Antalyalı gazeteci Müzeyyen Yüce’ye ‘Hak temelli habercilik’ ödülü

GÜNDEM 16.10.2019 - 16:46, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Antalyalı gazeteci Müzeyyen Yüce’ye ‘Hak temelli habercilik’ ödülü

Eşitlik Forumu’nun düzenlediği ‘Hak Temelli Habercilik Yarışması’nda Antalya’da yetişen gazeteci Müzeyyen Yüce de, “Sağlıkta ‘Ölüm’ Kriteri” başlıklı haberiyle ödül aldı

haberimizvar.net Eşitlik Forumu’nun düzenlediği, İnsan Haklarına Eşit Erişim Kampanyası “Hak Temelli Habercilik Yarışması” sonuçları açıklandı. Jüri üyeliğini Pakrat Estukyan, Gökçer Tahincioğlu ve Ülkü Doğanay’ın yaptığı ‘Hak Temelli Habercilik Yarışması’nda 5 haber ödül aldı, 1 habere de Jüri Özel Ödülü verildi. Antalya’da yetişen ve şu an Gazete Duvar’da muhabirlik yapan Müzeyyen Yüce’nin “Sağlıkta ‘Ölüm’ Kriteri” başlıklı haberi de ödüle değer bulunanlar haberler arasında yer aldı. ÖDÜLLER AÇIKLANDI Eşitlik Forumu tarafından ödüle değer görülen haberler şu şekilde açıklandı: Hayri Demir’in hasta tutuklularla ilgili yaptığı “Bafra Kaymakamı’nın Koçer Özdal İçin Ölümünden Sonra Gönderdiği Yazı” başlıklı haber. Murat Yaşar’ın Suriye’deki iç savaşta yerinden edilen Domlar’ı anlattığı “Domlar: Dün Suriye’nin Bugün Dünyanın Ötekileri” başlıklı haberi. Ceren Karlıdağ’ın “Üniversiteli genç kadınlar eğitim masrafları için konsomatrislik yapıyor” başlıklı haberi. Sultan Yavuz’un “Nilüfer”i ve Müzeyyen Yüce’nin “Sağlıkta ‘Ölüm’ Kriteri” başlıklı haberi. Gazeteciler, 25 Ekim’de Beyoğlu’ndaki Novotel İstanbul Bosphorus’da düzenlenecek “Ayrımcılıkla Mücadele Ödül Gecesi”nde ödüllerini alacak. EŞİTLİK FORUMU NEDİR? Aktivistler, STÖ’lar, sendikalar, barolar, akademisyenler, inisiyatifler, öğrenciler ve diğer sivil aktörleri bir araya getiren, her türlü ayrımcılıkla mücadele için kurulmuş bir oluşum. Forum, “eşitlikçi haberciliğin önemini vurgulamak ve yaşadıkları bölgelerdeki insan hakları ihlalleri ile ayrımcılık vakalarını haber yapan yerel gazetecileri cesaretlendirebilmek” adına Hak Temelli Habercilik Yarışması’nı düzenliyor.        
Eşitlik Forumu’nun düzenlediği ‘Hak Temelli Habercilik Yarışması’nda Antalya’da yetişen gazeteci Müzeyyen Yüce de, “Sağlıkta ‘Ölüm’ Kriteri” başlıklı haberiyle ödül aldı

haberimizvar.net Eşitlik Forumu’nun düzenlediği, İnsan Haklarına Eşit Erişim Kampanyası “Hak Temelli Habercilik Yarışması” sonuçları açıklandı. Jüri üyeliğini Pakrat Estukyan, Gökçer Tahincioğlu ve Ülkü Doğanay’ın yaptığı ‘Hak Temelli Habercilik Yarışması’nda 5 haber ödül aldı, 1 habere de Jüri Özel Ödülü verildi. Antalya’da yetişen ve şu an Gazete Duvar’da muhabirlik yapan Müzeyyen Yüce’nin “Sağlıkta ‘Ölüm’ Kriteri” başlıklı haberi de ödüle değer bulunanlar haberler arasında yer aldı.

ÖDÜLLER AÇIKLANDI

Eşitlik Forumu tarafından ödüle değer görülen haberler şu şekilde açıklandı: Hayri Demir’in hasta tutuklularla ilgili yaptığı “Bafra Kaymakamı’nın Koçer Özdal İçin Ölümünden Sonra Gönderdiği Yazı” başlıklı haber. Murat Yaşar’ın Suriye’deki iç savaşta yerinden edilen Domlar’ı anlattığı “Domlar: Dün Suriye’nin Bugün Dünyanın Ötekileri” başlıklı haberi. Ceren Karlıdağ’ın “Üniversiteli genç kadınlar eğitim masrafları için konsomatrislik yapıyor” başlıklı haberi. Sultan Yavuz’un “Nilüfer”i ve Müzeyyen Yüce’nin “Sağlıkta ‘Ölüm’ Kriteri” başlıklı haberi. Gazeteciler, 25 Ekim’de Beyoğlu’ndaki Novotel İstanbul Bosphorus’da düzenlenecek “Ayrımcılıkla Mücadele Ödül Gecesi”nde ödüllerini alacak.

EŞİTLİK FORUMU NEDİR?

Aktivistler, STÖ’lar, sendikalar, barolar, akademisyenler, inisiyatifler, öğrenciler ve diğer sivil aktörleri bir araya getiren, her türlü ayrımcılıkla mücadele için kurulmuş bir oluşum. Forum, “eşitlikçi haberciliğin önemini vurgulamak ve yaşadıkları bölgelerdeki insan hakları ihlalleri ile ayrımcılık vakalarını haber yapan yerel gazetecileri cesaretlendirebilmek” adına Hak Temelli Habercilik Yarışması’nı düzenliyor.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.