Metin Akpınar’la başlayıp Aksekili eğitimci aile ile devam eden hayatlar

haberimizvar.net- ÖZEL HABER/ALEYNA ÇOKYAŞAR-  Ünlü Sanatçı Metin Akpınar, 35 yıl önce İstanbul’da tanıştığı bir kadınla birlikte oldu. Evliliğinden hiç çocuğu olmayan Akpınar, yaşamını sürdürürken birlikte olduğu kadın ikiz kız çocuğu dünyaya getirdi. Anneleri tarafından bakılamadığından dünyalar güzeli ikiz bebekler yurda verildi. 

İKİZLERİ AYIRMADILAR

Antalya’nın Akseki İlçesi Güzelsu Köyü’nün yerlisi, Antalya Lisesi’nin efsane öğretmeni, yoksul öğrencilerin sahipleneni Özdener Nebioğlu ile yine kendisi gibi eğitimci eşi Emine Nebioğlu çocukları olmadığından devlete bir kız çocuğu evlat edinmek için başvuru yaptı. Evlatlık olarak kendilerine verilecek çocuğun ikiz kız kardeşi olduğunu öğrenen Özdener çifti, ikizleri ayırmamak adına Duygu ve Sevgi’yi ayırmadan evlatlık edindi.

MUTLU ÇOCUKLUK

Gerek eğitim camiası, gerek Antalya ve Akseki halkı tarafından iyi eğitimci, vicdanlı insan olarak tanınan ve takdir gören Özdener Nebioğlu, eşi Emine Nebioğlu ile birlikte sanatçı Metin Akpınar‘ın ikiz çocuklarını gözü gibi büyütüp, okuttu. Sevgi ve Duygu kardeşler sevgi dolu bir ailede büyürken Emine Nebioğlu’nu kız kardeşi vefat etti. Kız kardeşinin geride kalan Gamze’yi de evlatlık edinen ve Duygu ile Sevgi’ye kardeş yapan Nebioğlu çifti artık 3 kız evladıyla yaşamlarını sürdürmeye başladı.

21 YAŞINDA METİN AKPINAR’I ÖĞRENDİLER

Bu süre zarfında öz anneleriyle görüşen Duygu ve Sevgi, 21 yaşına geldiklerinde öz babalarının ünlü sanatçı Metin Akpınar olduğunu öğrendi. 62 yıldır Göksel Özdoğdu ile süren evliliğinden hiç çocuğu olmayan Metin Akpınar’ın babası olduğunu öğrendikten sonra Duygu Nebioğlu, ünlü sanatçının bir gösterisine katılarak, onunla sohbet etti.

GİZLİCE SAÇINDAN KIL ALDI

Hayranı olarak yanına yaklaşan Duygu Nebioğlu, Akpınar’ın saçından aldığı bir kılla DNA testi yaptırdı. DNA testinde öz babasının Metin Akpınar olduğu öğrendikten sonra Antalya Akseki Adliyesi’nde ikiz kız kardeşi Duygu Nebioğlu Katırcı ile birlikte babalık davası açan Duygu Nebioğlu, hukuk savaşını kazandı. Gizlilik kararı olduğu için Duygu Nebioğlu Katırcı’nın davası basına yansımadı. Duygu ve Sevgi’nin bu süreçte en büyük destekçileri başta kendileri gibi evlatlık kardeşleri Gamze Yüce Erdem oldu. BU süreçte her zaman olduğu gibi Özdener ve Emine Nebioğlu, emek verip büyüttükleri evlatlarının arkasında durarak bir kez daha Türkiye’ye insanlık dersi verdi.