Antalya OSB Koleji’ne tam not

GÜNDEM 14.10.2021 - 11:43, Güncelleme: 14.10.2021 - 11:43
 

Antalya OSB Koleji’ne tam not

Antalya OSB Teknik Koleji hizmete açıldığı ilk bir ayda çok sayıda misafire ev sahipliği yaptı. Okulda incelemelerde bulunan konuklar, eğitim kalitesi ve öğrencilere sunulan imkanlardan övgü ile bahsetti.

haberimizvar.net- Antalya’nın ilk ve tek tam burslu, özel mesleki eğitim veren okulu olan Antalya OSB Teknik Koleji, görücüye çıktı. Antalya OSB Başkanı Ali Bahar ev sahipliğinde düzenlenen inceleme ve tanıtım gezileri kapsamında Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükçü, Döşemealtı Kaymakamı Nuri Özder, Döşemealtı İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçen, Antalya Organize Sanayi İş İnsanları Derneği (OSİAD) Başkanı Erdal Kılıç ve yönetim kurulu üyeleri, Genç Organize Sanayi Derneği (GOSD) Başkanı Ali Başar Ayan ve yönetim kurulu üyeleri ile Bölge sanayicilerinden oluşan kalabalık bir heyet farklı günlerde okulda konuk edilip okulun genel yapısı, öğrencilere sunulan imkanlar ve verilen eğitimler hakkında bilgilendirildi.  KALİFİYE ELEMAN SIKINTISINA SON Ziyaretler okulda eğitimin sürdüğü zaman dilimlerinde gerçekleşirken konuklar bu sayede öğrenciler ve öğretmenler ile sohbet etme şansını da yakaladı. Özellikle atölye ziyaretlerinde detaylı incelemelerde bulunan sanayiciler, öğrencilerin mesleki eğitimlerinde kullanılacak makine ve ekipmanın teknolojik bakımdan kendi fabrikalarında bulunan makinelerden daha üst seviyede olduğunu belirtti. Döşemealtı Kaymakamı Nuri Özder ve Döşemealtı İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçen ilçeye bu kalitede bir okul kazandırdıkları için Başkan Bahar ve ekibine teşekkür etti. OSİAD Başkanı Erdal Kılıç Antalya OSB Teknik Koleji’nden mezun olan gençleri istihdam etmek için sabırsızlandıklarını ifade ederken, GOSD Başkanı Ali Başar Ayan ise Bölge firmalarının en büyük sorunlarından biri olan kalifiye eleman sıkıntısının Antalya OSB Teknik Koleji ile son bulacağına inandıklarını söyledi.  ÜLKE SANAYİSİNE KATKI Bölge katılımcılarından Yol Makine firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Cumhur Erdal Özyolcu okulun fiziki şartları ve öğretmen kadrosu ile öğrenciler için büyük bir şans olduğunu belirterek, “Pırlanta gibi öğrenciler ehil insanların elinde çok iyi şekillenerek Bölge firmalarına ve ülke sanayisine katkı sağlayacak” dedi. Bir diğer Bölge firması Işıldar Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı, Akademisyen Ali İhsan Işıldar da Türkiye’deki tüm OSB’lerde Antalya OSB Teknik Koleji kalitesinde okulların açılmasının ülke sanayisine çok önemli katkılar sağlayacağını ifade ederek, “Burada yetişen çocukların sanayi sektöründe çok güzel şeyler başaracağına inancım tamdır” şeklinde konuştu.  ÜRETEN TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ Antalya OSB Teknik Koleji içerisinde yer alan derslik ve atölyeleri ziyaret eden OSBÜK Başkanı Memiş Kütükçü, bir süre öğrencilerle sohbet edip okul hakkındaki düşüncelerini sordu. Kütükçü mesleki eğitimin önemine değinerek öğrencilere “Sizler bizim, üreten Türkiye’nin geleceğisiniz” mesajı verdi. Kütükcü ayrıca Antalya OSB Başkanı Ali Bahar ve yönetim kuruluna ülke sanayisinin gelişimi için yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti. 
Antalya OSB Teknik Koleji hizmete açıldığı ilk bir ayda çok sayıda misafire ev sahipliği yaptı. Okulda incelemelerde bulunan konuklar, eğitim kalitesi ve öğrencilere sunulan imkanlardan övgü ile bahsetti.

