Antalyalı avukatlara saldırdılar

GÜNDEM 06.08.2022 - 11:40, Güncelleme: 06.08.2022 - 12:50
 

Antalyalı avukatlara saldırdılar

Antalya'nın Alanya ilçesinde Avukat Pelin Şenli, 8 kişi tarafından darp edilerek zorla götürülmeye çalışıldı. Bu sırada saldırganlara engel olmak isteyen Avukat Ali Can Atalay da darp edilerek tehditlere maruz kaldı. Antaya Barosu ve Antalya Barolar Birliği yayınladıkları mesajla saldırıyı kınadı.

habeimizvar.net- Antalya’nın Alanya ilçesinde 2 avukat saldırıya maruz bırakıldı. Avukat Pelin Şenli’nin yaşadığı apartmanın kapısında yaklaşık 8 kişi tarafından saldırı gerçekleştirildi. Av. Şenli’yi darp ederek zorla götürmeye çalışan saldırganlar, kendilerine engel olmak isteyen Av. Ali Can Atalay’a da saldırarak tehdit etti.  ÇEVREDEKİLER YETİŞTİ Çevredekilerin yaşananlara müdahale etmesiyle birlikte saldırganlar olay yerinden kaçtı. Her iki avukat da sert şekilde darp edilirken olay yerine ait kamera görüntülerinde avukatların, saldırganlar tarafından takip edildiği görüldü. Kamera görüntülerinden saldırganların kimliği tespit edildi. Başlatılan operasyon kapsamında saldırganlardan biri 30 Temmuz’da yakalandı ve tutuklandı. Henüz yakalanmayan saldırgan A.A.’nın ise 39 ayrı suç kaydı olduğu belirtildi. GEÇİLMEZ’DEN TEPKİ Yaşanan saldırıya ilişkin Antalya Barosu tarafından bir açıklama yapıldı. Antalya Barosu Başkanı Hüseyin Geçilmez, saldırının planlı ve örgütlü şekilde gerçekleştirildiğine dikkat çekti. Konut dokunulmazlığını ihlal, cinsel saldırı, gasp, yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma gibi çok sayıda suçun işlendiğini söyleyen Geçilmez, "Faillerin kimlik ve adreslerinin aleni bilinmesine rağmen olayın asıl planlayıcısı olduğu düşünülen şahıs ve diğer saldırganlar halen yakalanmamıştır. Kadın meslektaşımıza yönelik eylemin teşebbüs aşamasında kalması olayın önemini azaltmamalıdır. Alanya gibi büyük bir ilçede, turizm sezonunun devam ettiği günlerde, ilçe merkezinde bir kadının kaçırılmaya çalışılması vahim bir durumdur. Saldırının öznesinin kadın bir meslektaşımız olması, kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda verilen mücadelenin ne derece önemli olduğunu bir kez daha anlamamızı sağlamıştır.” dedi. 39 AYRI DOSYASI VAR Ali Can Atalay’ın ablası ve avukatı Damla Atalay ise bu saldırının mafya düzeninin bir yansıması olduğunu ifade etti. Olayın asıl planlayıcısı A.A.’nın bir nevi çete lideri olduğunu aktaran Atalay, “Üçüncü saldırgan kolluk tarafınca nedense halen yakalanmamıştır. Sadece saldırganlardan biri yakalanmış ve sorgu akabinde tutuklanmıştır. Sonradan öğrendiğimiz üzere A.A. isimli şahıs 39 ayrı dosyada yargılanan, kolluk tarafından çok iyi bilinen bir suç makinesi. Alanya’nın en işlek yerinde onlarca kamera önünde bir kadını evinin önünden kaçırmaya teşebbüs etmekten zerre çekinmeyen failin taşıdığı korunacağına dair güven ve cesaret günlük hayatın her alanına inen mafya düzeninin bir yansımasıdır” ifadelerini kullandı. ANTALYA BAROSU VE TBB'DEN AÇIKLAMA Antalya Barosu ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) de saldırıyı kınayan bir açıklama yayınladı. Açıklamada "Bu saldırının arkasındaki cüreti tanıyoruz" denildi.  
Antalya'nın Alanya ilçesinde Avukat Pelin Şenli, 8 kişi tarafından darp edilerek zorla götürülmeye çalışıldı. Bu sırada saldırganlara engel olmak isteyen Avukat Ali Can Atalay da darp edilerek tehditlere maruz kaldı. Antaya Barosu ve Antalya Barolar Birliği yayınladıkları mesajla saldırıyı kınadı.

