Antalya Barosu'na yardım başvurusu 300'ü aştı!

GÜNDEM 01.05.2020 - 18:33, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Antalya Barosu'na yardım başvurusu 300'ü aştı!

Antalya Barosu, koronavirüs nedeniyle ekonomik sıkıntı çeken baroya kayıtlı avukatlara 1000 lira nakdi yardım yapacağını açıklamıştı. Yardıma başvuran avukat sayısının 300'ü geçtiği açıklandı. Antalya Barosu ayrıca avukatların maddi sıkıntılarının çözümü için Adalet ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'na dilekçe gönderdi.

haberimizvar.net-Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs küresel salgınının yıkıcı sonuçlarından etkilenen mesleklerden olan avukatlara, Antalya Barosu 1000 TL yardımda bulunacağını açıklamıştı. Kayıtlı yaklaşık 4 bin 500 avukat bulunan Antalya Barosu Yönetim Kurulu, Avukatlık Kanunu'nun 95/5 maddesi gereği aldığı kararla, zor durumda olan avukatlara yardım etme sorumluluğunu hayata geçirdi. 1.000 TL’LİK YARDIM Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, "Bilindiği üzere Covid-19 pandemisinden ekonomik olarak en çok etkilenenler avukatlar oldu. Bizler de, bir yaraya da olsa merhem sürmek, meslektaşlarımıza yardım edebilmek için Avukatlık Kanunu'nun verdiği yardıma ihtiyacı olan meslektaşlarımıza ekonomik katkı yapabilme hakkımızı ve yetkimizi kullandık. 300'ü aşkın meslektaşımız başvuru yaptı. Yönetim Kurulumuz başvuruları titizlikle inceledi, eksik olan belgelerin tamamlanmasını istedi. Hafta içi 1000'er TL yardım ödemesini yapacağız. Burada asıl konu adliyelerin fiili olarak yaklaşık 40 gündür kapalı olmasıdır. Bu durum 45 gün daha sürecek" dedi. ACİL ÇÖZÜM BEKLENİYOR Salgınla mücadele önlemlerini anlayabildiklerini belirten Balkan, "Ama, bu dönemde avukatların ekonomik sorunlarının derhal çözülmesi gerekiyor. Çözüm önerilerimizi Adalet Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, TBB ve Gelir İdaresi Başkanlığı'na yazılı olarak bildirdik. Acil çözüm bekliyoruz" diye konuştu. Avukatların yardımdan yararlanabilmeleri için 8 koşulu yerine getirmeleri gerekiyor. Başvuruda, avukatın üzerinde taşınır, taşınmaz menkul bulunmaması, bankada 10 bin TL paraya eşdeğer döviz, altın olmaması, avukatın maaşının son 3 aylık ortalamasının 5 bin TL altında olması gibi kriterler yer alıyor.  
Antalya Barosu, koronavirüs nedeniyle ekonomik sıkıntı çeken baroya kayıtlı avukatlara 1000 lira nakdi yardım yapacağını açıklamıştı. Yardıma başvuran avukat sayısının 300'ü geçtiği açıklandı. Antalya Barosu ayrıca avukatların maddi sıkıntılarının çözümü için Adalet ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'na dilekçe gönderdi.

haberimizvar.net-Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs küresel salgınının yıkıcı sonuçlarından etkilenen mesleklerden olan avukatlara, Antalya Barosu 1000 TL yardımda bulunacağını açıklamıştı. Kayıtlı yaklaşık 4 bin 500 avukat bulunan Antalya Barosu Yönetim Kurulu, Avukatlık Kanunu'nun 95/5 maddesi gereği aldığı kararla, zor durumda olan avukatlara yardım etme sorumluluğunu hayata geçirdi.

1.000 TL’LİK YARDIM

Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, "Bilindiği üzere Covid-19 pandemisinden ekonomik olarak en çok etkilenenler avukatlar oldu. Bizler de, bir yaraya da olsa merhem sürmek, meslektaşlarımıza yardım edebilmek için Avukatlık Kanunu'nun verdiği yardıma ihtiyacı olan meslektaşlarımıza ekonomik katkı yapabilme hakkımızı ve yetkimizi kullandık. 300'ü aşkın meslektaşımız başvuru yaptı. Yönetim Kurulumuz başvuruları titizlikle inceledi, eksik olan belgelerin tamamlanmasını istedi. Hafta içi 1000'er TL yardım ödemesini yapacağız. Burada asıl konu adliyelerin fiili olarak yaklaşık 40 gündür kapalı olmasıdır. Bu durum 45 gün daha sürecek" dedi.

ACİL ÇÖZÜM BEKLENİYOR

Salgınla mücadele önlemlerini anlayabildiklerini belirten Balkan, "Ama, bu dönemde avukatların ekonomik sorunlarının derhal çözülmesi gerekiyor. Çözüm önerilerimizi Adalet Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, TBB ve Gelir İdaresi Başkanlığı'na yazılı olarak bildirdik. Acil çözüm bekliyoruz" diye konuştu.

Avukatların yardımdan yararlanabilmeleri için 8 koşulu yerine getirmeleri gerekiyor. Başvuruda, avukatın üzerinde taşınır, taşınmaz menkul bulunmaması, bankada 10 bin TL paraya eşdeğer döviz, altın olmaması, avukatın maaşının son 3 aylık ortalamasının 5 bin TL altında olması gibi kriterler yer alıyor.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.