Antalyaspor’dan mesaj var

20.08.2019 - 12:13, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Antalyaspor’dan mesaj var

Lige çok değerli bir üç puanla başladı Antalyaspor. Takım halinde oyun disiplininden kopmadılar, hiç konsantrasyon kaybı yaşamadılar ve enerjileri hiç kaybolmadı. Göztepe gibi iç sahada rakibe yoğun tribün baskısı kuran bir takıma karşı zoru başararak özgüven ve moral anlamında da oldukça karlı bir haftayı geride bırakmış oldular. Geçen yazımda bahsettiğim sol bek transferi meğer gerçekleşmemiş. Zihnim ilk aldığı haberi gerçekmiş gibi kaydedip geçmiş demek ki. Bunun için özür dilerim. Fakat, stoper ve sağ bek bölgesinde izlemeye alışık olduğumuz Celustka’nın sol bekte gösterdiği üstün performans yaptığım hatayı etkisiz hale getirdi. Transfer arsızı teknik adamlardan olmayan Bülent Korkmaz, takım içinden alternatif üretme özelliğiyle bizlere iyi yanlarının da olduğunu hatırlattı... Takımına yüzde yüz hakim ve oyuncularını oyun disiplini içinde tutması da bir diğer artısıydı.  Alınan üç puanı bu kadar değerli kılan diğer bir etken ise güven faktörü. Transfer eleştirilerinin iyice yoğunlaştığı günlerde mevcut kadronun performansı,  mesaj niteliğindeydi. Bize güvenebilirsiniz dediler. Takımlara verilen destekle güvenin doğru orantılı olduğu gerçeğini hatırlarsak bu galibiyetin değeri daha iyi anlaşılır. Verilecek destek, forma şansı bulan her oyuncunun performansına direk etki edecektir diye düşünüyorum. Bunun yanında, kulüpteki ekonomik zorlukların farkında olan oyuncuların da düzenli ödeme alabilmeleri için ne kadar az transfer olursa, o kadar faydalarına. Bu bilinç de sahaya pozitif yansımış denilebilir. Bu gerçekten hesaplanmışsa, bence çok akıllıca. Dün akşam herkesi heyecanlandıran bir diğer detay genç oyuncuların özellikle de 19 yaşındaki Paul Mukairu’nun performansı oldu. Ben stilini Eto’o’ya benzettim. Top ayağında iken kolay kolay kendini bozdurmuyor ve fiziğini iyi kullanıyor. Topu ayağından doğru zamanda, doğru yere çıkarmasını beğendim. Güçlendikçe topla hareketlendiği pozisyonlarda daha etkili olacak, bu aşikar ama maçın sonlarına doğru kasları Süper Lig temposuna dayanamadı ve oyundan çıktı. Bülent Korkmaz’ın oyun sisteminde Doukara gibi güçlü, yıpratıcı ve kat eden bir forvetin yerini doldurması ise ilk etapta çok zor. Transferi mi var, parasal sorun mu bilemiyoruz ama Doukara’nın yokluğu şu an görünen en büyük handikap. Mukairu’ya fazla yüklenmek kaş yaparken göz çıkarabilir. Yukarıdaki bütün olumlamalara rağmen Antalyaspor’un seviyesi hakkında keskin bir yorum yapmak henüz mümkün değil. Ligde yeteri kadar kötü takım varsa bir anda iyi takım olursunuz ya da tersi, belli olmaz bu işler. Göztepe takımının hücumda etkisiz kalmasında Antalyaspor’un savunma başarısının payı ne kadar henüz tam kestiremiyorum, daha ligin ilk haftası zira. Aynı şeklide özellikle kanatlarında ciddi savunma zaafiyeti gösteren bir takıma karşı tek golün duran toptan gelmesi Antalyaspor’un hücum etkinliği hakkında ne kadar fikir verir? Bunu kestirmek için de erken. Tamam, takım bir mesaj verdi onu anladık da, tam duyamadık. Az daha yüksek…

Lige çok değerli bir üç puanla başladı Antalyaspor. Takım halinde oyun disiplininden kopmadılar, hiç konsantrasyon kaybı yaşamadılar ve enerjileri hiç kaybolmadı. Göztepe gibi iç sahada rakibe yoğun tribün baskısı kuran bir takıma karşı zoru başararak özgüven ve moral anlamında da oldukça karlı bir haftayı geride bırakmış oldular.

