Milas’ta alevler yeniden yükseldi

haberimizvar.net-  Birçok bölgede yağmur yağması orman yangınlarını durdurdu. Yangın bölgelerinden ardı ardına iyi haberler geldi. Antalya’da sağanak yağışın etkisiyle rahat bir nefes alınırken Milas’ta tüm yangınların söndürülmesi de moral oldu. Ancak Milas Belediyesi Basın Birimi tarafından yapılan açıklamaya göre yangın akşam saatlerinde yeniden başladı.

SÖNDÜRME EKİPLERİ SEVK EDİLDİ

Milas Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, yangın söndürme ekiplerinin bölgeye sevk edildiği belirtildi. Belediyenin açıklamasında şu bilgiler yer aldı: “18.47 saati itibariyle Fesleğen Mahallesi’nde yangın tekrar başladı. Söndürme çalışmaları belirtilen saate kadar havadan ve karadan devam etti. Antalya bölgesinde yangınların sona ermesiyle birlikte yangın söndürme güçleri Muğla’ya sevk edildi”.

YANGIN TERMİK SANTRALE UZAK

“Dereköy’de saat 15.20 civarında başlayan yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Yeniköy Termik Santrali’ne yangının uzaklığı hala 4 kilometre civarında. Çeşitli basın yayın kuruluşlarında çıkan yangının santrale 850 metre kadar yaklaştığı yönündeki haber gerçeği yansıtmamaktadır”.

ÇOK CİDDİ BİR ÇALIŞMA SÜRÜYOR

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da devam eden yangınla ilgili bilgilendirmede bulundu. Başkan Tokat, “19.52 itibariyle Yangın Fesleğen, Çiftlik ve Bağdamları üçgeninde, Yeniköy termik santraline yaklaşık 4 kilometre mesafede devam ediyor. 4 helikopter ve çok sayıda kara unsuru bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Yangını söndürme noktasında çok ciddi bir çalışma devam etmekte” dedi.