haberimizvar.net- Antalya’nın ilk ve tek tam burslu, özel mesleki eğitim veren okulu olan Antalya OSB Teknik Koleji, görücüye çıktı. Antalya OSB Başkanı Ali Bahar ev sahipliğinde düzenlenen inceleme ve tanıtım gezileri kapsamında Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükçü, Döşemealtı Kaymakamı Nuri Özder, Döşemealtı İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçen, Antalya Organize Sanayi İş İnsanları Derneği (OSİAD) Başkanı Erdal Kılıç ve yönetim kurulu üyeleri, Genç Organize Sanayi Derneği (GOSD) Başkanı Ali Başar Ayan ve yönetim kurulu üyeleri ile Bölge sanayicilerinden oluşan kalabalık bir heyet farklı günlerde okulda konuk edilip okulun genel yapısı, öğrencilere sunulan imkanlar ve verilen eğitimler hakkında bilgilendirildi. 

KALİFİYE ELEMAN SIKINTISINA SON

Ziyaretler okulda eğitimin sürdüğü zaman dilimlerinde gerçekleşirken konuklar bu sayede öğrenciler ve öğretmenler ile sohbet etme şansını da yakaladı. Özellikle atölye ziyaretlerinde detaylı incelemelerde bulunan sanayiciler, öğrencilerin mesleki eğitimlerinde kullanılacak makine ve ekipmanın teknolojik bakımdan kendi fabrikalarında bulunan makinelerden daha üst seviyede olduğunu belirtti. Döşemealtı Kaymakamı Nuri Özder ve Döşemealtı İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçen ilçeye bu kalitede bir okul kazandırdıkları için Başkan Bahar ve ekibine teşekkür etti. OSİAD Başkanı Erdal Kılıç Antalya OSB Teknik Koleji’nden mezun olan gençleri istihdam etmek için sabırsızlandıklarını ifade ederken, GOSD Başkanı Ali Başar Ayan ise Bölge firmalarının en büyük sorunlarından biri olan kalifiye eleman sıkıntısının Antalya OSB Teknik Koleji ile son bulacağına inandıklarını söyledi. 

ÜLKE SANAYİSİNE KATKI

Bölge katılımcılarından Yol Makine firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Cumhur Erdal Özyolcu okulun fiziki şartları ve öğretmen kadrosu ile öğrenciler için büyük bir şans olduğunu belirterek, “Pırlanta gibi öğrenciler ehil insanların elinde çok iyi şekillenerek Bölge firmalarına ve ülke sanayisine katkı sağlayacak” dedi. Bir diğer Bölge firması Işıldar Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı, Akademisyen Ali İhsan Işıldar da Türkiye’deki tüm OSB’lerde Antalya OSB Teknik Koleji kalitesinde okulların açılmasının ülke sanayisine çok önemli katkılar sağlayacağını ifade ederek, “Burada yetişen çocukların sanayi sektöründe çok güzel şeyler başaracağına inancım tamdır” şeklinde konuştu. 

ÜRETEN TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ

Antalya OSB Teknik Koleji içerisinde yer alan derslik ve atölyeleri ziyaret eden OSBÜK Başkanı Memiş Kütükçü, bir süre öğrencilerle sohbet edip okul hakkındaki düşüncelerini sordu. Kütükçü mesleki eğitimin önemine değinerek öğrencilere “Sizler bizim, üreten Türkiye’nin geleceğisiniz” mesajı verdi. Kütükcü ayrıca Antalya OSB Başkanı Ali Bahar ve yönetim kuruluna ülke sanayisinin gelişimi için yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.