Direncimizi kıramaz, yüzümüzü solduramazsınız

haberimizvar.net- Eylemde bir basın açıklaması yapan Antalya Baro Başkanı Polat Balkan, “Her yurttaşımız için geçerli olması gereken anayasal ve demokratik bir hakkın on binlerce meslektaşımızı temsil eden baro başkanlarımıza tanınmamasının artık herhangi bir kavramla izah edilecek bir yönü kalmamıştır. Baro başkanlarına yapılan bu saldırı savunmaya, biz avukatlara ve daha vahimi avukatlarla birlikte  halkın hak arama özgürlüğüne  yapılmıştır. Bu saldırı esnasında kolluk kuvvetlerinin bazı baro başkanlarını darp ettiğini üzülerek ve dehşet içinde izledik” demişti.

 

ANAYASAL HAK GASP EDİLDİ

Anayasal bir hak olan toplantı ve yürüyüş hakkının kanunsuz emirlerle fiziksel olarak engellenmesinin hakkın gasp edilmesi olduğuna dikkat çeken Balkan, “Bu müdahale hukuk ve demokrasi tarihimizde kara bir leke olarak yer alacaktır. Sağlık ve güvenlik sebebiyle tek başına yürüyen baro başkanlarına yönelik bu tutum karşısında savunmanın ve baro başkanlarımızın yanındayız. Baro başkanlarının bu demokratik ve anayasal hakkının engellenmesine devam edilmesi halinde  tüm meslektaşlarımızı kitlesel olarak  hukuki mücadelemizi vermek üzere Ankara'ya  çağıracağımızı belirtmekteyiz” ifadelerini kullanmıştı.

 

DİRENİŞE DEVAM PAYLAŞIMI

Antalya Baro Başkanı Polat Balkan, bugünde sosyal medya hesabından bu direnişlerinin süreceği mesajını verdi. Balkan eylem alanından bir fotoğrafını da  koyduğu paylaşımında, “Arkadaşlarımızın getirdiği battaniyeleri bile almamıza izin verilmeyince ortaya böyle bir manzara çıktı. Direncimizi kıramaz, gülüşümüzü solduramazsınız” ifadelerini kullandı.