Antalya'da yaşayan Azeriler Ermenistan'ı protesto etti

19.07.2020 - 15:56, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Antalya'da yaşayan Azeriler Ermenistan'ı protesto etti

Antalya'da yaşayan Azerbaycan vatandaşları, Ermenistan ordusunun Azerbaycan- Ermenistan sınırında gerçekleştirdiği saldırıları kınayarak protesto etti.

haberimizvar.net-Antalya’da yaşayan Azerbaycan Halkları Dostluğu Derneği ve Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği ile diğer dernek üyeleri, Muratpaşa ilçesinde yer alan Azerbaycan Kültür Parkı'nda, Ermenistan ordusunun Azerbaycan- Ermenistan sınırında gerçekleştirdiği saldırıları kınadı. Azerbaycan Kültür Parkı'nda düzenlenen protestoya yaklaşık 50 kişi katıldı. Eylemde, Azerbaycan bayraklarının yanı sıra, Türk bayrakları da yer aldı. Azerbaycan vatandaşları, 'Karabağ bizimdir, bizim kalacak ' ve 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' gibi sloganlar attı. ‘DESTEK OLMAK İÇİN TOPLANDIK’ Azerbaycan topraklarında asırlardır katliamın inkar edilemeyeceğini ifade eden Antalya Azerbaycan Halkları Dostluğu Dernek Başkanı Lale Hasenova, “12 Temmuz'da başlayan düşman saldırılarında şehit ve gazilerimiz var. Biz askerlerimize destek olmak amacıyla bugün burada bir aradayız. Azerbaycan'dan uzakta olmuş olsak da her zaman ordumuza destek olarak, devletimizin yanında bulunuyoruz. Bizi yalnız bırakmayan Türkiye devletine, milletine minnettarız ve borçluyuz. Çünkü biz tek millet, iki devlet prensibiyle yola çıkmışız. Bu şekilde de devam edeceğiz" şeklinde konuştu. ‘SESSİZ KALMAMALIYIZ’ Ermenistan'ın yıllardır Azerbaycan'a acı çektirdiğini kaydeden Antalya Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fazil Orun, bir arada olma amaçlarının Ermenistan’ı protesto etmek olduğunu belirtti. Orun, “Biz iki devlet bir milletiz, bir kardeş ülkeyiz. Bu işe sessiz kalmamalıyız. Dünya daha önce sessizdi ama şimdi sessiz kalmamalı. Topraklarımızı geri alalım" diye konuştu. ‘AZERBAYCAN'IN YANINDAYIZ’ Ermenistan'ın, Azerbaycan’da yaptığı saldırıları kınadıklarına dikkat çeken Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarı, "Türk dünyası olarak her zaman Azerbaycan'ın yanındayız. İki devlet tek millet olduğumuz Azervaycanlı kardeşlerimizi her zaman yanlarındayız" dedi. Konuşmaların ardından, Ermenistan’ı protesto etmek için toplanan grup, 'Karabağ bizimdir bizim kalacak’, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez', ve Ermenistan aleyhinde çeşitli sloganlar attıktan sonra alandan ayrıldı.   
Antalya'da yaşayan Azerbaycan vatandaşları, Ermenistan ordusunun Azerbaycan- Ermenistan sınırında gerçekleştirdiği saldırıları kınayarak protesto etti.

haberimizvar.net-Antalya’da yaşayan Azerbaycan Halkları Dostluğu Derneği ve Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği ile diğer dernek üyeleri, Muratpaşa ilçesinde yer alan Azerbaycan Kültür Parkı'nda, Ermenistan ordusunun Azerbaycan- Ermenistan sınırında gerçekleştirdiği saldırıları kınadı. Azerbaycan Kültür Parkı'nda düzenlenen protestoya yaklaşık 50 kişi katıldı. Eylemde, Azerbaycan bayraklarının yanı sıra, Türk bayrakları da yer aldı. Azerbaycan vatandaşları, 'Karabağ bizimdir, bizim kalacak ' ve 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' gibi sloganlar attı.

‘DESTEK OLMAK İÇİN TOPLANDIK’

Azerbaycan topraklarında asırlardır katliamın inkar edilemeyeceğini ifade eden Antalya Azerbaycan Halkları Dostluğu Dernek Başkanı Lale Hasenova, “12 Temmuz'da başlayan düşman saldırılarında şehit ve gazilerimiz var. Biz askerlerimize destek olmak amacıyla bugün burada bir aradayız. Azerbaycan'dan uzakta olmuş olsak da her zaman ordumuza destek olarak, devletimizin yanında bulunuyoruz. Bizi yalnız bırakmayan Türkiye devletine, milletine minnettarız ve borçluyuz. Çünkü biz tek millet, iki devlet prensibiyle yola çıkmışız. Bu şekilde de devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

‘SESSİZ KALMAMALIYIZ’

Ermenistan'ın yıllardır Azerbaycan'a acı çektirdiğini kaydeden Antalya Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fazil Orun, bir arada olma amaçlarının Ermenistan’ı protesto etmek olduğunu belirtti. Orun, “Biz iki devlet bir milletiz, bir kardeş ülkeyiz. Bu işe sessiz kalmamalıyız. Dünya daha önce sessizdi ama şimdi sessiz kalmamalı. Topraklarımızı geri alalım" diye konuştu.

‘AZERBAYCAN'IN YANINDAYIZ’

Ermenistan'ın, Azerbaycan’da yaptığı saldırıları kınadıklarına dikkat çeken Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarı, "Türk dünyası olarak her zaman Azerbaycan'ın yanındayız. İki devlet tek millet olduğumuz Azervaycanlı kardeşlerimizi her zaman yanlarındayız" dedi. Konuşmaların ardından, Ermenistan’ı protesto etmek için toplanan grup, 'Karabağ bizimdir bizim kalacak’, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez', ve Ermenistan aleyhinde çeşitli sloganlar attıktan sonra alandan ayrıldı. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.