habeimizvar.net- Antalya’nın Alanya ilçesinde 2 avukat saldırıya maruz bırakıldı.

Avukat Pelin Şenli’nin yaşadığı apartmanın kapısında yaklaşık 8 kişi tarafından saldırı gerçekleştirildi. Av. Şenli’yi darp ederek zorla götürmeye çalışan saldırganlar, kendilerine engel olmak isteyen Av. Ali Can Atalay’a da saldırarak tehdit etti.

 ÇEVREDEKİLER YETİŞTİ

Çevredekilerin yaşananlara müdahale etmesiyle birlikte saldırganlar olay yerinden kaçtı. Her iki avukat da sert şekilde darp edilirken olay yerine ait kamera görüntülerinde avukatların, saldırganlar tarafından takip edildiği görüldü. Kamera görüntülerinden saldırganların kimliği tespit edildi. Başlatılan operasyon kapsamında saldırganlardan biri 30 Temmuz’da yakalandı ve tutuklandı. Henüz yakalanmayan saldırgan A.A.’nın ise 39 ayrı suç kaydı olduğu belirtildi.

GEÇİLMEZ’DEN TEPKİ

Yaşanan saldırıya ilişkin Antalya Barosu tarafından bir açıklama yapıldı. Antalya Barosu Başkanı Hüseyin Geçilmez, saldırının planlı ve örgütlü şekilde gerçekleştirildiğine dikkat çekti. Konut dokunulmazlığını ihlal, cinsel saldırı, gasp, yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma gibi çok sayıda suçun işlendiğini söyleyen Geçilmez, "Faillerin kimlik ve adreslerinin aleni bilinmesine rağmen olayın asıl planlayıcısı olduğu düşünülen şahıs ve diğer saldırganlar halen yakalanmamıştır. Kadın meslektaşımıza yönelik eylemin teşebbüs aşamasında kalması olayın önemini azaltmamalıdır. Alanya gibi büyük bir ilçede, turizm sezonunun devam ettiği günlerde, ilçe merkezinde bir kadının kaçırılmaya çalışılması vahim bir durumdur. Saldırının öznesinin kadın bir meslektaşımız olması, kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda verilen mücadelenin ne derece önemli olduğunu bir kez daha anlamamızı sağlamıştır.” dedi.

39 AYRI DOSYASI VAR

Ali Can Atalay’ın ablası ve avukatı Damla Atalay ise bu saldırının mafya düzeninin bir yansıması olduğunu ifade etti. Olayın asıl planlayıcısı A.A.’nın bir nevi çete lideri olduğunu aktaran Atalay, “Üçüncü saldırgan kolluk tarafınca nedense halen yakalanmamıştır. Sadece saldırganlardan biri yakalanmış ve sorgu akabinde tutuklanmıştır. Sonradan öğrendiğimiz üzere A.A. isimli şahıs 39 ayrı dosyada yargılanan, kolluk tarafından çok iyi bilinen bir suç makinesi. Alanya’nın en işlek yerinde onlarca kamera önünde bir kadını evinin önünden kaçırmaya teşebbüs etmekten zerre çekinmeyen failin taşıdığı korunacağına dair güven ve cesaret günlük hayatın her alanına inen mafya düzeninin bir yansımasıdır” ifadelerini kullandı.

ANTALYA BAROSU VE TBB'DEN AÇIKLAMA

Antalya Barosu ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) de saldırıyı kınayan bir açıklama yayınladı. Açıklamada "Bu saldırının arkasındaki cüreti tanıyoruz" denildi.


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.