Geçen yazımda bahsettiğim sol bek transferi meğer gerçekleşmemiş. Zihnim ilk aldığı haberi gerçekmiş gibi kaydedip geçmiş demek ki. Bunun için özür dilerim. Fakat, stoper ve sağ bek bölgesinde izlemeye alışık olduğumuz Celustka’nın sol bekte gösterdiği üstün performans yaptığım hatayı etkisiz hale getirdi. Transfer arsızı teknik adamlardan olmayan Bülent Korkmaz, takım içinden alternatif üretme özelliğiyle bizlere iyi yanlarının da olduğunu hatırlattı... Takımına yüzde yüz hakim ve oyuncularını oyun disiplini içinde tutması da bir diğer artısıydı. 

Alınan üç puanı bu kadar değerli kılan diğer bir etken ise güven faktörü. Transfer eleştirilerinin iyice yoğunlaştığı günlerde mevcut kadronun performansı,  mesaj niteliğindeydi. Bize güvenebilirsiniz dediler. Takımlara verilen destekle güvenin doğru orantılı olduğu gerçeğini hatırlarsak bu galibiyetin değeri daha iyi anlaşılır. Verilecek destek, forma şansı bulan her oyuncunun performansına direk etki edecektir diye düşünüyorum. Bunun yanında, kulüpteki ekonomik zorlukların farkında olan oyuncuların da düzenli ödeme alabilmeleri için ne kadar az transfer olursa, o kadar faydalarına. Bu bilinç de sahaya pozitif yansımış denilebilir. Bu gerçekten hesaplanmışsa, bence çok akıllıca.

Dün akşam herkesi heyecanlandıran bir diğer detay genç oyuncuların özellikle de 19 yaşındaki Paul Mukairu’nun performansı oldu. Ben stilini Eto’o’ya benzettim. Top ayağında iken kolay kolay kendini bozdurmuyor ve fiziğini iyi kullanıyor. Topu ayağından doğru zamanda, doğru yere çıkarmasını beğendim. Güçlendikçe topla hareketlendiği pozisyonlarda daha etkili olacak, bu aşikar ama maçın sonlarına doğru kasları Süper Lig temposuna dayanamadı ve oyundan çıktı. Bülent Korkmaz’ın oyun sisteminde Doukara gibi güçlü, yıpratıcı ve kat eden bir forvetin yerini doldurması ise ilk etapta çok zor. Transferi mi var, parasal sorun mu bilemiyoruz ama Doukara’nın yokluğu şu an görünen en büyük handikap. Mukairu’ya fazla yüklenmek kaş yaparken göz çıkarabilir.

Yukarıdaki bütün olumlamalara rağmen Antalyaspor’un seviyesi hakkında keskin bir yorum yapmak henüz mümkün değil. Ligde yeteri kadar kötü takım varsa bir anda iyi takım olursunuz ya da tersi, belli olmaz bu işler. Göztepe takımının hücumda etkisiz kalmasında Antalyaspor’un savunma başarısının payı ne kadar henüz tam kestiremiyorum, daha ligin ilk haftası zira. Aynı şeklide özellikle kanatlarında ciddi savunma zaafiyeti gösteren bir takıma karşı tek golün duran toptan gelmesi Antalyaspor’un hücum etkinliği hakkında ne kadar fikir verir? Bunu kestirmek için de erken. Tamam, takım bir mesaj verdi onu anladık da, tam duyamadık. Az daha yüksek…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.