ANTALYA’DAN 2957 turist gitti

TURİZM 25.09.2019 - 20:02, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

ANTALYA’DAN 2957 turist gitti

Antalya Valiliği Thomas Cook’un ticari faaliyetlerine son verdiğini açıklamasının ardından Antalya Havalimanı’ndan 14 uçak ile 2957 turistin ülkelerine döndüğünü açıkladı.

haberimizvar.net- İngiliz tur operatörü Thomas Cook'un kurtarma görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından şirketin ticari faaliyetlerine son verdiği açıklanmıştı. Bunun üzerine İngiliz Sivil Havacılık Kurumu tarafından Türkiye'nin de aralarında bulunduğu ülkelerde Thomas Cook rezervasyonuyla tatil yapan 150 bini aşkın İngiliz vatandaşının geri getirilmesi için operasyon başlatılmıştı. SOSYAL MEDYA HESABINDAN İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Jennifer Anderson da büyükelçiliğin pazartesi erken saatlerden itibaren Thomas Cook yolcularının ve tatilcilerin İngiltere'ye dönüşünü desteklemek için çalıştığını kaydetti. TÜRK YETKİLİLERE TEŞEKKÜR Thomas Cook’un iflasını açıklamasının ardından İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliğinin Twitter hesabından yapılan açıklamada, ekiplerinin pazartesi gününden itibaren Antalya, Dalaman, Bodrum ve İzmir havaalanlarında tüm Thomas Cook yolcularının İngiltere'ye dönüşlerini sağlamak için Türkiye'deki havaalanı ve turizm yetkilileriyle yakın biçimde çalıştıkları belirtildi. Yardım için görevlendirilen personelin fotoğraflarını sosyal medya hesabında paylaşan Anderson, "Olaydan etkilenenler için çok üzgünüz. Türk yetkililere bütün yardımları için teşekkür ediyoruz." ifadesini kullandı. VALİLİKTEN AÇIKLAMA Antalya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada ise, "İngiltere operasyonlarını 23 Eylül itibarıyla faaliyetlerini durdurma kararı alan Thomas Cook turizm firmasının misafirlerinden 24 Eylül itibarıyla 8 uçakla 1700 yolcu, 25 Eylül'de 6 uçakla 1257 misafirimiz olmak üzere toplamda 14 uçak ile 2957 turist havalimanımızdan güvenli bir şekilde ülkelerine gönderilmiştir." İfadelerine yer verildi.   
Antalya Valiliği Thomas Cook’un ticari faaliyetlerine son verdiğini açıklamasının ardından Antalya Havalimanı’ndan 14 uçak ile 2957 turistin ülkelerine döndüğünü açıkladı.

haberimizvar.net- İngiliz tur operatörü Thomas Cook'un kurtarma görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından şirketin ticari faaliyetlerine son verdiği açıklanmıştı. Bunun üzerine İngiliz Sivil Havacılık Kurumu tarafından Türkiye'nin de aralarında bulunduğu ülkelerde Thomas Cook rezervasyonuyla tatil yapan 150 bini aşkın İngiliz vatandaşının geri getirilmesi için operasyon başlatılmıştı.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN

İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Jennifer Anderson da büyükelçiliğin pazartesi erken saatlerden itibaren Thomas Cook yolcularının ve tatilcilerin İngiltere'ye dönüşünü desteklemek için çalıştığını kaydetti.

TÜRK YETKİLİLERE TEŞEKKÜR

Thomas Cook’un iflasını açıklamasının ardından İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliğinin Twitter hesabından yapılan açıklamada, ekiplerinin pazartesi gününden itibaren Antalya, Dalaman, Bodrum ve İzmir havaalanlarında tüm Thomas Cook yolcularının İngiltere'ye dönüşlerini sağlamak için Türkiye'deki havaalanı ve turizm yetkilileriyle yakın biçimde çalıştıkları belirtildi. Yardım için görevlendirilen personelin fotoğraflarını sosyal medya hesabında paylaşan Anderson, "Olaydan etkilenenler için çok üzgünüz. Türk yetkililere bütün yardımları için teşekkür ediyoruz." ifadesini kullandı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Antalya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada ise, "İngiltere operasyonlarını 23 Eylül itibarıyla faaliyetlerini durdurma kararı alan Thomas Cook turizm firmasının misafirlerinden 24 Eylül itibarıyla 8 uçakla 1700 yolcu, 25 Eylül'de 6 uçakla 1257 misafirimiz olmak üzere toplamda 14 uçak ile 2957 turist havalimanımızdan güvenli bir şekilde ülkelerine gönderilmiştir." İfadelerine yer verildi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.