraki 14 gün içinde Covid-19 belirtileri gösterdiğinde bu uygulama, il/ilçe sağlık müdürlüğü yetkililerinin temaslıları izlemelerine yardımcı olacak.

SANATÇILARLA FOTOĞRAF ÇEKTİRMEK YASAK

*Açık alanlarda kontrollü yapılmasına izin verilen konserler için alınacak önlemler de açıklandı. Konserler için biletler online, barkod veya karekodla düzenlenecek.

*Giriş ve çıkışlar kişilerin bir biriyle temasını engelleyecek şekilde düzenlenecek. Güvenlik nedeniyle elle üst ve çanta aramalarından kaçınılacak, dedektör ve x-ray cihazı kullanılacak.

*Sanatçıların kulislerde istediği birçok düzenleme yapılamayacak. Kulislere ziyaretçi ya da hediye kabul edilmeyecek. Zorunlu haller dışında sanatçı ve görevliler maske takacak. Kostüm, makyaj işlemleri yapanlar maske, yüz/göz koruyucu kullanacak.

*Kuliste damlacık bulaşmasını arttırabileceğinden yüksek sesle konuşulmayacak. Kulislerde klima ve vantilatör kullanılmayacak sık sık havalandırılacak. Hayranlarının sanatçılarla fotoğraf çektirmeleri yasaklanacak.

ÇALIŞANLAR ARASI EN AZ 1 METRE OLACAK

*Rehbere göre gıda ve gıda dışı üretim yapılan sanayi tesislerinde, işletmelerde sosyal mesafeyi koruyacak şekilde çalışma planı oluşturulacak. Çalışanların sosyal mesafe kuralına (en az 1 metre) uymaları sağlanacak.

*Görevli personel maske takacak ve kolay ulaşabilecekleri yerlere antiseptik konulacak. Yemekhanelerde masalar ve sandalyeler arasında en az bir metre mesafe olacak.

*Temaslı takibin kolay yapılması için yemek saatleri gruplara göre belirlenecek, mümkün ise aynı kişilerin aynı masada yemek yemeleri sağlanacak. Servis araçlarının taşıma kapasiteleri sosyal mesafe kuralı göz önüne alınarak planlanacak.