Anayasa Mahkemesi'nden ışıklar yanıyor açıklaması

GÜNDEM 14.10.2020 - 13:39, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Anayasa Mahkemesi'nden ışıklar yanıyor açıklaması

Anayasa Mahkemesi, üye Engin Yıldırım'ın 'ışıklar yanıyor' paylaşımıyla ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamada, "Bir üyenin şahsi paylaşımı kurumun görüşünü bağlamaz" ifadeleri yer aldı.

Anayasa Mahkemesi'nden Engin Yıldırım'ın 'ışıklar yanıyor' paylaşımıyla ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Anayasa Mahkemesinin herhangi bir üyesinin şahsi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar Anayasa Mahkemesi'nin kurumsal görüşünü yansıtmaz. Anayasa Mahkemesi 15 Temmuz 2016 gecesi yaptığı basın açıklamasında ifade ettiği gibi anayasal düzene karşı her türlü demokrasi dışı girişimi reddetmekte ve demokratik hukuk devletinin yanında durmaktadır." NE OLMUŞTU Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım sosyal medya hesabından dün yaptığı paylaşımda Anayasa Mahkemesi'nin gece ışıkların yandığı bir fotoğrafı "Işıklar yanıyor" mesajıyla paylaşmıştı. Yıldırım, paylaşımının büyük tepki çekmesi sonrası "Işıklar yanıyor derken hukukun ışığını kastettim, başka ışıkları değil" ifadelerini kullandı. Yıldırım daha sonra ise önceki paylaşımını kaldırarak hesabını korumalı hale getirmişti. 
Anayasa Mahkemesi, üye Engin Yıldırım'ın 'ışıklar yanıyor' paylaşımıyla ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamada, "Bir üyenin şahsi paylaşımı kurumun görüşünü bağlamaz" ifadeleri yer aldı.

Anayasa Mahkemesi'nden Engin Yıldırım'ın 'ışıklar yanıyor' paylaşımıyla ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Anayasa Mahkemesinin herhangi bir üyesinin şahsi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar Anayasa Mahkemesi'nin kurumsal görüşünü yansıtmaz. Anayasa Mahkemesi 15 Temmuz 2016 gecesi yaptığı basın açıklamasında ifade ettiği gibi anayasal düzene karşı her türlü demokrasi dışı girişimi reddetmekte ve demokratik hukuk devletinin yanında durmaktadır."

NE OLMUŞTU

Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım sosyal medya hesabından dün yaptığı paylaşımda Anayasa Mahkemesi'nin gece ışıkların yandığı bir fotoğrafı "Işıklar yanıyor" mesajıyla paylaşmıştı. Yıldırım, paylaşımının büyük tepki çekmesi sonrası "Işıklar yanıyor derken hukukun ışığını kastettim, başka ışıkları değil" ifadelerini kullandı. Yıldırım daha sonra ise önceki paylaşımını kaldırarak hesabını korumalı hale getirmişti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.