Antalya'da çekti birinciliği kaptı

YEREL 06.10.2020 - 11:00, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Antalya'da çekti birinciliği kaptı

Antalya'da çektiği sualtı filmleriyle yurt içi ve yurt dışında birçok ödül kazanan sualtı film yapımcısı Alican Abacı, 21'incisi düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'nde birinci oldu.

haberimizvar.net- ABD ve Avrupa başta olmak üzere birçok yarışmada çevre belgeselleriyle ödül alan Antalyalı film yapımcısı Alican Abacı, bu kez yaşadığı kentin doğa harikası bölgesi Geyikbayırı'nda kamerasını açtı. Her yaz yurt içi ve yurt dışından yüzlerce adrenalin sporcusunun gelerek 'Slacklining' adrenalin sporu yaptığı noktada bir ay süresince görüntü toplayarak belgeselini hazırlayan Abacı, 'Uçurumun Kıyısında' adlı belgeselle, Karabük'ün tarihi evleriyle ünlü Safranbolu ilçesinde düzenlenen 21. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'nde birinci oldu.   ŞEHİRLEŞMENİN DOĞAYA VERDİĞİ ZARAR Alican Abacı, aldığı ödülün madalyası olduğunu söyledi. 1431 farkı belgesel arasından birinci olmanın mutluluğunu yaşayan Abacı, belgeselin konusu hakkında bilgi verdi. Abacı, “Uçurumun Kıyısında, Antalya Geyikbayırı'nda geçiyor. Şehirleşme ve modernleşmenin doğaya verdiği zararları ele alan, çevreci temalı belgesel, eko-turizmi vurguluyor. 2015 yılında maden arama izni verilen dünyaca ünlü tırmanış bölgesi Geyikbayırı'nı yabancıların gözünden ele alıyor. İsviçre, Tayland, Estonya, Almanya gibi dünyanın birçok yerinden doğa severleri ağırlayan bölgenin içindeki hikayeleri ele alan belgeseli İngilizce çekerek yurtdışındaki festivallere de katılmayı hedefliyorum" dedi.   ÖNCEKİ BELGESELİ 18 ÜLKEDE GÖSTERİLDİ Bundan önce yine Antalya'da su altında çektiği 'Only One World Left' kısa filmiyle 18 ülkede 30'dan fazla festivale katılan ve ödüller alan Alican Abacı, özellikle çevre temalı filmleriyle dikkat çekiyor. Bu çizgide devam etmeyi planladığını söyleyen Alican Abacı, insanlara dokunmak istediğini belirterek, bir sonraki su altında geçecek belgeseli için de çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti. 
Antalya'da çektiği sualtı filmleriyle yurt içi ve yurt dışında birçok ödül kazanan sualtı film yapımcısı Alican Abacı, 21'incisi düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'nde birinci oldu.

haberimizvar.net- ABD ve Avrupa başta olmak üzere birçok yarışmada çevre belgeselleriyle ödül alan Antalyalı film yapımcısı Alican Abacı, bu kez yaşadığı kentin doğa harikası bölgesi Geyikbayırı'nda kamerasını açtı. Her yaz yurt içi ve yurt dışından yüzlerce adrenalin sporcusunun gelerek 'Slacklining' adrenalin sporu yaptığı noktada bir ay süresince görüntü toplayarak belgeselini hazırlayan Abacı, 'Uçurumun Kıyısında' adlı belgeselle, Karabük'ün tarihi evleriyle ünlü Safranbolu ilçesinde düzenlenen 21. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'nde birinci oldu.

 

ŞEHİRLEŞMENİN DOĞAYA VERDİĞİ ZARAR

Alican Abacı, aldığı ödülün madalyası olduğunu söyledi. 1431 farkı belgesel arasından birinci olmanın mutluluğunu yaşayan Abacı, belgeselin konusu hakkında bilgi verdi. Abacı, “Uçurumun Kıyısında, Antalya Geyikbayırı'nda geçiyor. Şehirleşme ve modernleşmenin doğaya verdiği zararları ele alan, çevreci temalı belgesel, eko-turizmi vurguluyor. 2015 yılında maden arama izni verilen dünyaca ünlü tırmanış bölgesi Geyikbayırı'nı yabancıların gözünden ele alıyor. İsviçre, Tayland, Estonya, Almanya gibi dünyanın birçok yerinden doğa severleri ağırlayan bölgenin içindeki hikayeleri ele alan belgeseli İngilizce çekerek yurtdışındaki festivallere de katılmayı hedefliyorum" dedi.

 

ÖNCEKİ BELGESELİ 18 ÜLKEDE GÖSTERİLDİ

Bundan önce yine Antalya'da su altında çektiği 'Only One World Left' kısa filmiyle 18 ülkede 30'dan fazla festivale katılan ve ödüller alan Alican Abacı, özellikle çevre temalı filmleriyle dikkat çekiyor. Bu çizgide devam etmeyi planladığını söyleyen Alican Abacı, insanlara dokunmak istediğini belirterek, bir sonraki su altında geçecek belgeseli için de çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.