Antalya’ya 3 bakan sığar mı?

09.08.2019 - 16:59, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Antalya’ya 3 bakan sığar mı?

31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından tekrarlanan İstanbul seçim sonuçlarıyla kamuoyu kabinede revizyon beklentisi içine girdi. Bugün yarın derken Ankara’dan gelen bilgiler arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni bakanlar kurulu listesini belirlediği ancak daha kamuoyu ile paylaşmak için erken bulduğu bilgisine ulaştım. Antalya’dan baktığımda hemen aklıma kabinede yer alan iki Antalyalı bakanın durumu ve yeni kabinede Antalya’dan yeni bir isimin yer alıp, almadığı soruları kafama takıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Antalyalı bakan olarak yerlerini koruyacak mı sorusuna yanıtımı aldım. Özellikle Bakan Ersoy’un eşinin sosyal medyada çalışanlara 100 dolar harçlık verirken paylaştığı fotoğrafın bakanlık koltuğundan edip, etmeyeceği gazeteci olarak merak konum oldu. Ankara kulisleri gerek Bakan Çavuşoğlu’nun, gerekse Başkan Ersoy’un yerini koruyacağı görüşünü aktardı. Antalya’dan 3 bakan olur mu? Sorumun karşılığı ise ‘neden olmasın’dı. Antalyalı üçüncü bakan olarak Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel’in adı Ankara’da konuşur olmuş. Önce Tarım ve Orman Bakanlığı için adı geçen Türel’in daha sonra ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı için adı geçmeye başlamış bile… Ancak Tarım ve Orman Bakanlığı’na Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek’in adının zikredilmesiyle Türel’in adı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na geçmiş. Ankara’da adeta bakan borsası oluşmaya başlamış. Ben hala Antalya 3 bakan sığdırır mı? Sorusunu sormadan edemiyorum. Olur mu, olmaz mı bilemem ama Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın beyninin içindeki yeni kabine listesini bayram sonrası duyacağımızdan eminim.      

31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından tekrarlanan İstanbul seçim sonuçlarıyla kamuoyu kabinede revizyon beklentisi içine girdi. Bugün yarın derken Ankara’dan gelen bilgiler arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni bakanlar kurulu listesini belirlediği ancak daha kamuoyu ile paylaşmak için erken bulduğu bilgisine ulaştım.

Antalya’dan baktığımda hemen aklıma kabinede yer alan iki Antalyalı bakanın durumu ve yeni kabinede Antalya’dan yeni bir isimin yer alıp, almadığı soruları kafama takıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Antalyalı bakan olarak yerlerini koruyacak mı sorusuna yanıtımı aldım. Özellikle Bakan Ersoy’un eşinin sosyal medyada çalışanlara 100 dolar harçlık verirken paylaştığı fotoğrafın bakanlık koltuğundan edip, etmeyeceği gazeteci olarak merak konum oldu. Ankara kulisleri gerek Bakan Çavuşoğlu’nun, gerekse Başkan Ersoy’un yerini koruyacağı görüşünü aktardı.

Antalya’dan 3 bakan olur mu? Sorumun karşılığı ise ‘neden olmasın’dı. Antalyalı üçüncü bakan olarak Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel’in adı Ankara’da konuşur olmuş. Önce Tarım ve Orman Bakanlığı için adı geçen Türel’in daha sonra ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı için adı geçmeye başlamış bile… Ancak Tarım ve Orman Bakanlığı’na Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek’in adının zikredilmesiyle Türel’in adı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na geçmiş. Ankara’da adeta bakan borsası oluşmaya başlamış.

Ben hala Antalya 3 bakan sığdırır mı? Sorusunu sormadan edemiyorum. Olur mu, olmaz mı bilemem ama Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın beyninin içindeki yeni kabine listesini bayram sonrası duyacağımızdan eminim.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.