Antalya’da kaç kişi var?

YEREL 17.12.2019 - 14:46, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Antalya’da kaç kişi var?

FETÖ’nün Adalet Bakanlığı’ndaki mahrem yapılanması çözüldü. MİT’in yaptığı çalışmayla örgüt üyelerinin iletişim kurduğu 906 patates hat ve 270 mahrem deşifre oldu. Şüpheli sayısı 3 binin üzerinde. Soruşturmada kod adı “T-Rex” olan gizli tanık çok önemli bilgiler verdi.

haberimizvar.net-Adalet Bakanlığı’na sızan FETÖ’cülere darbe vuruldu. MİT çalışmasıyla 3 bin şüpheli tespit edildi. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün talimatıyla başlatılan idari soruşturmada, bazı personel itirafçı oldu ve örgütle bağlantılarını anlattı. Ayrıca itirafçı personel, FETÖ imamlarıyla ‘patates hat’ olarak tabir edilen başkasının üzerine kayıtlı hatlarla irtibat kurduklarını anlattı.  MİT’İN ÇALIŞMASI ELE VERDİ Bunun üzerine çalışma başlatan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), itirafçıların verdiği bilgiler doğrultusunda şu ana kadar örgütün adalet teşkilatı yapılanmasında kullandığı 906 patates hattı tespit etti. Bu hatlar üzerinden ise 270 mahrem imam ile imamlarla irtibatlı örgüt üyelerine ulaşıldı. Yapılan analiz sonucunda, şüphelilerin kullandığı patates hatlar ile kendi hatları arasındaki ortak baz verileri de çıkarıldı. 60 İLDE 3 BİN ŞÜPHELİ MİT, adalet teşkilatı mahrem yapılanmasındaki kriptoları deşifre eden çalışmayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Ankara Başsavcılığı da soruşturma başlatırken, her ilin kendi soruşturmasını yürütmesi için ilgili başsavcılıklarla şüpheli listesini paylaştı. Buna göre, Antalya dahil toplam 60 ilde yürütülecek soruşturmada şüpheli sayısının ise 3 binin üzerinde olduğu bildirildi. Önümüzdeki günlerde söz konusu şüphelilere yönelik operasyonların devam edeceği bildirildi.  T-REX DEŞİFRE ETTİ Soruşturma kapsamında itirafçı olan gizli tanık T-Rex’in beyanlarına da ulaşıldı. Gizli tanık T-Rex, FETÖ’nün, hakim ve savcı yapılanmasından ayrı olarak Adalet Bakanlığı’nın diğer birimlerinde de mahrem yapılanmaya gittiğini anlattı. Gizli tanık, “Adalet mahrem yapılanması ilk kurulduğu dönemde sadece hakim ve savcılar açısından hücre tipi yapılanmaydı. Bakanlığın diğer birimlerinde sayı artınca kendi içerisinde mahrem yapılanma olarak dizayn oldu. Özellikle 2012’den sonra sohbetler küçültülerek 3 ve 4 kişilik yapılar haline geldi” diye konuştu. Bu arada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun büyük operasyon hazırlığı var dediği operasyonun bu olduğu belirtildi.   
FETÖ’nün Adalet Bakanlığı’ndaki mahrem yapılanması çözüldü. MİT’in yaptığı çalışmayla örgüt üyelerinin iletişim kurduğu 906 patates hat ve 270 mahrem deşifre oldu. Şüpheli sayısı 3 binin üzerinde. Soruşturmada kod adı “T-Rex” olan gizli tanık çok önemli bilgiler verdi.

haberimizvar.net-Adalet Bakanlığı’na sızan FETÖ’cülere darbe vuruldu. MİT çalışmasıyla 3 bin şüpheli tespit edildi. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün talimatıyla başlatılan idari soruşturmada, bazı personel itirafçı oldu ve örgütle bağlantılarını anlattı. Ayrıca itirafçı personel, FETÖ imamlarıyla ‘patates hat’ olarak tabir edilen başkasının üzerine kayıtlı hatlarla irtibat kurduklarını anlattı.

 MİT’İN ÇALIŞMASI ELE VERDİ

Bunun üzerine çalışma başlatan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), itirafçıların verdiği bilgiler doğrultusunda şu ana kadar örgütün adalet teşkilatı yapılanmasında kullandığı 906 patates hattı tespit etti. Bu hatlar üzerinden ise 270 mahrem imam ile imamlarla irtibatlı örgüt üyelerine ulaşıldı. Yapılan analiz sonucunda, şüphelilerin kullandığı patates hatlar ile kendi hatları arasındaki ortak baz verileri de çıkarıldı.

60 İLDE 3 BİN ŞÜPHELİ

MİT, adalet teşkilatı mahrem yapılanmasındaki kriptoları deşifre eden çalışmayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Ankara Başsavcılığı da soruşturma başlatırken, her ilin kendi soruşturmasını yürütmesi için ilgili başsavcılıklarla şüpheli listesini paylaştı. Buna göre, Antalya dahil toplam 60 ilde yürütülecek soruşturmada şüpheli sayısının ise 3 binin üzerinde olduğu bildirildi. Önümüzdeki günlerde söz konusu şüphelilere yönelik operasyonların devam edeceği bildirildi.

 T-REX DEŞİFRE ETTİ

Soruşturma kapsamında itirafçı olan gizli tanık T-Rex’in beyanlarına da ulaşıldı. Gizli tanık T-Rex, FETÖ’nün, hakim ve savcı yapılanmasından ayrı olarak Adalet Bakanlığı’nın diğer birimlerinde de mahrem yapılanmaya gittiğini anlattı. Gizli tanık, “Adalet mahrem yapılanması ilk kurulduğu dönemde sadece hakim ve savcılar açısından hücre tipi yapılanmaydı. Bakanlığın diğer birimlerinde sayı artınca kendi içerisinde mahrem yapılanma olarak dizayn oldu. Özellikle 2012’den sonra sohbetler küçültülerek 3 ve 4 kişilik yapılar haline geldi” diye konuştu. Bu arada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun büyük operasyon hazırlığı var dediği operasyonun bu olduğu belirtildi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.